Nuffnang : Mek Onie di DiGi's #Buddyz drama production!

by - May 15, 2013



Alhamdulillah,lepas satu satu event yang mek dapat,kali ni invitation dari nuffnang,sebelum terlupa.. onie tidak pernah menyertai mana-mana event yang dijemput dari nuffnang,kali ni onie merasa diri ini sangat bertuah kerana 10 orang nuffnanger sahaja yang terpilih dan ini adalah pengalaman pertama onie menyertai event dari nuffnang selain pernah mendapat jemputan ke premier screening ,thank you pihak nuffnang :)


Event ni sabtu kelmarin je,11.05.2013 di taman tasik titiwangsa..boleh kira jugak la,dah berapa lama kau tak jejak kaki ke taman tasik titiwangsa tu,haha..sedih betul diri ini T_T


Alhamdulillah, onie pergi bersama jiran juga merangkap seorang blogger iaitu kak ecah yang merupakan seorang pemandu yang sangat pehhh terbaik,walaupun sesat sekejap tapi beliau sangat power mencari jalan keluar,kakakakaka...


Dah malas nak cerita banyak,moh le kita tengok gambar,macam banyak gambarnya..so korang layankan jela ye,nak buat part-part kang jap lagi rasa tak lena tido,wakakakaka :D



Dari kiri: Cik GKSB (admin kami blogger utara), Mek Onie dan Kak ecah (jiran sebelah onie juga merangkap seorang blogger)


Dari kiri: Cik Gksb , Mek Onie, Anis Athia dan Cahaya Perjuangan (akak,tak jumpak blogggg akak T_T)

Paling tak sangka dapat jumpa dengan anis athia, sebelum ni selalu sapa kot blog je,at last dapat jumpa jugakkkk,yeayyy dapat kawan baru ^__^


Syed Ali, Eliza , Wawa zainal dan alif satar,okay tetiba minat kat alif satar pastu panggil alif satar dengan gaya alahai,malu kat orang,kakakakakakaakaka :P


Tengah set tempat shooting, masa ni memang tak cam lagi wawa zainal ada,sekaliiiiii pehhh... betullah tu wawa zainal,lain gila woi dia kat luar,comel jeeeeee


Okeh nampak tak?nampak tak?hikkkkk...aizat disana disana disanaaaaa,serious friendly gila dia dengan kami orang ^__^


Ops ops ops ops...alif satarrrrrrrrrrrrrrrrr,tetiba aiii rasa aiii minat yuuuuuuu,kbai..


Mula tu onie agak loading sape la hanif hamdan ni,wakakakaka..sekali oh okayyyy,rupanya hanif hamdan ni dj radio era,alahai sedihnya kau onie,haha...abang mohon maaf abang,wakakaka.. ops,engkorang toksah berangan nak ngorat dia,dj ni dah kahwin vokeh,,hik..


This time ! dapat tengok live the making of #buddyzaizat short drama ! gila terharu weiiiii,tak penah kot tengok live macam ni,nak nak aizat depan mata,ambik kau,retis sekejap,lol...


Again ! Blogger Cik Lily Putih,yeahhhhh...tambah lagi kawan baru..hai Cik Lily,nice to meet you,hik ^_^


Yahhhhhh! #skuadera pun adaaaaaaaaaa! serius tak puas hati sebab abang baju kuning ni bebetul depan onie dan onie tak sempat letak duit rm50 2 keping kat tangan dia,kalau takkkkkkk dapat dah sehelai baju dari era buat tunjuk ke cucu nanti,huwarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !


Actually,time ni kita orang baru rehat 5 minit dah kena suruh shoot untuk short drama #BuddyzAizat ...apapun,memang satu pengalaman diluar bidang aku jugak la wooiiiiii,tetiba suruh berlakon,tak ke haru ke namanya?haha.. sebelum shoot untuk short drama #BuddyzAizat ni kitaorang yang pegang pas MEDIA diberi peluang ber-Busking bersama Aizat,pehhhhh! tak sabar plak nak tengok diri sendiri dalam tv,kbai *entah ada entah tidak,wakakakaka


Yahhhhhh! kamera disebelah saya yawwwwwwwwwwwwwwwwwwww,muahahahaha... dah la tetengah panas kena shoot, wakakaka...


Ops ops ops ops, yeahhhh! wawa zainal u memang cool gila walaupun sudah keletihan,muah muah..abaikan makcik yang senyum lebar tu,mak aku tengok gambar ni sah-sah kena bahan,muahaha




dan paling sedih tak dapat bergambar dengan aizat sendiri T_T
tapi takpeeeeee,sekurang-kurangnya dapat jugak tengok live macamana dorang shooting dan diri serta rakan lain pun terjebak lebih kurang sejam jugak dengan shooting ni...mana tak sejam,sekejap cut sekejap action,haha .. yelahhhh,nama pongg bukan retis,memang diluar bidang kuasa kita orang lahkan,haha..




