'Excuse Me Sir,Ur Malaysian Is Showing'

by - August 30, 2013

This is a sponsored post.
Pertama-tama sekali syukur ke hadrat ilahi atas jemputan dari pihak nuffnang dan syukur sangat sebab dapat release tension bersama sahabat blogger yang lain,haaa.. kemain tau dapat release tension bagai, haha.. tension sebab minggu lepas punya kerja tak perfect sangat atas hal-hal yang tak dapat dielakkan, okay .. paling bahagia paling happy bila ada kat mid valley last week, kali ni pegi mid valley bukan atas dasar nak shopping ke apa ,sikit pun tak okeh,haha... 


Korang tahukan kita sedang berada pada hari kemerdekaan dimana hari-hari memperingati pejuang-pejuang malaya yang menentang habis-habisan demi merampas balik negara MALAYSIA dari dijajah? Bersempena hari kemerdekaan ni juga  astro telah melancarkan sesuatu yang awesome yang dipelbagaikan kandungan tv,online dan aktiviti menarik secara langsung bagi meningkatkan unsur positif dan kegembiraan. Serius,lepas join event last week terus semangat positif datang menyelami diri .


#gobeyond , #UrMalaysianIsShowing dan juga pelancaran muzik video yang bertajuk "EXCUSE ME SIR,YOUR MALAYSIAN IS SHOWING. Apa korang rasa dengan perkataan tu? please spread ur something  positive act dengan menggunakan hashtag #gobeyond dan #UrMalaysianIsShowing untuk memberikan inspirasi pada yang memerlukan. Selain tu jugak, ianya akan mencetuskan POSITIVE ENGINE dan setiap perbuatan positif itu akan dicatatkan.


Venue: Mid Valley,Level 3 North Court.
Date: 24.08.2013 (saturday)
Time:3pm

Please Spread this at ur social media, tak kisah uols nak share di ig/twitter, yang penting haruslah letak hashtag #gobeyond dan @UrMalaysianIsShowing . Kalau korag spread di ig, okay..korang akan nampak apa yang positif dan jika korang spread di twitter sah-sah lah korang akan baca inspirasi dari orang lain yang mampu memberi korang booster positive everyday,percayalah ! ^__^

Oh ,saya manusia pertama yang datang awal di event tersebut,haha...semangat nak release tension katanya :P



Yaaaaaa,ini Positive Engine yang mek pung pang pung pangkan tadi,serius cool gila. Sebabnya positive engine ni menampilkan pelbagai rekaan iaitu mercu tanda unik Malaysia.. cool sangat hokay, bagi sesiapa yang nak sangat tengok positive engine lebih dekat boleh ke mid valley tingkek 3 segera ye, confirm korang tak menyesal bila tengok positive engine yang super duper awesomenya !!!!




Antara blogger yang turut serta event minggu lepas. Heiiiiii ! nasib baik korang sempoi gila leng lai dan leng lui !!!!! So,kami kami semua ni tak dress up sangat sebabnya ada aktiviti yang sangatlah best ! trauma ! happening ! penat ! but I dapat release tension itu yang sangat best tau !!!!


Okay ini sebab yang buat mek happy dan release tension:-


  • Sampai-sampai terus sapa warga nuffnang warga blogger dan paling best dapat bergambar di photo booth ! gila cool photo booth tu ! siap ada prop bagai okeh,tu paling best... 
  • We meet we know each other we chit chat we snap photo we happy causeeee this event !
  • Unveiling of the Go Beyond Positive Engine by Henry Tan,Chief Operating Officer,Astro. Okay, proud of u cause the Positive Engine ! sangat unik . Ingat tau sesapa yang nak tengok positive engine lagi dekat korang boleh pergi mid dan terus naik ke tingkek 3, betul-betul depan food court,hiks :P
  • Screening of Astro Merdeka Campaign Music Video & Live Performance. okay, singer dia hensem gila,nak menangis rasa T_T
  • Paling best ! Blogger aktiviti,gila kau ! aktiviti mirip-mirip running man, tapi ni running blogger la,sape cepat dan siap semua task dia la pemenangnya, okay,bab aktiviti ni mek akan cerita ,kelakar malu penat semua ada ! kena lari-lari kau,haha...


Blogger aktiviti?

setiap kumpulan akan dibahagikan dengan 4 orang,see? 4 orang okay,tapi group mek ada 3 orang je wei,pilu gila kot, nasib baik mek tak buat sensorang,kalau tak menangis jugaklah,bhahahaha.. So, disebabkan 3 orang sahaja,maka kami bahagikan task dan tugas dengan semampu yang boleh..okeh, nasib mek geng dengan penaberkala .. surprise sangat tau siap ada group bagai ni,hehe..


So,masa ni mek try nak sesuaikan diri dengan orang yang tak pernah mek jumpa face to face, try punya try,okay... Mek jadi gila,haha... gila sebab task dia tu memang mak aiiiiiiii, task yang sangat susah dan slumber ya ya okay..

Ada satu task tu dia suruh buat video jerit merdeka 7 kali,pastu nyanyi lagu negaraku,pastu nyanyi lagu merdeka,pepandai la nak nyanyi kat mana pun.. okay time tu mek dengan penaberkala pilih untuk nyanyi di food court.. kira kanan kiri depan belakang ada orang hokay ! bhahahahahahaha... nak menangis rasa,tapi demi nak completekan task tu demi semangat anak Malaysia I sanggup hokay,haha.. mesti kena berani dan tunjukkan semangat kemerdekaan kita !cewah,hiks...

