Perangai membeli di online semakin menjadi

by - July 23, 2013



Haaaaa,kemain ! dulu anti gila nak shopping online ni, sekarang diri sendiri dah terjebak dengan hal ni, pantang berkepuk sikit duit dalam bank,terus gelabah cari shopping online macam orang tak ketahuan. Dulu pernah la kata, "ish,taknak aku shopping dekat online ni,tak puas tak puas" . Sekali,hmmmm... tepuk dahi sendiri.


Tapi sebenarnya, best juga shopping online ni, walaupun selalu berkira nak bayar duit postage,tapi den merelakan sahaja,bhahahaha... dari keluar shopping baik duduk rumah shopping guna jari, duit habis ke postage dengan harga sesuatu item tu. Tak membazir rasanya kalau shopping di online ni. 

Setengah orang merasakan shopping di online tu sangat-sangat membazir. Sebenarnya tak kot,mungkin lain orang lain pendapatnyakan.


Cumanya, masa shopping online tu, korang kenalah pastikan sesuatu page or business itu wujud. Tahu jual beli di sesuatu page/website tu wujud. Macam mek,kalau dah selesa shopping dengan shop online tu sah-sah nak terjah shop online dia je,haha..





cececececececeyyy..promote sikit pre-loved diri sendiri ni haaaa,hiks.... 


Jangan lupa singgah di garage sales mak jemah eh, kot la ada yang terbekenan mai la roger mek terus,haaaa :D


Sekarang ni mek gila borong shawl, tak puas hati sebab tak semua kaler mek dapat kumpul lagi ! haaaa, ada sesapa yang baik hati nak belanja kita shawl tak? haaaaaaaaaaaaaaaaaa...loya


You May Also Like

10 comments

  1. Haihh samala kita. Patut bulan-bulan puasa ni nafsu terkawal sikit. Tapi hampehhhh

    ReplyDelete
  2. huhuhu...

    kalo saiz senang nak cari alrite la

    :)

    ReplyDelete
  3. ena kalau beli online2 ni selalu shot tang seluar dengan kasut.. hurmmmm

    ReplyDelete
  4. Bahayanya shopping on9 ni duit blh tiba2 terbang melayang..tapi tapi kalau g mall ag la melayang2 mihmih

    ReplyDelete
  5. saya pun terjebak beli on9..mcm ketagih pun ada.

    ReplyDelete
  6. Anis pun! Pantang kalau ada update baru mesti teringin nak beli.. Tapi kalau tengah pokai memang kena pesan kat diri siap2 "sabar anis sabar"... Hehehe

    ReplyDelete
  7. Tahu takpe, saya pun dah gila dgn shopping online sbb malas nak berjalan kat mall haha. Kalau akak suka kumpul shawl, saya kumpul kasut kekee xD Hbs kena marah dgn ayah sbb katanya membazir huu

    ReplyDelete
  8. amnoi mek..klu ada yg tak berknan dhati blh bg cik nor..hihik

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..