Kotak yang sangat bermakna !

by - July 10, 2013



Jeng jeng jeng jeng jeng,kotak ni memang berharga pong untuk mek,lantak la kotak besar barang sikit ke membazir ruang ke, tapi benda-benda kenangan harus kot disimpan rapi, suwik dak iolssss uolssss? *haru suwik tak suwik jugak laaaa, rasa nak lempang je bila cakap macam ni,getik tahu,haha..

okay! berbalik pada kotak yang sangat bermakna tu,sangat bermakna la sangat khonnnnnnnnn, nak muntah pink rasanya,haha.. okay kotak gambar kat bawah ni haaa.... 

sebelum tu,mek dah mula tertarik dengan benda ohsem ni :D


aii memang superman pun, segala kerja mek tibai.. tapikan,bebanyak kerjalah kan, menaip kat blog ni paling heaven,rasa nak resign kerja yang full time pastu fokus ke blog ni haaaa.... rasa jelah woiiii,takkan nak bebetoi lak..sape nak kasi iolsssss rejeki demi sesuap nasi kan,hoho *tetiba pasal superman,nak kabo je, tu tikar paling ohsem dalam bilik mek :P

kotak ni memang besar,tapi ce engkorang tengok isinya kat gambar-gambar bawah ni,nak menangis rasanya, sebab membazir ruang je !



isi pertama: gelang tangan masa di wad, kohkohkoh...dapat pulak duduk wad di bahagian neurologist,pilu kot hati ni.. begini,menurut perkiraan bulan islam,genap setahun peristiwa ni haaaaaa.... bila tengok bila tilik balik sentuh balik rasa gatal,mesti selalu beringat,lelagi time memandu kereta dan menunggang motorsikal (ayat tak boleh skema lagi ke mek weiiiiii?) 

Peristiwa ni berlaku sebelum sehari nak puasa, yang umi dah risau,sebab kalau mek tak dapat keluar wad hari tu sape nak masak sahur ke bebudak hero kat umah tu kan? pujuk punya pujuk dokte,dapat jugak kau keluar awal, mek pun taknak duk spital,troma jadinya...

Selalu beringat,kat tangan nanti mak mertua dengan suami nak sarungkan cincin mesti perasan nanti,acane ni?cover dengan solotep okeng dop?bhahahahahaha


isi kedua: nikmat paling bahagia . sangat sangat bahagia, tapi korang tatau ,time peristiwa ni terjadikan, mek baru je baik dari chicken pox,masa tu sah-sah la cuti seminggu,arahan doktor maaaaaaa... pastu bila dah sihat dari chicken pox kan bebehs, mek pun menunggang la kambinghini ke tempat kerjaaaa..sekali, gedegangggggggggggggg! tersungkur di atas jalanraya,hmmm...

makanya,20 hari la arahan doktor yang mengatakan mek kena mc, tapi..okayyyyy ada tapi ni... disebabkan mek ni seorang pekerja yang sangat tak senang duduk bila cuti lama macam ni, mek pun decide untuk pegi kerja dalam hari ke-15 ,so disini ada 5 hari lagilah kan...? halalkan jelaaaa... 

sungguh,heaven gila beb dapat mc gini :P


isi ketiga: kad laporan, setiap 2 bulan kena check up, check up plak kat bahagian neurologist.. disebabkan peristiwa ni kepala mek belah kiri mengalami keretakan, haa..sebut pasal retak,tetiba teringat bila dokte kata 'cik siti auni afifah, awak ada mengalami keretakan di kepala' Allahurabbi,time ni segala perasaan pilu sebak semua ada :(

tapi alhamdulillah,keretakan ini tidak serius. ni mek nak tanya kat dedokte yang baca blog mek ni haaa, adakah kita akan dapat efek pabila umur kita meningkat? plisss tolong jawab. *jap,ada ke dokte-dokte baca blog picisan ni?huks

2 kali je pegi appointment ni, sebabnya asal mek pegikan, dokte mesti tanya, "macamana dengan kepala awak? ada rasa lain tak?" haaaaa kau.. time ni la nak menipu sebabnya malas dah nak pegi appointment segala ni *budak keras kepala macam ni la,tolongg sekeh kepala mek onie ni,tolong plisssss...