Thanks nuffnang,thanks digi thanks era ! uolssssss memang friendly memang cool memang awesome ! terbaik, bila keluar short drama ni?lupa nak tanya,excited sangat uolsssssss,wakakaka..dari datang sampai balik aku rasa akulah paling over-excited,lollllll 


The best experience ever and ever !bak kata alif satar ke syed ali tah.. "selamat datang kedunia lakonan,layankan aje cut action cut action tu,haha" ..okay, duduk dendiam kat blog ye,nanti boleh tunjuk kat bakal suami dengan anak,muahahaha...okay,tekup muka dengan bantal,hik

You May Also Like

54 comments

  1. hihi xlmo lagi tgk awop dale tv pulop. :-)

    ReplyDelete
  2. Sedih kan tak dapat ambik gambar ngan aizat.. Tengok2 dah pegi dah.. Uuu... Tapi x sabar pulak nak tengok short drama yang ada scene kite tu, agak2 ade ke tak.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhh,huwarrrr... entah,ada ke tak entah,muahaha

      Delete
  3. wowwwwwwww! Retis...

    Glamer mek...

    ReplyDelete
  4. Bestnyaaa dpt join event cm niii

    ReplyDelete
  5. bestnyerrrrrrr !! kim salam aziz satar. ihihihiihihih

    ReplyDelete
  6. ehh, GK pun adaa..
    best nya bila dapat invitation macam ni kannn..hehee...

    ReplyDelete
  7. Woowot retis dah dia..nti update bila kuar tv mek onie

    ReplyDelete
  8. wahhh.bestnye auni dikelilingi kawan baru dan retis gitu..untunglah dapat peluang camni kan..untung sgt jadi blogger :) congrats dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah,rejeki jadi blogger kot noh..terima kasih fiza :D

      Delete
  9. bestnya.. wawa zainal pun ada.. pewwitt

    ReplyDelete
  10. Ahaiii..blog suam2 kuku je onie..malu aiiiii
    Salam kenal:-)
    U oll mmg best

    ReplyDelete
  11. owh...glemernya mek onie skarang nie..:)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum onie, bestnya. sheila ingat onie masuk sekali dlm iklan tu. hihi :)

    ReplyDelete
  13. bestnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  14. uwahhhh. manyak best wooo. hehehe. btw tahniah onie :)

    ReplyDelete
  15. huhu..ruginya xdpt join sbb ada konvo..:)
    bertuah onie dpt pergi..

    ReplyDelete
  16. wow! tahniah mek oni!! ena baru pertama kali joint event nuffnang ni... cantiklah mek oni.. :3

    ReplyDelete
  17. wahhh best nyaaaa !!! nak gak mrasa.. huhu

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. mek onie, anis nak pinjam gambar yang kita ramai2 tu boleh? hehehe

      Delete
    2. BANDEL HAI KE ANIS JE,KE AKU DOP PONGGG.....ANISSSS,BOLE2 ,SILAKAN :D

      Delete
  19. fuhhh kuning! MELETUP la sekarang..hehe.

    rajin2.. den malas kadang2 nk jmpa orng ni

    ReplyDelete
  20. wowo, kalau aku pun LIKE super excited kot.

    ReplyDelete
  21. syoknye
    x pnh lg begambo ngan artis
    yumida pakai line telepon kaler biru..hehe

    ReplyDelete
  22. Waa pengalaman menarik ni Onie..

    ReplyDelete
  23. perghhhh... onie pon skrg dah artis... eheheh... masok tv nnt sembang2 la pasal zulhilmitempoyak jugak na... ;p

    ReplyDelete
  24. syoknyer.....fofular lah Mek Onie pasni..heheheh
    nak saiiinnnnn...

    ReplyDelete
  25. I'm so jelly! Hehe. Teringin jugak nak dpt peluang cenggini. Hehe

    ReplyDelete
  26. Masuk tibi tuu, pasni jadi glamer la mek, hahahah

    ReplyDelete
  27. wawa... cute gile! akak minat die............ lupe nk suh onie cium die sikit tuk akak! hahhahaha. eh eh cahaya perjuangan tu kawan akak.. blog die pnsusu ;))

    ReplyDelete
  28. singgah dan follow blog ni...
    follow me back okay!
    thanks...
    http://aan-shared.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. seronoknya onie..byk pgalaman dah kan :)

    ReplyDelete
  30. ehhh..saya pon ada skali kt set tu .. hehehe..praduan #BuddyzAizat ..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..