Makanan pun order online

by - May 09, 2013

Sebenarnya,setiap masa perut aku lapar,bukan sebab bela cacing.
Tapi aku rasa orang kurus ni memang macam ni.
Sekarang pegang henfon ,
takpun login facebook.
terus pm akak tu..



"akak,saya nak grill boneless chicken thigh boleh?saya nak 
4 sets.."

"akak,saya nak cheese cake 100 lapisan pelangi.."

"akak,saya nak roti jala 30 ekar sebesar jala ikan..."

"akak,saya nak cupcake perisa jagung 1 set.."



akak itu akak ini,semuanya akak la..
aku ni bila entah nak masak sendiri.

haa,kemainkan tu..
order makanan sekarang pun just facebook.
agaknya lepas ni kalau boleh semua nak order kot fesbuk.
order ikan segar pun kot fesbuk,hik ^_^V

Disebabkan balik kerja dan aku ni jenis tak ada selera makan ditempat kerja,
makanya waktu malam perut mula krak kruk krak kruk kelaparan.
dan sebelum habisnya waktu kerja aku call umi.


"umi,harini masok gapodio?.."

sekali umi balas, "masak ikan keli kesukae mu la kaklong (nama je kaklong,tapi pemalas,lalalala) "




esokkan pulak umi kabo,


"kaklong male ni umi dop masok deh,kito g beli keda jah.."

see?nampak tak maksud yang tersirat tu?muahahahahahaha...nampak sangatlah aku ni pemalas nak masuk dapur.

esokkannya pulak,


"kaklong,male ni nok make gapo?malahnyo nok masok..."

hikk,dengan pantasnya aku pun menjawab...
"kaklong lagi malah umi dio, 
dop ingat nok masok gapo,
lamo kae resepi cable capo plug capo paik capo fuse capo controller."



so,disebabkan umi tak masak,
aku telah mengambil alternatif yang lain iaitu...

ORDER MAKANAN MELALUI ONLINEEEEEEE.. *angkat-angkat kening

hebak?alternatif yang paling goyang kaki,kikikikiki...kat tempat keje lagi da kabo ke umi kata tayah masak sebab den dah order makanan kot fesbuk,muahahaha :P




 Aceli,sejak jadi warga puncak alam bebetul ni kan,mek rasa selalu jugak beli makanan kot online ni, inshaAllah sikit pun tade keraguan di hati ini,makanan akak-akak puncak alam jual ni semua sedap,rasa nak menangis bila makan (menangis sebab diri sendiri tak pandai masak sangat sebenarnya,lol..


Paling bestkan,free delivery area PUNCAK ALAM bebeh, gua rasalahkan,ada ke blogger atau manusia yang duduk puncak alam baca entri gua yang ni?kalau ada mohon la try makanan atas ni, sedap,kena dengan perut gua..  Tukang masak ni jugak seorang MUA,cewah...dah la pandai mekapkan orang,ni pandai masak pulak,lagilah rasa nak nangis T_T

Tukang masak serta MUA adalah dikenali sebagai kak farina .. jika berminat boleh terus call beliau seperti no yang tertera di gambar atas itu,hehe


So,kepada anak-anak hakak yang duduk area puncak alam mai la try resepi warisan bonda ni,rasa dah makan mesti nak lagik uolssssss,kak ecah tuuuuuu.... ni ada barang baru,wekekekekeke :P


p/s: inshaAllah wiken ni mek try blogwalking ke blog korang ye,urusan harian yang tak mengijinkan untuk blogwalking,sobsobsobsobsobso

You May Also Like

38 comments

  1. Hahahahaha..maka semakin malas la suri rumah ini nak memasakkk...nampak memyelerakan..nk toraiiiii...muahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh,kak ecahhhhhhh...silakan try yg ni plak,okeh..onie banyak ngasut akak,muahahahaha T_T

      Delete
  2. Hebattttttttttt gilerrrrrr.. Bergoyang kaki lah warga suri rumah sekalian sekarang. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. so,sila jangan tiru perangai saya,wakakakaka :P

      Delete
  3. uishh..nasib baik jauh ckit jea..kalau x dh order..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikkkkkkkk, tapi tak pernah lak onie tanya..dia hantar jauh ke tak,hik

      Delete
  4. along2 mmg mls ek?
    sama jenis. ahakk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kita rajin sikit tau,rajin sebab order makanan,lalalalala :P

      Delete
  5. Pergh. Senang kijo mek oni pahni. hewhewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang sangat mizaaaaaaaaaaaaaaa,hik ^_^

      Delete
  6. Alaaaaa kite duk jauh. Acane ni -____-

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan kat kedai western food jela,hik :P

      Delete
  7. tu dia malam-2 buat entry pasai makanan.. lapoooo cik naaaa.. T_T

    dia delivery kt umah eh.. baguih laahh.. kt sini (brunei) yang order makan kt fb cenggini ni kena beliii banyak2 baru dorg nak antar.. huhu !

