Pengenalan

by - March 31, 2013

AMARAN! KALI INI FULLY KISAH DIRIKU,HARAP KORANG TAK MUNTAH,HIKHIK

iklan sebentar: korang guna shampoo sunsilk ke? shampoo apa?ce kabo..



nama: siti auni afifah bt ghazali
umur: tahun 1990
tempat lahir: hospital machang,kelantan
tarikh lahir: 6.12.1990 *sila sediakan hadiah,haha
tinggal: puncak alam
jenis darah: AB
ketinggian: 151cm
berat: 42kg
anak: sulung dari 5 adik beradik,sorang heroin empat hero *tak gaduh berebut bilik,haha
status: bujang anak 3,anak mata anak rambut anak tekak 

latar belakang pendidikan:
sekolah kebangsaan kebun baharu,selangor
sekolah menengah kebangsaan telok panglima garang,selangor (setahun)
sekolah menengah kebangsaan meru,klang (6 bulan)
sekolah menengah kebangsaan puncak alam (1 tahun setengah bulan)
sekolah menengah teknik tanah merah,kelantan (pengajian pakaian)
politeknik seberang perai,penang
*sekolah menengah tu banyak sangat sebab family den berpindah randah,haha..

latar belakang pekerjaan:
staf taska adik pintar,puncak alam
staf kumon matematik,puncak alam
multiguna showroom,puncak alam
skytech industries sdn.bhd (now

tentang mek:
suka seseorang yang faham perasaan kita terutama sahabat
seorang pengguna crowning
tidak banyak bercakap didunia realiti
manusia yang paling gembira bila dapat beli jam dengan duit sendiri
kuat berjalan
sukakan sesuatu yang cantik macam perabot rumah
suka jam yang ada diamond,seriusssss..suka gila :)
apa yang mek nak,mek usahakan dengan duit sendiri
seorang yang senyap kalau first second third time jumpa :P

tentang blog:
apa yang mek cerita dalam blog ni berkaitan dengan life mek, kadang serius kadang leleh kadang ikut suka hati nak cerita apa

tentang hati:
alamak,kisah ini tidak dapat dikupas panjang sangat,haha...kisah tragis, haha
mungkin itu sahaja, perkenalkan la diri korang pula,mana tahu kita satu sekolah?satu daerah?mana tahukan :)
tua-tua baru nak perkenalkan diri,kbai

suka:
baby
online
makan
jam
shopping

tak suka:
orang yang mengambil kesempatan atas diriku
tempat yang ramai manusia
chewing gum
ais krim
lipas

sekian

You May Also Like

64 comments

  1. Berat kita sama..hehe

    sy tag awk..
    http://pinkdiary91.blogspot.com/2013/03/malaysias-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng!hehe nyway,thanks for tag,hik

      Delete
  2. banyak betul sekolah menengah mek yaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikkk,banyakkan...sebab ikut family pindah randah

      Delete
  3. salam perkenalan walaupun dal lama wujudnya blog ni. hehe. merantau.. jauh perjalanan luas pengetahuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugak,hikkkkk... :D

      Delete
  4. hehe.. menarik.. esspecially part anak 3 tu

    ReplyDelete
  5. Salam perkenalan.. lengkap biodata :D:D
    Owhh suka jam bliing bling diamond yer...

    ReplyDelete
  6. ooo dok puncak alam... dl akak pernah dok ctu...dl

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhh,sekarang puncak alam sedang naik taraf,entah bila tah siapnya,haha

      Delete
  7. Assalamualaikum. satu je yang sama dengan onie! sebaya rupanya kita. kohkohkoh. sila jangan panggil kita kakak ye ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam,lah...sama umur kita,bhahahaha

      Delete
  8. Tinggi kak Onie 151cm? Tengok dalam gambar macam tinggi lampai jek. Bestnya merasa banyak sekolah menengah. Mesti ramai kenalan. Btw, selamat berkenalan! :p