Task yang sangat-sangat mencabar tapi penuh kenangan ! 

Sebelum pung pang pung pang panjang lebar lagi, korang boleh ke facebook Go Beyond  dan di sini :)




Yessss! cakap pasal aktiviti tu,mek berminat dengan satu apps di mana apps tu mampu memberi design baju apa yang kita nak dengan perkataan yang super awesome dan hanya orang Malaysia je memahami dengan perkataan itu. Seriously awesome ! Bagaimana ? meh follow step yang mek kasi ni:-

  1. Copy,paste and go now !hehe.. https://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_152699358257579
  2. Scroll and korang akan nampak button LET'S GO . okeh klik button let's go tu.
  3. Scroll again then spot Chari-Tee,klik view more !
  4. Scroll lagi, spot get started and korang kena isi form sikit then yeahhh! korang dah boleh create ur own t-shirt !!!!!!!! 
  5. Selamat Men-design!


Contoh Design dari mek,sempoi kan?hehe



Okay, LENGLUI tak ? ofkos la lenglui maaaaa, Stylo Mylo yang sangat la buat diri stylo ! ;) 





Sebelum terlupa,thanks Restaurant Blu Med,Gardens Mid Valley.. Ohsem lagi T_T




Please spread ur positivity with ur friend here >>>>>> https://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311 Every positivity will inspire others and at the same time every act activates the Positive Engine in the Mid Valley, Remember! Positive Engine ada di level 3 depan food court tau !  ^_^


Contoh dari mek :)


Chaiyok !!!!!!



Thanks astro ! power bank, passport holder, umbrella,button badge and t-shirt ! yeahhhhh,boleh bawak pegi melancong bulan 10 nanti,bahagianya...dah la semua pink !!!!! warna kesukaan kot ;)



Actually setiap pertandingan mesti ada kalah dan ada menangkan? Walaupun group mek tak berjaya,tapi mek tersangatlah happy sebab kita buat dengan gigih tanpa pandang orang ,haha.. Tahniah pada yang champion dan runner up ! korang memang power ! 


Finally, dapat pun jumpa lisa surihani ! jumpa depan-depan cuit bahu pastu on camera pastu snap,tatau nak cakap apa,terkelu sekejap kau,haha...

Ah Beng ! Ah Moi! Best Giler! Brader! Leng chai! Lenglui !Rilek-lah! Solid Giler! Stylo Mylo ! Gostan! Tapau !kao-tim!
"Excuse me sir,Ur Malaysian Is Showing" :D

Untuk tempahan t-shirt sila lawat 
https://apps.facebook.com/yourmsianisshowing/shoppingcart_detail.php?pid=76&sh=0
Untuk set korang punya Go Beyond Goals sila lawat sini > https://www.facebook.com/AstroGoBeyond/app_179047725597311
Dan sebelum terlupa, inilah dia apa maksud 'Excuse me sir, Ur Malaysia Is Showing" happy watching ebribadeh ! uolssssss memang sempoi ;)




click here to watch the video <3


Akhir kata saya, selalulah berfikiran positif . Setiap perkara positif yang dikongsikan mungkin akan memberi inspirasi kepada orang lain. Thanks nuffnang for ur invitation. 
Terima kasih sudi membaca. 

You May Also Like

26 comments

  1. Fuyoo.. Semamgat gila punya post! Mesti menang ipad nanti

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. perghh terbaik oniee. event bestt :)

    ReplyDelete
  3. meriahnya.. suka kalau ada aktiviti berlari2 macam tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. onie pun suka gila kalau aktiviti gini !hehe

      Delete
  4. Untung kak , dapat snap pic dgn Lisa Surihani .Tk lama lagi kak Onie plk jadi retiss .

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya time tu terkelu gila dpt jumpa lisa,haha

      Delete
  5. Amoy lisa manyak canteekkk maaa..mek onie stylo mylo maaa :-P

    ReplyDelete
  6. wahhh bestnye...fineee jeless sangat tengok mek realease tensi2 tuh...huhu kita tgh keje lagi time ni...nanti balik puncak alam kita roger2 kayh =D

    ReplyDelete
  7. selamat hari kemerdekaan ke56..:)

    ReplyDelete
  8. bestlaa dapat bergambar dengan lisa surihani.

    yg penting baju tu styleeeeee. hihi

    ReplyDelete
  9. tak best pun! (ayat dekki nok gi etek haha)

    video tu ngepeng di tibi tengok banyak kali pun tok puah..

    ReplyDelete
  10. wow... akak belum lagi dapat sertai aktiviti Nuffnang. Anak kecil2 & banyak lagi tanggungjawab penting utk diselesaikan. TAhniah... :)

    ReplyDelete
  11. Ohhhsem nyer aktiviti uols. Bagus jugak astro cuba menyemarakkan semangat kemerdekaan among MAlaysians ni kan.

    ReplyDelete
  12. hihi...running blogger...msti best gler kan mek...kalau kite da sempot2 gelak sakan...

    ReplyDelete
  13. terbaik ah..hok design baju tuh meme kool..tapi kalu kene laungkan merdeka dalam mall tuh..err..malu lah..heheh..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..