Kebaikan VCO dan Vitamin C 1000mg

by - May 12, 2013



dah nak dekat sebulan penggunaan vco dan vitamin c ni,so far alhamdulillah.. actually onie lebih percaya pada produk ni sebab abah onie pun selalu ambil benda ni,sangat memuaskan :)


dari kiri: Vitamin C 1000mg, vco softgel dan vco liquid

Cara pengambilan vco softgel dan vco liquid;

vco softgel: 1 biji pagi ,1 biji malam atau 2 biji pagi/2 biji malam selepas makan
vco liquid: 1 sudu teh , 2 kali sehari 


Kebaikan vco;

Kulit
  • Menghilangkan parut jerawat dan stretchmark pada perut wanita yang hamil.
  • Masalah kulit berjerawat,berminyak dan kering berkurangan.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  • Jerawat cepat kecut dan susut.

Rambut
  • Mengurangkan keguguran rambut.
  • Rambut lebih sihat dan bermaya.

Metabolisma tubuh

  • Mengembalikan berat badan yang ideal dengan meningkatkan atau menurunkan berat badan
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Sistem penghadaman lebih baik.
  • Melawaskan masalah buang air besar & sembelit.
  • Batuk dan selesema cepat hilang dengan menguatkan sistem imun tubuh,
  • Mengurangkan masalah tidur berdengkur.

Dalaman Wanita
  • Mengurangkan sengugut
  • Kesuburan
  • Kitaran haid lebih teratur.

Wanita Mengandung
  • Kurang masalah keletihan dan tidak bertenaga
  • Masalah jerawat atau kulit berminyak berkurangan walaupun perubahan hormon berlaku sewaktu kehamilan.
  • Mengurangkan masalah sembelit
  • Tiada masalah keputihan sewaktu hamil.
  • Masalah kulit meregang/merekah dapat diatasu
  • Kulit bayi cantik.

Nak beli kat mana?okay,korang google je VCO SOFTGEL konfem hadooooooo

Onie pasti ramai yang dah tahu kebaikan dia kan? vco soft gel dan vco liquid tu sebenarnya sama je kebaikan dia,cumanya satu softgel dan satu lagi liquid,softgel tu macam biasa la,nak makan terus atau pecahkan kapsul tu lumur di muka atau ditempat yang sesuai.

Kalau vco liquid tu,onie lebih suka sapu terus ke muka,vco liquid paling best dan onie suka baunya,sangat selesa bila disapu dimuka,jangan risau semut tak gigit aih,hik.vco liquid ini juga dapat diminum dengan menggunakan sudu teh,ikut keselesaan masing-masing samada nak minum atau sapu... ;)


tak lama lagi dah nak habis,makanya siap sedia duit mengalir demi supplement yang satu ini T_T

Okeh bai, still tak dapat blogwalking lagikkkkkkk,sedihnya ,nak nangis rasa..


You May Also Like

17 comments

  1. VCO memg elok dik, akak masa kahwin dulu naik jerawat pasir ntah mana datang huduh sangat bila pakai VCO terus jerawat tu malu nak keluar, sekarang muka dah elok :)

    ReplyDelete
  2. Mek onie ambik vco rupenye, patut kulit cantik.. Hehehe

    ReplyDelete
  3. pernah gak dulu makan vco. tapi skrang mcm malas jea.huhu
    suka makn vitamin ni skjb jea.haha

    ReplyDelete
  4. mesti harga dia pun menarik kan kan???

    ReplyDelete
  5. akak ada pengalaman terkena minyak panas kat jari, blh baca bhgn testimoni kat blog;-) nntle singgah blog vco, spesel 4 u

    ReplyDelete
  6. teringin la nik amik!! skrg ni kte baru amalkan vitamin b-complex

    ReplyDelete
  7. combi pon gne product yg same..currently bru vco..vitC odw .. hehe

    ReplyDelete
  8. bnyk betui kebaikkan benda ni..baguih la promote..senangkan orng2 yg nak try

    ReplyDelete
  9. Aah vco mmg bgus..mula knal vco ni thru blogger irine,dh lama xmkn vco alhamdulillah dh stat mkn blk..hrga dia pun reasonable

    ReplyDelete
  10. product bagus memang bagus kalau consume :)

    ReplyDelete
  11. Produk ni bagus.dulu pernh mkn. Lepastu malad dah. Ngeeer

    ReplyDelete
  12. assalam,

    produk vco memang bagus , bunda pun pernah makan

    ReplyDelete
  13. Dengar jugak orang kata VCO ni bagus! Nanti nak try kirim kat orang :P

    ReplyDelete
  14. kak mia pun makan pil vitamin c juga.. dari produk CNI...

    ReplyDelete
  15. penah mkn vco tp xhabis..last2 adik yg smbung mkn..now guna aura white je sofar ok la..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..