Beraya bersama Faizal Tahir dan Watsons

by - July 17, 2013

*This is a sponsored post



Ewah,tajuk tu,hihi... Kesetiaan selama 3 tahun bersama nuffnang akhirnya sudah terjawab untuk tahun ini,rasa nak menangis gembira tau bila dapat email dari nuffnang untuk hadiri event "Azam Raya Bersama Watsons dan Faizal Tahir" 


Kemain la hafal jalan nak pegi event ni,maklum la orang tak berapa cekang dengan kl memang macam ni la,haha .. seminggu hadap google map, seminggu tu jugaklah rasa tak sabar nak pegi, hehe..tapi,angan-angan nak drive sendiri musnah (kira ok la tu) sebab ada insan yang baik hati sudi ambik mek di ktm ,Terima kasih sekali lagi kak yaya <3


Fyi, setelah bertahun tak naik ktm,akhirnya..ternaik jugak, mula tu takut nak naik ktm,sebab tak berapa nak pandai ambik platform mana, fikir-fikir balik, aku ni kan ada mulut, gunakan la mulut sebaik yang mungkin,hadoi kau ni mek,parah betullah! -..-"


Selesai bab ktm, meh kita teruskan apa yang ada dengan event ni,harap adik kakok abang ankel anti dato datin bersabar sebab banyak gambar dan ada hadiah yang gempak yang harus korang joinnnnnnnnnnnnnn ! :D




Date: 4th july 2013
Venue: Restaurant Al-Amar Lebanese Cuisine,Pavilion



Yeayyy yeaayyyyy, bersama faizal tahir dan watsons ! ini sangat cool okay :D 
Akhirnya,terjejak jugak kaki ke pavi ni,haha..




Kak yaya! bijok kak ya pilih tempat, sayang kak ya! haha.. meja aku dengan meja Faizal Tahir 3 langkah je nokkksssss, rasa huihhh depan aku ni je ada seorang real faizal tahir,haaa rasa macam tak percaya ! macam tak percaya! macam tak percaya !



Ini buktinya! yang korang nampak meja belah kiri tu lah meja faizal tahir, haaaaa.....terkesima la sekejap *nak jugak ada bukti,lol



Kak asyik pun ada ! alhamdulillah, makin rapat dengan kak asyik sejak join event, mana aku ada mesti dia ada, haaaaaa...jodoh katanya :P




Restaurant Al-Amar Lebanese Cuisine ni sangat-sangat-sangat sangat unik ! rasa taknak balik je wei, suka tengok dekorasi yang sedia ada tu,lagi-lagi yang kat bahagian wall tu, haaaaa lawa !lampu dia
pun lawa !




dari kiri:  Director of Marketing and Business of Watsons Personal Care Stores Sdn.Bhd iaitu Jessica Ng dan faizal tahir 




Okay, setelah berchit-chat dengan faizal tahir dan director of marketing and business of watsons personal care stores Sdn.Bhd iaitu Jessica Ng ni, maka berlangsunglah sesi pelancaran Azam Raya Bersama Watsons dan Faizal Tahir...smart betul jacket bang faizal tahir sorang ni..




Fyi, watsons akan melangsungkan contest di page watsons . Caranya sangat-sangatlah senang di mana kita perlu login facebook dan pergi ke page watsons dan nyatakan azam raya korang  . Mana tahu korang terpilih,dapat jugak engkau beraya dengan faizal tahir dan paling penting korang jangan nak risau bab katering semua tu kerana Watsons akan sponsor sepenuhnya,haaaaa...of course la rasa nak menangis kegembiraankan !

Bukan tu aje ! setiap yang join kempen ini pun akan menerima voucher beauty care dari watsons sebanyak RM5. nak menangis lagikan !

Dan setiap peserta yang menyertai kempen ini berpeluang beraya bersama faizal dan watsons . Senang cerita, faizal tahir akan ber-open house bersama pemenang yang terpilih dan akan perform di open house korang ! alahai,kenapa terbaik sangat hadiahnya ni, huwarrrrrrrrrrrrrrrrrr T_T

Oh ya,sebelum terlupa..azam yang akan terpilih akan dimasukkan dalam lirik lagu raya faizal tahir and compose the tune for recording the song using inspiration , haaaaaa.. power sangat ni !


