Kelebihan susu kambing

by - March 13, 2013

dah kenapa pulak tetiba minda meragam mahukan kurecolor ni wahai mek, sebatang rm8 kot... makan nasi dua pinggan pun boleh tambah lemak,lolz.. momantai momantai! harus dapatkan dengan kadar segera,ada kerja mahu bikin sedikit,yang tak pernah dengar kure color tu boleh la google dengan kadar kelajuan 260km/j...


okeh,cukup dulu intro kau tu mek...gebang lebih pun tade guna jugak,macam la terus muncul depan ko kalau gebang lebih.


begini ceritanya,minggu punya  2 minggu punya minggu lepas selera makan mek sangatlah tidak membanggakan,serius tidak membanggakan... kata nak gemuk,dah kalau selera makan hilang payahlah kan...makan itu tak kena,makan ini tak kena,sampai kebuluran sebab takboleh makan pun ada .. makan secret recipe dengan western je kena,kbai

Kelebihan susu kambing:-
  • Baik untuk mereka yang alah pada susu lembu
  • Kaya dengan protein,enzim-enzim dan vitamin A yang penting untuk kesihatan
  • Menolong mencegah kanser,merawat gastrik,ulser perut,penyakit kuning,asma,susah tidur,penyakit kulit,hepatitis A,migrain dan masalah buah pinggang.
  • Menguatkan paru-paru dan sisitem imun dan mengandungi nutrien yang mengurangkan risiko arthritis (inflamasi sendi)
  • Mengawal alur tahap gula dalam darah,meningkatkan daya kepekaan dan tumpuan


start minggu lepas, mek pau abah (sape suruh berhenti depan stokis yang jual susu hi goat,kan kaklong dah pau,ahak) suruh beli hi goat tu,sekali abah terus beli,pehhhh! last-last sampai rumah,masing-masing terkam kotak hi goat sebab sape lambat dia dapat sikit -..-" susu ni mek dengan abah je minum,umi adik-adik tak minum susu cenggini (rugi,haha) ..so,that's why la sampai-sampai rumah terus terkam kotak ni...abah cecepat ambik untuk bawak ke tempat kerjanya .... kira aci la abah tinggalkan 7 paket dalam tu,gagagaga


melalut dah cerita engko ni mek,

ikut perkiraan mek lah kan, sebanyak 4 paket dah minum, alhamdulillah..masih cool..tak nampak tanda-tanda six pack naik,kbai




kesimpulan disini, adakah sebab mek minum hi goat ,pagi tengahari petang malam tengah malam sikit-sikit mek cari makanan?tido pun dah lena..adakah hi goat ini puncanya?kalau ye lah kan, alhamdulillah...selera makan mek semakin baik ..tak sesia pau abah :D


i love hi goat, next month nak kena beli lagi,simpan stok bebeh...kasi selera makan naik :P


p/s: thank you shida  ajarkan kita buat ruang iklan atas entri ituuuuuuu,so kepada yang berminat boleh roger onie di facebook terus, free selama sebulan...hanya 4 orang sahaja,siapa cepat dia dapat  :) RUANG IKLAN FULLY RESERVED,THANKS FOR ADVERTISING HERE :D

You May Also Like

19 comments

  1. utuk kasi tambah berat eh...ok foine slh tmpt cri ubat kuwus ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure,tgk kat label kotak tu tade lak tulis tambah selera,i think la susu ni memang kasi kita selera makan semula,bahahahahaha.... ko nak cari ubat kurus ke? sorry gua tak layan,ahak

      Delete
  2. samalah kita. semenjak dua menjak ni homai selera makan menjadi-jadi..macam tak makan seminggu T_T

    ReplyDelete
  3. Produk untuk tingkatkan selera makan ? Macam bagus ^ ^ Thanks for sharing .

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure,tapi tulah,lepas je minum susu ni mak aiiiiiii,bertambah2 selera makan mek oh :D

      Delete
  4. Susu kambing tu sedap oh... Kalau dpt yg segar.. Lagi sedap.. Hihi..

    ReplyDelete
  5. bagus susu ni tapi saya kurang senang dgn baunya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishhhhh,rugi betul lah :P

      Delete
    2. takpe susu lain yg khasiatnya hampir sama masih ada sis

      Delete
  6. rasanya sebab hi goat lah kot, sebab kawan pun ada bgitaw gitu.

    satu lagi, kalau nak tambah selara, makan vit B complex ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. okehhhhh, nak cari vit b ah cenggini,hihi

      Delete
  7. Try perisa coklat pulak..hihi

    Housemate akk pregnant..so dia minum air ni..cara dia hilangkn bau dia simpan dlm fridge dulu..da sejuk baru minum..hihi

    Akak pernah dengar minum air ni badan naik...kwn akk ada sorg suka minum sbb nk amik khsiat hi goat..tup tup tgk tembam pipi dia..hihi
    Depends jgk kt org kot..tp akk xkata la minum ni kompem gemuk..nnt tkt pulak org lain nak minum..hihi..yekot..lebih kpd naikkn selera makan rasanya

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum mek. hee hi goat ni memang famous! awak minum yang ada madu sekali tak? hehehehe. akak ipar yang suggest ni. sheila rasa minum ni bagus untuk period yang tak teratur untuk para isteri macam sheila ni. heee :)

    ReplyDelete
  9. Awat mahal sangat bnde tu?? huihui.. ena tak pernah minum Hi-Goat ni.. tapi kawan2 ena ramai yg minum... maca, best je

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..