Part 1: Suasana Baru

by - December 10, 2012

abaikan kualiti gambar,ni mek capture guna henpon, kahkahkah..buruk jugak nohhhh kualiti gambar kat henpon aku ni -..-"
tepat jam 12.30 pagi mek menaip sebelum sambung mengecat... 2 hari tak pegang laptop rasa tangan macam dah kena miang apadia tatau,haha...



sebelum ini putih,
sekarang berwarna warni,
siap corak,
siap ada warna pink,
itu bukan warna coklat,
itu code color yang serupa coklat sedikit itu adalah 4053D oak parquet,
dan yang pink tu codenya adalah 7124T zinnia ruffles,
brand nippon baru puas hati,
onie rasa dua warna ni sangat buat hati onie cair,
onie takde pulak merapu nak beli warna biru ke hijau ke merah ke hitam ke apa,sebab ni last minute tergerak nak cat bilik,last minute engko... 
dan gua tak harap ini adalah cat tema kawai,no no no..onie kutey haluih sat g kang,haha!
harga? inshaAllah onie update di part 2,kenapa part 2? oh surpriseeeeeee...surprise untuk diri sendiri :P




kak yaya, onie tak sabar nak tunggu hasil akak pulak,maigad maigad,kehkehkeh...sape dia kak yaya?okeh tunggu part 2 ,onie tunggu kak yaya free je ni ,cerita part 2 not sure bila boleh keluar,jangan risau onie akan kenalkan siapa kak yaya :P



sekarang tak kira dah tengah malam ke apa ke,onie kena sambung ngecat...esok banyak kerja lain pulak,oh..esok isnin,onie cuti...tapi yang tak sedap selasa half day...anggap jela onie sedang berada di KL,muahahahahaha!


dan selepas keesokan harinya, inilah hasilnya,abah kasi 85%..umi kasi 90%,auwww....puas sangat bila dapat cat sendiri... onie tunjuk satu wall je ye,sebab wall yang lain plain color seperti yang anda lihat,gitu~

suka yang amat dengan kombinasi dua warna ni, inspirasi ni onie dapat time makan biskut yang warnanya sebegini rupa,lupa biskut apa -..-"

babai,pastikan tunggu part 2 ye bebeh :D

You May Also Like

45 comments

  1. hai onieeee, lakiah laaa sambung part tu.
    tak sabiaq. HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai mizaaaaaa,part 2? okeh kita tunggu kak yaya yeeeeeeeeee..... kehkehkehkeh..

      Delete
  2. onie, boleh tolong cat umah aku gak wei.. wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh,sekaki rm10....ada bran?kahkahkah

      Delete
  3. Replies
    1. ni pun rasa dah nak demam dah ni,dah lama tak warm up sebegini rupa,haha

      Delete
  4. sape kak yaya? yang bulat, mulus dah gebussss itueewww. kuikukuikui. onieeee, santekkkkkknyaaaaa. :)
    tang ni dah superb, kak yaya rasa, tak perlu kak yaya touchup lagi kottt. ;)
    onie siapp je roger kak yaya eh. kak yaya pon tak sabar nak bertransformasi ni. wa pulak teruja. kehkehkeh.

    ReplyDelete
  5. onie, pandai nyer onie cat dinding..boleh deko deko la pas n

    ReplyDelete
    Replies
    1. u know what?apak onie kata serupa bilik kekanak -..-"

      Delete
  6. rajin sampai nak tercirit,haha

    ReplyDelete
  7. dah macam warna aiskrim....yummmyyyyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar hari2 onie kenyang tgk warna ni,haha

      Delete
  8. OHHHH MCM KALER KEK LAYER PULAK. NOMNOMNOM~

    ReplyDelete
  9. alolorrrr, cantiknya color. bilik kita still plain lagi. entah bila la nak meriahnya.

    ReplyDelete
  10. lawa lawa lawa kak suka color nie..

    ReplyDelete
  11. cantiknya onie...
    dah la kaler seswai,,,cat kemas lak tu..uni cat slalu comot,,mcm dak tadika br blajar warna..haha

    cyes mcm biskut raya..like!! ;D

    ReplyDelete
  12. wow! rajinnya onie... cantik.. :)

    ReplyDelete
  13. waaaa... mintak2 ah abah hang suruh hang cat satu umah... luar sekali... huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. serius cantik gabungan kaler ni...terpikat...ni serius tau...bukan main2...

    ReplyDelete
  15. awok semua,meacehhhhh tau puji ,kehkehkehkeh...rasa happy gila bila dah siap dan dapat tgk hasilnya dengan puas hati !yeayyyy :D

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. my favorite colourrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!haa gitu :P

      Delete
  17. cantik la warna tu! serius suka. kombinasi warna yang cantik

    ReplyDelete
  18. onie, sumpahhh cantik! tak sabarrrrrrrrrrr!

    ReplyDelete
  19. Cantek kombinasik color dia.. Tpi kalau semua runag nak buat mcm ni mmng penat la kan..
    Nice..rajin betul onie mengecat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mampu aku nak color semua gitu,mati aku duk ngukur sesatu,ni pun jenuh ngukur kasi sama tapi ada beralun sikit,kikikikikiki...aktiviti dihari minggu wei,tu je aku mampu buat :D

      Delete
  20. wahhh...cat blik syue jgk bole??? mueheeheee

    ReplyDelete
  21. fhewiiitttt!kreatifnye dia cat sendiri

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. yupppppp,itu paling senang bagi aku ...

      Delete
  23. bukan main lagi dia hit komen kat blog zuan! hahaha

    btw nice kombination.. sesuai tuk gadis2 belum nikah..hehehe :P

    rajin onie! pasni leh wat parttime..hehehehe

    ReplyDelete
  24. kalo aku nak buat stripe setengah je cantik tak? bawah sampai tengah dinding..aa ce imagine

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawaaaaaaaaaaaaa jugak,yang penting kombinasi warna tu lawa :)

      Delete
  25. Rumah saya pun ada buat jgk mcm ni. Tp kombinasi koko dan peach peach :) hihihi. Sama lah kita <3 pewiit

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..