Tak lupa juga, belilah barang watson rm30 atau ke atas dan korang berpeluang untuk mendapatkan tiket "Watsons Hari Raya Celebration with Faizal Tahir" pada 6.9.2013 di Plaza Angsana Johor Bharu! Allahurabbi, lumayan sangat ni ..

haaaaa,orang-orang johor tu,jangan lupa tau join kempen ini ! mana tahu rezeki korang ada disini,haaa...bertambah lagilah kenangan-kenangan korangkan,tetambah nak raya ni,aihhh :D

dan kempen ini akan bermula pada 18.7.2013 sehingga raya, so lamakan? jangan lupa mark date di kalender sekarang untuk kempen ni, haaaa... iolssss pun dah mark okengggg, nak la jugak try .. mana tahu azam yang dikongsi ni akan memberi inspirasi kepada korang jugakkan  ;)


Lepas cerita hal kempen,makanan pulak,haha

Part yang paling rasa nak menangis sampai tak berlagu adalah part makanan dia ni haaaa ! banyak sangat menunya,sampai tatau nak cekau yang mana satu,haaaaaaaaaaaa... 2 3 kali jugak beratur pilih makanan,bhahahaha...

Korang ada perasan tak gambar yang ada kuih banyak-banyak tu ? yang warna putih tu sedap sangat kot !bilalah nak dapat makan balik ni. 


Tengok gambar atas yang menu tetengah tu teringat ke Pinky Momma ni haaaaaaa, kesian ke akak,salah ambik ye ?kuikuikui(salah onie semua ni)... rasa nak terputus usus perut duk gelak tahu ! haha...kesian ke kembar dalam perut tu tau... 


Akak Pinky Momma, gambar atas ni cuba refer gambar yg bawah sekali...menu ni la yang onie kata sedap ! sangat sedap okay !  bukan yang macam gambar atas sebelum ni,perit perut ni haaaaaa nak menelan tahu ! usus perut tak terimaaaaaaaaa T_T


Amboi,kambing uolssssssssss...tetiba kambing tu ada nasi, iolsss ingat rempah ratus,sekali 
belek nasi dah -..-"



Apa yang aku ambik dan makan, salad tu iolsss rasa tak mampu nak telan, tak kena dengan tekakkkkkkkkk... weiiii, korang perasan tak yang rupa cekodok tu? no no no no..bukan cekodok sebenarnya tau ! meatball yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ! mmg mppphhhhhh kot ! 

Paling best makan kat sini,kuih dia la... tapi satu je,sape yang nak makan kat sini,kena tahan manis,sebab kuih dia tu manis yang amat, akak pinky momma dengan kak ya tak tahan manis,tapi iolsssss tahan,rasa macam biasa je, aishhhhh ..mana ada manis sangat kak ya dengan kak pinky momma! huwarrrrrrr T_T



Lepas-lepas makan semua tu, nampak dah ada manusia ambik gambar dengan faizal tahir, sekali kami pegi, ada reporter tu nak interview dia,alahai,tragisnya peristiwa ni, susah nau nak gambar dengan retisssss... tunggu punya tunggu, akhirnya dapat gak bergambar,hanya 1 kamera je kami guna..yeahhh thanks Faizal Tahir,jasamu kami kenang,ewah ^_^


Nak #ootd bulih dop?hikkkkk... first time mek pakai peplum, rasa lawalah pulak *masuk bakul angkat sendiri


dari kiri: Pinky Momma , Nadia Farahida , Marya Hana , Yana Yassin dan Mek Onie,yeayyyyyyyyyy...akhirnya dapat jugak jumpa pinky momma dan marya hana :D


Faizal Fredley ni ore kapong mek ni,haaaaaaaaaaaaa...jangan memain :P




Wartawan melodi uolssssssss :P


Sudah ! kena interview dengan wartawan melodi,haaaaa kontroversi ni :D


Antara blogger yang hadir, haaaaaa,gegojes semuanya tau :D


Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ini sangat cool ! dapat pulak bantal limited edition from watsons dan mask ...haaaaaaaaaaa,suka ! paling suka tote bag itu ! design retro memang cool okay ! pasni nak kena jaga leklok beg tu,hehe..


