Hari ke-4 memakai temporary crowning

by - March 21, 2013


Menjadi seorang pemakai crowning pada mulanya adalah sangat tidak selesa,masuk harini baru hari ke-4 mek pakai crowning , bila bibir bergesel dengan tempat crowning tu sangat tidak selesa ,sehingga terjadilah ulser,sobsobsob... mungkin lama kelamaan akan selesa,sabar ye mek...




sebelum gigiku ber-crowning .. perasan tak mana yang patah?gigi depan beb..


selepas menggunakan temporary crowning


Pengalaman menggunakan kaedah crowning ini sangatlah terpaksa,terpaksa wei..crowning dia bukan macam gigi asal tau wei,dia akan rasa macam janggal,mungkin pada mula memakai kot,mungkin laaaaa... nasib baik ada temporary crowning,at least mek boleh selesakan diri dengan crowning ni,huhu...one more thing, time nak makan,alahai,kena coverrrrrr...takut tersenjos gigi depeeee,huk


selepas 2 tahun termasuk dalam golongan yang sangat tidak konfiden bila bercakap dengan orang,alhamdulillah sekarang sudah ada konfiden.. sorry, bukan dari rendah diri terus nak jadi tinggi diri,no no no... mek cakap awal-awal dah ni,jangan salah faham pulak,huhu..actually,gigi mek patah sebab pengsan dihospital 2 tahun lepas,sekian 

NOTICE:MEK HANYA KONGSI PENGALAMAN MENGGUNAKAN CROWNING
"Saya janji,mulai harini mek akan jaga gigi dengan sebaik mungkin"

p/s: semalam den kabo ke twitter,kata minggu ni taknak update blog,sekali tangan ni gatal nak update,bhahahaha...so,layankan jelah wei

You May Also Like

28 comments

  1. Assalamualaikum onie. bersabarlah ye. hehehe. nanti lama2 dah biasa. pastu gigi dah tumbuh barulah wowwwww! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sheila, tumbuht tak tumbuh gak la,haha :P

      Delete
  2. Berapa kos awop ?:-)
    Awok xpka crowning pun ok doh gigi awok.:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu gigi rm600,saya wak 2 putung,uhuhu

      Delete
    2. mahal giler...kiranya crowning ni gigi palsu yg ditanam ker? ke gigi yg disalut?

      Delete
    3. crowning ni gigi sarung.... gigi asal kita yg tinggal separuh akan ditrim jadi kecik then dorang akan buat mold :)

      tak faham tgk sini http://letopkeypad.blogspot.com/2013/03/crowning.html

      Delete
  3. owh
    1st time teman tahu pasal Crowning
    thanks

    ReplyDelete
  4. nampak real jer.. eheh. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah,hari2 duk belek kat cermin,hihi

      Delete
  5. tahniah! ternyata anda memang kacak! #xde kaitan :P

    ReplyDelete
  6. salam,
    apa khabar?
    sihat x?
    hrp semuanya sihat dan bahagia selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam,khabar baik.. sihat ja :)
      tq

      Delete
  7. takpe mek. itu ntok naikkan confident diri. memula jek tu. lama2 nti selesa lah :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum :) Jom jom visit blog Dibah, nak introduce satu produk best punya. Hihihi.

    http://dibahspa.blogspot.com/2013/03/natural-aqua-cure-gel-best-exfoliater.html


    Thank you Mek Onie :)

    ReplyDelete
  9. Pengsan kat spital? (walhal boleh jer reread, sajer nak dramatik sikit). canner leh fengsan sampai patah gigi gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akakkkkkk,nanti onie kabo next entry keh :)

      Delete
  10. sy pon pakai crown jugak .. baru masuk bulan ke 3 . skg rasa dah ok sikit .. kalau mule2 pakai rasa cam gigi depan terkeluar jer.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la,rasa gigi ni macam nak terkeluar je,haha

      Delete
  11. perghh...ayg abg sorg ni gigi da lawa :) patut la mai blog abg kemain nk CAPSLOCK.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pehhhhh,dan2 ayg kan,tadi tu kat office,sebab tu kemain nak CAPSLOCK,haha

      Delete
  12. empat hari doh.!..tapo2..nati lamo2 tuh oke la tuh!

    ReplyDelete
  13. shida pn sama nk jga gigi baik2 ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..