Akhirnya ~

by - March 28, 2013


jap-jap,ada orang rindu mek tak?haha (perasan)


terus ke point,malas nak intro-intro lebih sangat..start isnin sampai malam tadi den teman mamanya akil iaitu auntie na dirumahnya kerana husbandnya pergi outstation (gila skema ayat) mek ni memang akan dibawa oleh family akil bila ada tugas-tugas yang patut digalas oleh mek,contohnya masa pergi THE ROYALE BINTANG DI MUTIARA DAMANSARA hari tu, free-free dapat merasa duduk hotel kau, kadang ni den rasa dah macam jadi bibik pun ada,wakakakakaka... 


kelmarin, mek tak pasti hari apa yang kelmarin tu,haha.. punya syok tido ni,sekali lampu menyala ! tengok jam dihenfon baru pukul 1.30 pagi, mek tanya kat auntie na..."pahal ni bukak lampu cikna?" sekali cikna jawab, ni haaaa si akil buat perangai,asma dia datang, okeh..dari 1.30 pagi sampai kul 3 mek tak boleh tido,jaga-jaga dari tidur takut si akil punya asma datang lagi .. petang dia hero,malam lembik segala.. itulah akil ,nak tahu siapa akil usha cerita tentang akil meh..



maaf,tangan parkinson..pasal tu gambar jadi gitu -..-"

auntie na=cikna *saja nak jadi omputih panggil-panggil auntie,kahkahkah

keesokan paginya, jiwa tenang ,kira hilang habis sifat syaitonirojim yang suka menghasut manusia tidur dari melakukan tanggungjawab iaitu kerja,kira hilang ngantuk la ni...jiwa tenang sebab ada seorang manusia ni timbul yang rupanya persis 'seorang penjuru' persis sangat ! sepanjang haritu sangat bersemangat (gila!)


stop angau !

kisah tidur dirumah akil berakhir untuk minggu ini,sekarang mek rindu gila bilik dan katil mek,serius rinduu ! next month and two next month mesti kena selit tugas menjadi bibik di timetable again..sobsobsobsob...
sobsobsob mek tu sebabnya kalau kat rumah si akil tu sah-sah den kena tido pukul 9.30 malam ! gila tak muda remaja la tido awal T_T


malam ni kalau sempat mek blogwalking separuh dulu,esok lusa mek sambung lagi keh,terima kasih kawan-kawan blogger yang baru, juga pembaca entri mek yang entah pape ni (terharu untuk 3 abad).. mek nak kemas rumah sekejap, maklumlah..anak dara umi sorang busy seminggu tak sempat uruskan rumah sendiri,kahkahkah 


chauuuu ~


You May Also Like

24 comments

  1. cantik baju. comel pe tangan cenggitu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel mende,merosakkan gambar ada la,haha

      Delete
  2. mak aih.. pukul 9.30 dah tidur dah? awalnya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah masalahnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,hu T_T

      Delete
  3. Kesian.. Muda2 dah kena asma.. Be strong ya dik.. Tringat zaman skolah dulu my friend terpaksa panjat pagar asrama pergi kelas ambik inhaler kawan kitorang yang tetiba ja dtg asma dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah,muda2 lagi dan kena asma,budaknya comei,ada plak asma,slek betol,huhu

      Delete
  4. hahahaha. bagus. berlatih sebelum jadi seorang ibu ;)

    ReplyDelete
  5. bik!!!!! bilik airnya perlu dicuci... nasik jangan lupa masak!!!! tu anak berak tu, tukar lampin nya!!!!

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum pandai onie jaga budak. hehehe

    ReplyDelete
  7. apa baranggg tido awal2...malam masih muda lah Onie...heheheheh

    ReplyDelete
  8. *angkat tangan* Awalnya tidur! Budak sekolah rendah pun tahu tidur lambat sekarang nie. Hahaha! Bagusnya anak dara umi sorang nie, pandai jaga budak-budak, rajin kemas rumah. Dah nampak dah tue ciri-ciri ibu mithali. Hehehe. :DD

    ReplyDelete
  9. macam mewah je rumahnyaaa.. hehehehe...

    ReplyDelete
  10. Rajin onie ni..bagus budaknyerr..hahaha
    Tang tangan parkinson tu lawak haha

    ReplyDelete
  11. amboi..da pandai senyum nmpk gg skrg ni. :D manis aihh

    ReplyDelete
  12. mek onie dgn auntie na atau cekna sangat jauh tu.....panggilan yg berbeza

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..