Mempersembahkan diri daku yang pertama kali berpeplum ini untuk mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat islam dan terima kasih buat nuffnang atas jemputan yang ekslusif ini ! terima kasih tau nuffnang, hehe...  Korang jangan lupa jadi salah seorang peserta tau,start 18.07.2013 , Terus login facebook dan pergi ke applikasi di page watsons :D

So lepas ni, boleh la beraya dengan azam raya yang baru okay, azam saya tahun ni nak beraya dengan suami,tapi suami tade lagi macamana ni?bhahahahahahahahahahaha....okay,tipu ! actually,azam raya mek tahun ni nak belanja mak apak adik-adik baju raya dengan hasil pendapatan yang mek dapat,yeayyy..tetiba tak sabar rasanya nak shopping raya ^_^

More info: Watsons Malaysia

You May Also Like

40 comments

  1. WAa... Faizal tahir macho la gaya rambut baru! Huhuhu. Cantik onie pakai peplum.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. pestaim pakai peplummmmmmmmmmmmmmmmmmm :P

      Delete
  2. untungnya mek. hehehe selamat berpuasa mek =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, selamat berpuasa juga ke awak :D

      Delete
  3. haha..onie nk beraya dgn suami kenalah kahwin cpt2..cari calon cpt2 tau..kih2..gmbr akk yg cenonet tu pun onie letak..hehe..thank you2..jumpa lg di event2 yg akan dtg ok..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak carikan !haaha... yeahhh,dimana ada onie,disitu ada akak,jumpa lagi di lain event :D

      Delete
  4. wahhhhhh lajuuuu onie updateee :))
    nanti next event kita boleh pegi together gether lagi yeeee :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. holaaaaa,pantaskan,haha...terima kasih kak yaya sudi ambik onie,hiks :P

      Delete
  5. ye benda tu sangatttt masam huhu..salam amik! ingatkan itu yg onie makan hahaha..kesian tekak ai ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat-sangatttttttttttttt!hahaha.... :P

      Delete
  6. walaweh..bestnya.. jumpa faizal tahir tu.. antara penyanyi lelaki terbaik di malaysia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. coming soon nak jumpa boni lak ahhh cenggini !

      Delete
  7. amboi~~

    kelas ko jah...

    kemain ye onie, berbuka dgn abam faizal

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikss,time ni tak puasa lagi la yanggg :P

      Delete
  8. seronok jumpa Mek Onie!!
    nanti jumpa lagi ye di mana-mana event..wink wink ^_^

    ReplyDelete
  9. hamboiii kemain meriah dia dgn abam faizal!! murah rezeki onie. tahniah :) semoga terus sukses!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nanie,nanie ponggg tau :D

      Delete
  10. cis... gambar makanan tu sungguh menggugat aku...

    ReplyDelete
  11. Wahhh..tahniah2. Kira ok la dpt jemputan mcm ni kan... :)

    ReplyDelete
  12. Bestnyer dapat join jemputan..
    MJ ada terima beberapa kali dari Nuffnang,. tp tak dpt join sekali pun, terus tak diajak dah...huhuu

    ReplyDelete
  13. akak biasa membeli belah kat watsons..tp baru minggu lps buat kad nya...wahh FT duta watsons rupanya...

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum onie, kerlas! cantik sangat onie pakai baju peplum. heeee :)

    ReplyDelete
  15. tak pernah lagi dapat jemputan utk event camni huhu lama lagi kot hehe best tu duduk depan meja FT... main tentang mata la eh

    ReplyDelete
  16. Salam Mek...

    alahai..jumpe retis FT...jelesss..
    tahniah2.. :)

    ReplyDelete
  17. walau memang lawa mek pakai peplum tapi malas nak puji.... nak puji FT je.... ABAM PEJAL, AI LAP U!!!!!!! hehe

    ReplyDelete
  18. uNTUNGLAAA.. rHETIS JUMPA ARTIS..

    ReplyDelete
  19. Tenkiu mek onie, umur panjang jumpa lagi ;)

    ReplyDelete
  20. hai hai mek onie...

    1st time jumpa aritu...salam perkenalan...nnt jumpa lagi, kita borak2 panjang2 yee...

    http://www.alyzafisol.com/

    ReplyDelete
  21. minat giler kot ngan dia!!!!! huwaa... jeles...

    ReplyDelete
  22. wah kak lea tengok foto2 ni pun terasa macam ada sebelah onie je he3...best tu macam2 ada.

    ReplyDelete
  23. bila masa pulak faizal fredley ni sampai haha


    saya dah update..jom layan :D

    ReplyDelete
  24. apa? dpt jumpa FT? grrrrr....sumpah jeles!!

    ReplyDelete
  25. faizal fredley aku kenal.. faizal tahir aku tak kenal.. boleh tak gitoo??? Hahahhahah !

    ReplyDelete
  26. Waaaahhh jeles2 mek jeles gigit jari kaki gua hukhuk

    ReplyDelete
  27. Wahhh tempat dan makanan dia superbb!!! Sronok jumpa artis.. Eyh nampak kurus faizal tahir dgn rambut mcm tu kan.. Nway suka sora n lagu dia..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..