Tentang hati dan perasaan

by - May 29, 2013




Hai anak-anak,haaaa...kemain kau bekerja di hari biasa dan merayap dihujung minggu sampai lupa nak ambil berat dengan blog sendiri, maklum la..sebenarnya diri ini kurang sihat selepas berenang 5 jam di swimming pool last week,dah lama tak jumpa kolam renang agaknya sebab tu la berendam sampai 5 jam,ish... apalah kau mek, sunburn?okeh..sikit pun mek tak jeles,tade la rasa nak kehel leher sendiri sebab muka sunburn,haha... 

dalam hati;

"dah mandi ,dah berendam 5 jam pepandai la ko tanggung risiko pasal muka sunburn  ye mek,toksah kecoh-kecoh nak teriak ke orang ramai kata muka kau sunburn,mohon jauhi sikap begitu"

seterusnya jika anda baca entri bawah ni,mohon jangan sesekali rasa nak cuah air batu ke muka i yang flawless ini *muntah~


Dalami setiap apa yang mek coretkan ini; *dalamilah sangat,lol...

Aku perempuan,engkau juga perempuan..
Tidak pernah disangkal lagi jika engkau pernah dilukai.

Ya aku pun pernah berada dalam situasi begitu..
Aku pernah dilukai..

Aku sebenarnya bukanlah pencinta hambamu yang terbaik.
Aku pernah mencuba.
Tapi aku gagal.
gagal dalam emosi.

Aku yakin itu.

Tapi itulah,setelah digali hati dan perasaan,
rupanya aku masih gagal untuk mencintai seseorang yang bernama lelaki,
Aku masih belajar mengenali hati dan perasaan ini.
Semoga dalam tempoh ini aku tidak akan bermain perasaan dengan sesiapapun.

Sebab aku yakin,
aku masih ada 'perkara' yang belum lakukan.


"Ya Allah, sesungguhnya engkaulah yang Maha Mengetahui akan hati dan perasaan hambamu ini,maka engkau permudahkan dan doronglah aku ke jalan yang benar iaitu ke jalan orang-orang yang beriman,Amin"


Muntah~




Disebabkan entri kali ni jiwang tahap apa,mempersembahkan bff mek sejak jaman kecil-kecil cili padi lagi sebenarnya dah jadi tunangan orang sabtu lepas,alahai..... terus rasa nak erghhhh.... lawa gila kot pelamin,baju dan mekap dia tu,nak menangis rasanya... 


Siti syafiqah bt miskan,tahniah atas hari pertunangan awak sayang,semoga cepat-cepat kawen dan dipermudahkan segalanya,bahagia tengok kau weiiii :D

Kepada yang mula gatal mulut yang kononnya nak utarakan soalan ke kita pasal bila kita nak kawen mohon simpan dulu la pertanyaan korang itu,haha...mungkin buat masa terdekat ni takde perasaan nak kawen lagi.. *padahal


Selamat pengantin baru kepada yang dah jadi pengantin juga selamat bertunang kepada yang dah bertunang, mek doakan jodoh kalian semua till jannah,inshaAllah.. :) *ehem,doakan saya juga cepat dapat jodoh eh,kbai !

You May Also Like

27 comments

  1. pahni awop plok naik pelamin...jgn lupo ajok ter hahaha

    ReplyDelete
  2. gatal jari dan mulut nak tanya onie bila pulakkk...tapi mcm cari pasal je kan...ok x tanya...hehehe

    ReplyDelete
  3. cewahh..mek onie cpt2 kahwen...hehe..
    tahniah utk kwn mek onie tu...semoga di permudahkan segala urusan..:)

    ReplyDelete
  4. Amin... doa untuk Mek. ;);)

    ReplyDelete
  5. admin blog nie bila lagi ? hiks

    ReplyDelete
  6. errr... bile nak kahwin.... kekekek......
    tahniah le pade BFF mike tu yong.....

    ReplyDelete
  7. cumelnya pengantin ! eh belum lagi hihi..selamat bertunang pada kawan onieeee...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum onieee. sheila sentiasa doakan yang terbaik untuk kawan2. semoga bertemu jodoh yang baik dan teruskan menjadi mujahidah yang solehah ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam,betul kata akak tu... inshaAllah,hee

      Delete
  9. terbaikkk lah mek..mek bila lagi..?hihik

    ReplyDelete
  10. lawa jubah onie...beli kak mana???? suka laaa..
    btw sabar je onie..jodoh tu ada sabo ye...and ingatlah cinta itu akan datang bila kita least xpected it.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaaa,minat eh?nanti onie review k :D

      Delete
  11. atotototooo jgn verangan nak naik pelamin. kasi can kai ai duluuuu wkwkwkw

    ReplyDelete
  12. comeinya kawan mek onie..tahniah..

    salam kenal sis..

    ReplyDelete
  13. tahniah untuk bff kamu yang sangat cantik dan comel tu. lepas ni turn awok pulak. lambat atau cepat itu hanya Allah yang tahu. kita kena usaha dan sabar

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..