    P/S: Kak Onie, Arol dah tukar URL blog tau. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar je tinggi,luar ketot,hikkkkkk

      okeh arol,noted :D

      Delete
  9. akak sokong bab yang kalau nak sesuatu usaha dgn duit sendiri..
    sebab akak pon jenis macam tu...nak kan sesuatu, akak cari duit sendiri, tak mintak ngan mak bapak..hehehee..
    tapii sekarang, kalu tak cukup bajet, mintakkk dgn Abi je...
    heheheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak okay la ada abiiiii,haha...nak kawen nak kawen

      Delete
  10. err..berat tem skolah dlu~skang dh melampau nek..

    ReplyDelete
  11. onie...pengajian pakaian tu kos pesen2 tu keeee?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah,pengajian pakaian kos pesen2 tu,haha

      Delete
  12. la dulu sekolah kat meru eh...saya kat klang. er 7km dekat2 ke pekan klang.hehehehe.
    sama la onie, saya pun suka perabot. suuuuuuuuka sangat.

    pssss....muka onie sebijik macam adik ipar kakak saya. ingatkan dia.heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaaa,akak kat klangg...jap,muka onie macam adik kakak ipar akak?bangga jap :P


      nak tgk gambarnya pleaseeeeeeeeeee

      Delete
  13. makanan kegemaran... ? errr hehehhehe...

    ReplyDelete
  14. rasanya kita memang takkn pernh sekelas mahupun satu sekolah..sya sekolah belah2 selatan..awk tua sthun dari sya

    *hai kakak :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aishhhhh,tayah kakak2 la,malu i :P

      Delete
  15. hai mek onie..saya H..sila beri tunjuk ajar..-_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai H,saya onie,sila beri tunjuk ajar,kehkehkeh

      Delete
  16. sampai tiga sekolah rendah?? banyaknya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekolah menengah la boni,hikkk... pindah rumah punya pasal,sekolah pun kena pindah gak,huk

      Delete
  17. semua semua yang datang komen di entri onie,nanti onie bw ke blog korang plak eh...minggu ni tak dapat online lama sangat,sobsobsobsobsob :(

    ReplyDelete
  18. hai onie :)
    selamat berkenalan :)
    hikhik :D

    ReplyDelete
  19. hai.. blog kemas.. =)

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee..

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. wah.. siap ada pengenalan diri tu.. ehehe

    ReplyDelete
  21. la..sebaya rupanya..ingatkan ekau lagi tua...haha...

    P.S - eh..skytech...? hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama dah perasan nama kau ezad... skytech,haha

      Delete
  22. Wah banyak sgt pindah sekolah..msti eamai kawan ni kan hahaha
    Tentang hati..emmm ada latu kan tp sja tak nak ulas panjang kan..

    ReplyDelete
  23. wah..lengkap
    pengenalan yg terbaik
    sllu pindah skolah erk...

    ReplyDelete
  24. Berat Kak Onie 42kg ja ?! :O
    Hahaha Alia 60kg :3
    banyak betul sekolah akak ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius jelessssssssssssssssssssssssssssssssssssssss ,nak berat badan 50 ke atas :(

      Delete
  25. terbaik pengenalan kau.. hehe.. meq, bile nak buat blog aku.. yg ruang iklan tu tu tu....

    ReplyDelete
  26. UMO KITE SAME AH MEK .. KAWAN ? :)

    ReplyDelete
  27. Onie..skolah kawe dpn skolah teknik tm tu,dato mahmud 2...patut supo pnoh kelih hehe

    ReplyDelete
  28. Terbaik detail yang diberikan. Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  29. Eh eh sama umur rupanya kite ek mek. Hai chingu! (waving)

    ReplyDelete
  30. yeayyyyyyyyyyyyyyyy onie pon buat biodataaaa :)))

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum..
    Nice blog.Please come visit me here if you don't mind.
    Hehe..
    http://lifeaswayfarer.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..