Sekeping mesej.

by - February 01, 2013

Assalamualaikum kakak abang, alahai..blog onie dah jadi tempat jual beli pulak,haha! kepada siapa yang berminat untuk batch 1 & batch 2 boleh la pm onie di facebook tau.. so,habis bab promote promote ni kita teruskan dengan cerita onie yang seterusnya :)




Gambar atas ni memang banyak kisahnya, lagi-lagi bila dah lama tak drive tiba-tiba abah kasi drive ..nak pulak dari raub ke gua musang, hoiiii... engkorang tahu betapa ketaq lutut den tahu.. alhamdulillah,tade kemalangan emosi selama onie drive,cumanya dari raub ke gua musang mulut abah tak berhenti-henti potpetpotpetpot,bhahahahaha... 

sebanyak 10 buah lori berjaya onie potong, kemain tahu..dah la dah lama tak drive,lepas tu kemain tekan pedal kasi sikit lagi nak rapat meter,bengong!haha..








stop pasal drive yang kau jakunkan itu ye onie,sekarang kita cerita kisah sekeping mesej ni :)





tettttttt tettttttttttt ! tanda mesej masuk di henfon onie,dengan  laju onie buka mesej tu..


fuad: emmm,kaklong cubo v semangat sikit kat aku ni..
aku: wehh, ad.. mu keno semangat wei duk asrama,ingat pesey pakdo,abah umi semooo la tuu.. belaja molep ...kaklong doakan kejayaan mu ni..
fuad: okay, terima kasih la deh...wei,mitok maap banyok la deh ...nok g surau dulu..



T_T


engkorang tahu,onie baca mesej dari adik onie ni time onie ada kat econsave tengah tunggu ayam yang nak dipotong sambil meleleh air mata baca mesej ni,serius.. sejak 3 orang adik onie duduk di asrama tiba-tiba rasa sunyi yang amat sangat...tiga tiga ni semua laki,so tinggal sorang lagi adik laki yg kat rumah ni,dengan dia jela onie gaduh bertumbuk sigung dan sebagainya.. semoga adik-adikku tahu apa itu pergorbanan umi abah dan semoga adik onie jadi insan yang berguna,amin..


okay,nak p sehhh sehhh hingus dalam kain selimut ~

You May Also Like

23 comments

  1. Kita sama lah onie, yang sorang dah kerja jauh yang sorang kat asrama. Tinggalkan yang bongsu untuk dibuli sukarela. Hahaha

    ReplyDelete
  2. rindu ler tu. hehe sabar awop, ni utk masa depe adik awop.:)

    ReplyDelete
  3. ghoyak kelate demo....

    dia pun rindu kak dia la tu...

    #nahamiktisulaphingus

    ReplyDelete
  4. IAllah adik2 akan belajar hdup berdikari nanti.. seronok duk asrama taw!

    ReplyDelete
  5. waahhh ! hebat ! hebat ! berani drive jauhh..
    kiteww pun sunyi kakak2 abang semua dah nak kahwin T-T

    ReplyDelete
  6. ingatkan meleleh airmata tgk ayam dipotong lapan... huhu

    ReplyDelete
  7. wahhh..pinjam vios buleh dop? :D

    ReplyDelete
  8. onie..kasih seorang kakak kan...amboeh tekan minyak abeh meter nampak..ekkeke

    ReplyDelete
  9. ewah dia drive dari raub ke gua musang..jalan balik kelate mmg byk lori trailer kan..huuu penat nak memotong..sob3 -___-

    ReplyDelete
  10. amboih semangat...sampai kira berapa lori dh potong..haha

    ReplyDelete
  11. EHH ONIE ore kelate ko ?? hehe. beraninya drive raub-gua musang !!!

    ReplyDelete
  12. Wah..kemain lg siap kira berapa bnyk lori yg dipotong.. :D

    ReplyDelete
  13. Sweetnya adik mintak kata semangat. Adik aku tiap2 minggu aku yang kene call dia bising itu ini. Pitam. Dapat kaka kuat bebel.

    ReplyDelete
  14. dah besar mesti bawa haluan memasing >_<

    ReplyDelete
  15. same lah cam fisha. tinggal lah adik laki sorg. kesian. hehe. takde org nk gaduh. gaduh dgn ibu fisha. hehehe

    ReplyDelete
  16. biasa la tu Onie..sya pun mcm tu juga. bila adik ada depn mata gaduh semendeng..bila takde mak ai rindu betul..

    ReplyDelete
  17. onieeee, dalam hati ada taman rupanyaaaa :)))
    kak ya doa adik onie berjaya ye..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..