    ReplyDelete
  8. tolong la buat delivery hingga depan pintu rumah kak ya sekali :p

    ReplyDelete
  9. wow!! sedapnyaaa.. kalau duduk dekat2 sana, dah lama ena buat delivery ni.. perghhh apapun, masakan ibunda tetap di hati.. weeeeeeeeee

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. terbaikkk. untung2 hantar sekali depan rumah sheila. hihi ;p

    ReplyDelete
  11. dik,study kt puncak alam ye?akak dlu uitm jgk tp dkt shah alam tu setaun..jemput singgah blog akak ye :)
    personal blog: queeny-wany.blogspot.com
    blogshop: www.dewaniescarf.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAKLA,RUMAH ONIE MMG DIPUNCAK ALAM :)

      Delete
  12. dh la tgh lapar..tgok mknan on9 je terliur plak..mudah sungguh dunia skang..tp memalaskan kita. =P

    ReplyDelete
  13. onieee....

    aku lapar ni...

    die smpai selayang tak???

    ReplyDelete
  14. besnyee..tp asal kt puncak alam je? area lain xde delivery ke?

    ReplyDelete
  15. sedap kew idok?... hahahha(ayat orang jeles)

    ReplyDelete
  16. Wah, hebak! Macam sedap pulak grill lamb tu.. Nomnomnom

    ReplyDelete
  17. ONIE...... muah..muah... lebiu la. Hahaha... dah macam kerang busuk je tersengeh baca entry Onie ni tau. Terima kasih bebanyak tolong promote akak.

    Yang bertanya tu akak tolong jawab bagi pihak Onie ya. Penghantaran percuma kat area Puncak Alam dan Alam Jaya je. Luar kawasan boleh hantar untuk 10pax ke atas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikkk,tak sempat tanya akak pasal delivery tu,hik...meaceh akak tolong jawabkan ^__^

      Delete
  18. ONIE.... muah...muah... lebiu lah tolong promote akak.

    ReplyDelete
  19. Penghantaran percuma sekitar Puncak Alam dan Alam Jaya. Luar kawasan boleh hantar untuk pesanan 10 pax ke atas. :D

    ReplyDelete
  20. hari tu ada pergi puncak alam ni tapi tak lau lak ade port makan yang sedap ni, maybe pergi lagi sekali

    ReplyDelete
  21. tudiaaaa tudiaaa lau cmni kul 3 pagi nk mkn lamb shoulder boley la ni..mihmih

    ReplyDelete
  22. semua delivery , makin gemuk la nnt.. kui kui kui

    ReplyDelete
  23. tiba2 terbayang nak beli gula-gula 20sen pun orfer kat fesbuk.haahaha

    ReplyDelete
  24. sedapnya. tapi jauh la. best jugak boleh order online gini.selalu makanan segera jea yg order online ni.

    ReplyDelete
  25. Wahhh. Senang leee cenggini. Online jea. Hihi. Nina ada kawan y duk puncak alam. Nanti bleh inform kt dia nih. Hihi

    ReplyDelete
  26. hebak mu kecek kelate... hahahha! lamo kae resepi cable capo plug capo paik capo fuse capo controller." ayat ni aku tak pahm. haha

    ReplyDelete
  27. wah... serba serbi online sekarang ni..

    ReplyDelete
  28. dokpahe ngapo dia mek kecek klate tu..huhuhu...mmg di umah dok ckp kltn ke dengan family..

    best nya order makan kat fb tup2 sampai depan umah

    ReplyDelete
  29. Salam Mek Onie,
    mohon maaf kpd sesapa shj yg terlihat iklan ni, kami dah tak buat lg servis spt imej di atas ni akibat masalah teknikal... power betul iklan ni, smpai ke hari ni ada lg yg call nak tempah makanan... K Farina dah tak bape sihat utk meneruskan legasi bisnes ni.. Maaf yea Mek Oni & kwn2 semua...

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..