The Royale BIntang, Mutiara Damansara

by - March 06, 2013

Setelah penat bermain pada hari ahad lepas, sini onie ada nak kongsi sedikit tentang hotel the royale bintang di mutiara damansara itu, sungguh sangat berpuas hati bila dapat menginap di hotel semewah itu, Thanks auntie na dan uncle joe, Thanks jugak belanja itu ini, berat sungguh hati ini,tapi rezeki didepan mata jangan ditolak ,maka syukurilah dengan sepenuh hati.
mula check in : 3/3/2013 --- >12.00pm 
check out : 4/3/2013---> 10.00am
Bayaran : rm280 untuk superior room per day

abaikan makcik kat cermin tu,muehehe... okay,sini bahagian toilet,serius macam nak tido je kat toilet dia,sangat-sangat bergaya toiletnya :D


see? belah yang korang nampak pintu tu adalah tempat mandi iaitu belah kanan korang la,toilet bowl ada di sebelah kiri...actually toilet ni tade wter heater so pada mulanya sangat berat hati nak mandi,bhahaha... bila pulas je kepala paip tu,pehhh...rupanya adjust kat situ je samada nak air panas atau sejuk (ore kelate oyak,supo ore darak gitu,haha)


almari ini berdepan dengan toilet dan bersebelahan dengan pintu masuk dan keluar,siap ada iron board,iron semualah...pintu dia tu boleh tarik tolak,lagi satu...kat dalam tu disediakan penimbang berat,hehe....


menu pilihan,air mineral,kittle dan dibawah sekali tu ada peti ais,hehe...


actually auntie na dan uncle joe sewa 2 bilik yang menghubungkan satu bilik lagi...that's why kat dalam pun ada pintu juga...


nampak? feeling-feeling omputih sekejap engko tahu,hehe... so katil itu onie conquer seorang diri,bhahahaha...rasa taknak bangun tahu,empuk gila kot katil tu :P


taraaaaa,anak uncle joe dan auntie na yang telah disiapkan oleh manusia yang bernama mek onie,bhahahahaha.....


Thanks for invite auntie na and uncle joe,muah!


sini lagi satu,rasa macam nak tido je kat laluan ni,bhahahahaha....


okay fine,jeles tengok gambar ni,bhahahaha...uncle joeeee,untung la duk sebelah izara,bhahahaha


auntie naaaa yang gojes itu bersama zara dan juga makcik mana tah ... :D

so, lokasi hotel ini sangat strategik kerana berdekatan dengan ikea,the curve,e@curve,ipc dan tesco...memang tak rugi la duduk sini semalaman,ehehe..."dah kenapa engko tetiba duk hotel onie? " macam ni,onie kena jaga dua orang  budak seperti gambar di atas tu dan parents dia busy prepare untuk rehearsel and reception wedding anak buahnya iaitu SM.Khalis & Iylia di dewan bawah hotel ini...

Sebelum terlupa, Congratulations SM.Khalis & Iylia,semoga berpanjangan hingga ke akhir hayat :D
*rugi tak duduk depan sekali,kalau tak boleh interframe masuk dalam videooooooo,erghhhh

Thank You


p/s: Mini Giveaway mek akan dibatalkan jika penyertaan kurang 50 orang,sekarang ni baru ada 17 penyertaan .

You May Also Like

45 comments

  1. owh...g majlis perkahwinan glemer rupanya..:)

    ReplyDelete
  2. hotel ni, kalau buat tidur memang tak rugi, kalau nak buat berjalan memang rugi besar...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kannnnnn....baka dorang semua comei,geram onie

      Delete
  4. cantek hotel...


    comeinya budak2 tu... geram nengok!

    ReplyDelete
  5. Sedaknyo awop .hehe nok ikuttttttt.:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau awop ado sini,meme saya ajak awop doh,sebab memerlukan orang time tuuuuuuu :(

      Delete
  6. erkk..dinding bilik mandi kat toilet tu glass ke? habis la nanti time mandi orang lain boleh nampak..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoitttt,pintu utama masuk toilet ada laaaaa,haha.....

      Delete
  7. iylia tu kwn skola akk mse kt shah alam dlu..congratulation for them.. :)

    ReplyDelete
  8. toilet bowl >> = water closet or wc org pggil..hehe

    ReplyDelete
  9. best nyewwww...x ajak pown...boleh tumpang sekatil...bhahaha

    ReplyDelete
  10. cantik jgk bilik2 hotel ni ye...selalu lalu2 je kalau g curve...takde motif nak singgah royale bintang ni...heee~

    ReplyDelete
  11. syoknya duk hotellll...empuk segala bantal dan tilam..tidoq lenaaaa

    ReplyDelete
  12. penah tdo semalam kt hotel tu...mmg selesa :)

    ReplyDelete
  13. PEH. RUMAH AKU MACMA NI LA DULU. KAKAKAKA. TAK PUN

    ReplyDelete
  14. cantiknyaaaa design hotel dia. dalam bilik sebijik macam hard rock onie. ;)
    onieee, rindu mee umiii :)))

    ReplyDelete
  15. cantiknya hotel ni..sungguh selesa...

    Sisi singgah sini dan salam kenal sambil follow... :-)

    ReplyDelete
  16. Suka toilet dia. Dah macam kebiasaan kan, asal masuk hotel je tengok toilet dulu hehe.

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum... bestnya awak :)

    ReplyDelete
  18. super ohsem la bilik tu mek...sayang pulak nak balik...klo boleh angkut guna lori..alangkah beznye..
    tapi..tapiiii..berapi harga tuuuu
    nak berangan gak lah duk lam bilik ni

    ReplyDelete
  19. wah..bestnya..mmg cntik bilik hotel tu

    ReplyDelete
  20. perghh..bilik air mcm bilik tdo tu oniee :)

    ReplyDelete
  21. izara aisyah je ke yang ada?..

    http://kisahhidupku1999.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..