Pengalaman Naik Ambulans

by - February 26, 2013

serius? bila dengar pasal ambulans je mek jadi trauma sampai sekarang ,trauma yang sampai nak duduk dalam peti ais pastu rasa macam nak lari atas bumbung rumah yang ketinggiannya mencecah 13kaki dari lantai rumah ku ...alahai,tragis betul rasanya bila dikenangkan kembali -..-" *entri ini terdetik akibat mek ada terbaca satu entri dari seorang blogger juga,lupa sapa namanya -..-*
Kisah dipendekkan terus....


Setibanya ambulans diklinik,dengan kadar 220km/j rasanya stuff nurse tu angkat mek dari katil di klinik ke katil yang ambulans tu,haaa...betapa ekspressnya merekakan,sampaikan mek rasa nak terjatuh dari katil tu, sungguh prihatin stuff nurse tu buat kerja terhadap pesakitnya -..-"


apabila jasadku berada didalam ambulans bersama adik keduaku (angah) kepala mula berasa pening setelah van ambulans itu memulakan perjalanan,serius ! rasa time tu jugak nak bangun duduk mencangkung,betapa bencinya bila naik sesuatu kenderaan itu dalam keadaan berbaring,pening yang amat tahu ! sudahlah pening,telinga pula bingit akibat sirennya itu....


beberapa lama kemudian, kepala terasa tak dapat dikawal dengan kelajuan ambulans itu dan perut apatah lagi, sudah mula berasa mual.. makanya, sesuatu cairan telah membuak keluar dari mulutku terus ke muka adikku, bau? tak payah cerita...sungguh tragis mengenangkan peristiwa itu,kesian angah!bhahahahaha...


Kenangan semasa berada di dalam ambulans dan sebagai pesakit masa itu sangatlah tragis apabila diimbau kembali,haaaaa.... ni kalau nak bersalin kalau boleh sebulan dah nak duduk hospital,taknak naik ambulannnnnnnssss tu,peningggggg :"(


Kisah panjangnya di sini : DUGAAN MENYAMBUT BULAN RAMADHAN
korang ada pengalaman naik ambulans samada teman pesakit atau anda pesakit didalam van tersebut?kalau ada kongsi la kisah korang pula... ^__^

You May Also Like

27 comments

  1. nina pernah naik ambulans. sebab kemalangan. time tu tak pikir apa. pikir takut kena marah jea.. haha.. yea laa.. bawak motor rempit kann.. huuuu.. parut ada sampai skg.. :(

    ReplyDelete
  2. xpenah nek ambulans....yg pasti bunyi siren sgt membingit..huk3...

    ReplyDelete
  3. hai..onie,..ni mesti baca kat blog akak kan sbb ada onie citer onie sampai muntah..huuhuh..mmg xbest langsung naik ambulans...kan..dah tu laju kan main..hahaah..er onie sakit per sampai kena bunyi siren tuu ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaaaaaaaaa,blog akakkkkk la,baru teringat,hehehe.... :D

      Delete
  4. belum ada pengalaman bonceng ambulans. kena hon dgn ambulans selalu la. haha

    ReplyDelete
  5. hehe..xpenah naek ambulans..dan tak nak naik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tayah naikkkkkkkkkk bukan syok pun duk dalam tu,wuuuuuu T_T

      Delete
  6. ehh, mana komen kak ya sakni? hilang tiba2. dapat dop? kak ya oyak, nanti onie smbung cite ni lagi ok. kak ya nak baca. kesiannn onie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ya komen gapo dio? dop dapat pom,huu... kak yaaaaaaaaaaaaaaaaaa, kisah bena dio ado dalam entri tu ugop,onie linkkan dah entrynya tu...tgk ayat bowoh kaliii

      Delete
  7. er..belum ada pengalaman naek ambulans so taktaula cemana keadaanya. Huhu. :3

    ReplyDelete
  8. akak pun bile dengar bunyi ambulans, teruk traumaaa.. teringat arwah adik. Al-Fatihah

    ReplyDelete
  9. pernah naik ambulans sebagai pesakit lepas eksiden, tapi tak baring pun..duduk je...sebab dia nak antar balik kolej da...hahahha

    ReplyDelete
  10. pernah jgk naek ambulans tu.. sbb jatuh motor sensorg.. kesannya tulang selangka tgn kiri patah.. haha lucu la pulak bila teringat balik.. naseb baek ada abg MA yg encem masa dlm ambulans tu.. hehe skrg pon agak trauma bila tgk van ambulans..

    ReplyDelete
    Replies
    1. menyempat lagi dia jeling MA tu :P

      Delete
  11. Tak pernah naik lagi vans ambulans tu. Kalau boleh, tak nak naik lah. haha

    ReplyDelete
  12. ngeri pulak baca entry pasal accident tu :(

    ReplyDelete
  13. pengalaman naik ambulans tak ada...tapi pengalaman bila terpaksa cepat2 beralih bila ambulans bunyikan siren time jalan jammed mmg tak boleh lupa...huhu~

    ReplyDelete
  14. NAHHH HAIII MUNTAH KA ADIK?? O EM JEYYYY 0__0

    ReplyDelete
  15. yg serius sebenarnya imbas kembali keadaan angah onie aduiii sian dia ngeeeee ^_^

    ReplyDelete
  16. aku pernah sekali naik ambulan..masa tu adik aku eksiden..so kena naik ambulan drpd hosp Kulai ke hosp JB..sayu gila kot time tu sebab adik aku dlm keadaan x sedar..

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum, sheila sekali je naik. masa kawan excident. ohh ngeri bapok laju bawak!

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..