Restoran Big Brother paling mengiurkan !

by - July 28, 2013


woooooooooooooooo....minggu lepas punya destinasi ke shah alam aje! sesi berkumpul dengan bff tersayang ! bff jaman sekolah menengah dan bff yang paling terdekat di puncak alam ni haaaaa.. best gila kot bila dapat berkumpul gini,rasa macam nak sembur air mata ni kat sensorang,bhahaha (epik sangat)

Destinasi berbuka puasa bersama sebenarnya,haha.. 




dari kiri memperkenalkan: afiah ,nana dan malin ..


dari kanan la plak: mek onie curi kulit leopard yang ohsem,lol..nana dan afiah,ahak



Yesss! Restoran Big Brother di seksyen 7 shah alam pilihan kami ! area jakel beb,bukan yang belah giant tu tau... 




Menu? sah-sah la sangat ohsem :D


 Part ni yang paling best ! best tak hengat,sebab mek suka dengan frame gini, antik yang amattttttttttttttttttttttttttt,haaaaa... buat masa ni, mek ada usha frame dekat ikea,ikea punya sah-sah la ohsem gila,tunggu la tunggu...akanku rembat 2 3 frame *cek duit dalam wallet



Kalau korang rasa-rasa restoran tu penuh dengan manusia,haruslah book woiiii,kalau tak menggelupur la tak dapat makan,hagituh!


Mempersembahkan appetizers dulu, huwarrrrrrrrrrrrrrr.... besttttt sangatttttt,kalau korang nak tahukan, bila dapat buku menu ni korang akan stuck beberapa minit,mungkin bukan minit,mungkin jam ...belek la 10 kali pun, sampai surrender nak makan apa,sebab semuanya best sangat T_T


again


Main course dia pun alahaiiiii, meleleh air liur T_T


Menu pasta pun turut ada sekali,haa :D


pizza, fuhhhh! 


fyi, kalau mek makan benda-benda yang bakal memualkan diri,mek harus order ice lemon tea, harus! supaya nanti dapat hilangkan rasa-rasa mual,hagituh!


Baked beef bolognaise penne akhirnya aku pilih,hahaha....harga rm19.90, mek kasi 4/5 bintang...sekali sekala woiiiii nak riangkan perut ni haaa,haha.. pinggan bapak besar, memang puas ko makan...


Decoration dia tu lebihkan pada frame-frame kat dinding, rasa nak cilok satu,haha...omei ngat..Sesapa yang sukakan makanan macam ni,haruslah kesini dan kepada yang dah kehabisan idea (lah sangat) nak berbuka di mana bolehlah kesini..Makanan dan minuman sangat best ,dah tatau nak cakap macamana lagi,sila cuba sendiri :D

RESTAURANT & GRILL,WESTERN CUISINE AND CATERING

12-14 Jalan Plumbum N7/N
Seksyen 7,Shah Alam
A.Hadi: 012-211 5190
Tel/Fax: 03-6142 7678
Email: big.brother.restaurant@gmail.com


ohya ! big brother ni pun ada branch di damansara:

No.3-g,3-1,Jalan PJU 5/20,
Pusat perdagangan Kota Damansara ,
47810 Petaling Jaya,
Selangor

p/s: minggu ni kita terjah ke tempat lain plak,cewahhhh.... sejak bila ko jadi food review ni mek?lol

You May Also Like

27 comments

  1. promote jgn tak promote mek..hihik

    ReplyDelete
  2. wow, nmpk sedap je mknn tu. harga pun sedap. hee :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. sedapke? nanti la try :D
      meaceh weiii

      Delete
  4. waaa...

    boleh meletup perut kalau makan semua...

    ReplyDelete
  5. perghh.. menarik... :)

    Bantuan anda diperlukan.. plizz "Bantuan anda diperlukan.."

    ReplyDelete
  6. tau tau jer i tekak omputihh..ihihihihihihihihi

    ReplyDelete
  7. smalam ingat nk p big brother yg area kota dam tu.
    tp tercancel last minute lak
    hr ni baca review rasa macam nk p mlm ni jgk.
    hehe

    ReplyDelete
  8. waaa....menariknya...sekali skala mmg ptt riangkn perut hehe

    ReplyDelete
  9. kalau buka puasa gini, tak kenayang la aku...

    ReplyDelete
  10. ni kalau dpt makan sumer perut pon manyakkk senyum..poket plak muncung 3 depa..yg pasti iolls terliuq

    ReplyDelete
  11. harga dia pon menarik..
    adess *sengkek*

    ReplyDelete
  12. ohoi.mmg pengsan je la tgk ni.haha

    ReplyDelete
  13. waaa macam best jeee.ni rase nk try ni,,,,
    thanx for sharing kay =D

    ReplyDelete
  14. terliur tgk menu tu onie! nak try la jugak nanti :)

    ReplyDelete
  15. masakan western ye restauran ni ?

    ReplyDelete
  16. wah!! bercanda di tasik shah alam ya...

    ReplyDelete
  17. buat ceq kecuq liuq pasaipa? huuuu

    ReplyDelete
  18. pernah pergi area sini tp x pi lg restoran n

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..