After Earth terbaik !

by - June 11, 2013



Yeah! setelah 2 bulan ke 3 bulan tah tak tengok wayang,kisah plakkan kalau tak dapat tengok wayang?last tengok wayang cerita the last stand,pakwe iolssss berlakon haruslah tengokkan,wakakaka... 
Hari sabtu lepas alah sabtu baru ni je,mek bawak adik-adik pegi tengok wayang...so far cerita yang mek pilih sangatlah puas hati,tapi korang tahu...bebudak under 18 tu kemain la tetunjuk nak tengok cerita fast 6,mek kata ke bebudak tu...."mu umur berapa?mu baco sini ore tu oyak gapo" haaaaa...makanya merajuklah 60saat,haha....



Danger is real,Fear is a choice.. okeh,terbekenan ke quote atas ni :D


Dengan keterpaksaan mek suruh bebudak tu tengok cerita After Earth, not bad jugaklah cerita tu,mek suka sebab cerita tu bergenre ke sains fiksyen,tu yang mek suka tengok cerita omputeh, dia punya plot dan tekonologi yang digunakan sangatlah awesome ! so,tak sesia lah mek tengok cerita tu,bhahaha...


Tapi cerita ni kasi iolsssss sensitip sekejappppp! sebab cerita ni kisah anak dan ayah,okay tetiba rindu ke abah kita,lagi beberapa minggu lagi abah dah nak balik,yeayyyyyy! abahhh,ni kaklong nak kabooo,kaklong bulih doh bowok keto,aummmmm.... dop soba nok kabo ke abah gitu :P


p/s: 4.5 dari 5 bintang iolsss kasi,haaaa ^_^

You May Also Like

23 comments

  1. alaa..nape ramai ckp after earth tak best? dorg kata movie ni selow? :(

    ReplyDelete
  2. zaza teringin nak tgk cerita nih =)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. perghh sama babe. bagusnya kakak membuli adik. hahahahahah

    ReplyDelete
  4. touching kot tengok citer neh :p

    ReplyDelete
  5. xtengok lagi cite tu, tu la baca dr review ramai yg cakap xbest cite tu, tapi mek kata best, kena p tgok la ni..hee ;)

    ReplyDelete
  6. kalau part ank n ayah..mmg jijah juara.. sebab juara menangis..huuuu syg ibuayahh

    ReplyDelete
  7. tak sabar nak tngok.. tnggu CD kluar.. hehe.. musim exam skrang ni, jadi x bleh kluar pnggung.. hehe

    ReplyDelete
  8. tgk cover tu mcm menarik
    yumida ske layan2 citer genre camni
    syok tengok

    ReplyDelete
  9. nak tengok jugaakk.. huhuhu...

    ReplyDelete
  10. kurang minat la dgn fiksyen ni sebab kadang2 tu melampau sangat fiksyen nya.. huhu

    ReplyDelete
  11. nak tengok!! nak tengok!!!! ena minat pelakon dia tu.. huaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum,

    dah jarang sangat tengok movie..

    ReplyDelete
  13. last tgk movie oblivion..mek onie kn blnjo tgk citer nih tgk seroundround ler

    ReplyDelete
  14. hari tu nak tengok dah dengan tunang...dia kata best tapi bila melibatkan haiwan dalam hutan ni saya takut sikit.haha. tapi nak tengok jugaklah sebab Onie cakap best kan

    ReplyDelete
  15. wowww 4.5?? haha! kite bagi 1 bintang je. kite rasa movie ni bosan gile :P kapal angkasa nampak woww kat luar tp dalam hampeh. kapal angkasa paling buruk yg kite pernah tengok (cuba bandingkan dgn kapal angkasa dalam cite oblivion and star trek :). lg 1, kapal dah terhempas terbelah dua tapi sistem kat dalam tu still ok? oh tolong la sungguh tak logik.

    ReplyDelete
  16. Saya pun lama gila tak tengok wayang. Lagi lagi duduk dekat UUM ni. Uwarghh

    ReplyDelete
  17. ramai yg ckp cerita nie best.. :)
    efa dah lama tak tengok wayanggg..huhu

    ReplyDelete
  18. baru tengok Man of Steel
    cite ni pun cam best
    kena pi tengok nih

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..