Paling terharu okeh ! sangat terharu ! terima kasih tau korang ( jue & hanie )... . nasihat paling lasttttt sekali,haaaa.caringnya koranggggggg,ni nak menangis ni ... alamak,kaki gajah sape plak tu?!  spoil betei la..

dan kengkawan yang lain,yang sudi melawat bertanyakan khabar time tu,alahai...suwik sangat korang ni ,thanks tau...doa kalian takkan kulupa :D


rekyok abih tudung ambo,huhu..oloh, bo'o sengoti muko mek dih.. napok plop time tu gigi rongok, 'taik lalat' menguasai pipi gebuku, jahitan di dagu, benda setahun,tapi kenapa erk tempat jahit tu gatal?kekuman ada lagi eh dalam tu?hoho... ke memang peseng dio doh kalu keno jahit akan wajib ada penyakit gatal di tempat jahitan tu?anyone?


Macam ni,semoga apa yang berlaku tu terus jadi peringatan buat diri sendiri dan pembaca mek onie juga,jangan rasa kita akan selalu ada dalam situasi yang selamat,jangan sesekali..musibah itu sentiasa ada disekeliling kita, Oleh itu, sentiasa beringatlah kita padaNya.Allahurabbi..dugaan dariNya tak siapa yang tahu..





One more thing,sebelum diri ini terlupalah kan, ce korang click to play bila nampak iklan umobile kat tepi blog mek tu, ce tengok manusia mana yang berlakon.. rasa nak katup muka guna bantal domokun je tahu , kita redah jela kan :P

nak tanya lagi, kenapakah gambar senget di video itu? adakah cara pegang henpon yang tak betul ?atau ada ke software yang nak kasi video kita dalam keadaan yg normal?benci la tengok video sendiri senget benget ni haaa,bhahahahahahahaha...ajarin guwe plisss

Maceh sudi baca.

You May Also Like

28 comments

  1. tragedi sungguh kisah mek ni..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tau takpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,wei kau play video aku tu eh?bhahaha..serupa apa lah kan

      Delete
  3. tak sangka akk ade pengalaman yang sungguh tragis mcm tuu....dari luar tengok elok jee..taoi dalam hanya allah saja yang tahu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah sekarang cergas mergas.... ujian dariNya tak siapa yang tahukan..

      Delete
  4. semua kenangan tu..skrg dh sihat2 kan..:)

    ReplyDelete
  5. aish,benda-benda berkaitan dengan nerve system ni bahaya.. tapi alhamdulillah mek oni sihat walafiat, make pun lalu sokmo dop.hehe

    ReplyDelete
  6. Fuhhhh~ tu laha namanya malang xberbau kan mek.simpan kotak tu elok2.nt leh tjuk kat anak cucu.hehehe

    ReplyDelete
  7. uish..bab 20 hari tu kan..em em..memang best.hehe

    ReplyDelete
  8. takpe mek onie...ade hikmah semua tu,,,sbr je..insyaAllah =)

    ReplyDelete
  9. get well soon dear... take care tau ^^

    ReplyDelete
  10. aduh..tragis betul kisah onie ni..Alhamdulillah nasib baik semuanya selamat kan :)

    ReplyDelete
  11. terkejut cek tetiba ada keluar iklan video mek!!!

    ReplyDelete
  12. semoga mek sihat sokmo....jaga diri yer mek..:)

    ReplyDelete
  13. Salam Mek Onie..
    Cma datang melawat..
    bila eksidenya ni? huhu..
    semoga cepat baik & sihat seperti sediakala..
    take care & selamat berpuasa..

    eh eh.. ade video die la.. tapi nape senget? cma pun tak tawuu.. hhuhu..
    :)

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum onie, tahun lepas punya ek? wahhh ngeri tengok

    ReplyDelete
  15. duhhhh scarynya wehhhh tp papepon jaga diri nohhhh

    ReplyDelete
  16. kak ya mari nak tengok videooooo onieee tapi dop tubikkkk :)
    nanti kak ya masuk tengok lagii dehhhh

    ReplyDelete
  17. nasib baik mek onie dah sihat sekarang.. teruk juga tu kena.. ya Allah

    ReplyDelete
  18. jaga diri jangan makan hati yang patah kan tumbuh yang hilang kan berganti

    ReplyDelete
  19. mak aih.. sanggup kerja hari ke15 tu.hahaha.

    ReplyDelete
  20. akak pun ada pengalaman ngeri gini...hehehehe bulan 7 jugek

    ReplyDelete
  21. pernah eksiden moto dan kereta. Masa eksiden moto memang patah riuk. handle motor la tapi... dengan gigi... koh koh koh

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..