Malam anugerah blok kami

by - August 26, 2013


Hooray! amacam korang punya raya? happy agaknya usus perut masing-masing, tanya diri sendiri jela, dah semestinya happy ye dak? sesungguhnya rezeki itu datangnya dari Allah SWT. Syukur~

Setelah berminggu-minggu anak tirikan blog letopkeypad ni, akhirnya terupdate jugak sebuah cerita kanak-kanak riang di majlis hari jadi salah seorang anak jiran aku ni haaaa,haaaa...sempoi wei,sape kata rumah apartment cenggini tak mampu buat majlis cenggini tanpa pasang khemah?tanpa booking katering?tanpa modal yang tinggi? sape kata tak boleh? yang tak boleh bila masing-masing tak sekepala,lol.. blok aku ni la blok paling happening,agaknya kalau ada malam anugerah,sah-sah blok aku ni la menang award blok paling kecoh,hahahahaha

*sesak nafas aku baca title entry ni,haha


tu ! blok aku.. 



Ehem ehem, intro diri sendiri bersama sepupu yang tersayang dan mereka sepupu yang memahami seorang kaklong (aku la tu) yang suka ambik gambar,bhahahaha




Kami jiran tetangga membahagikan tugas masing-masing,umi aku bikin nasi dagang,aku?lipat kain je kat umah ^_^V




 gambar kiri: see? mak-mak yang semangat u know,menggeleng bapak-bapak didepan kita orang,ahahahaha..nasib aku bukan mak lagi :P

gambar kanan: yesss! jiran aku ada blogger rupanya! i loikeeeeeee.. thanks akak ecah sudi datang :D



gambar kiri: yang berdiri berbaju kurung pink polka dot itu adalah bufday girl pada hari tersebut,kira dia watak utama la,lol..

gambar kanan: haaa,tu adik kepada bufday girl. Dia ni anti gila dengan aku,tatau la ada apa kat muka aku ni,nak kata muka aku macam drakula sikit pun tade,macam kak mah jauh sekali,agaknya macam adik maddi jane yang stay cute tu agaknya,eh kbai !

gambar semua ni fresh dari semakfong aku,malas dah nak angkut kamera,haha.. so,kalau nampak kekabur blur-blur tu,tu tandanya FRONT CAMERA letew fullstop bebehs



pwincesssss dah kena potongggggggggggggggggggggggggggggg...fyi,sikit pun aku tak merasa ,haha! lebih pada satay je woi semalam

gambar kiri: ish ish, mintak jauh mintak jauh,agaknya bebudak takut sebab ni la kot,haha

gambar kanan: dakpeshhhhhhh, malam tu pas kemas-kemas kat tempat makan-makan tu terus blackout .. pastu lepas ada letrik balik kami sambung p open house,kali ni tarik pashmina bebelit je wei, baju?tshirt suda,lol


pas siap semua open house, aku dengan sepupu dengan mak sedara pegi umah tukang jahit baju,baju raya haji katanya,kbai~ *puasa tak habis ganti lagi ada hati pikior ke baju raya haji,jahit mulut kau mek

katanya bulan 10 ni nak buat makan lagi,sebab jiran aku ramai yg lahir bulan 10 termasuk adik-adik aku,haha

p/s: genre entri ni ? ok,lu pikir la sendiri,haha

You May Also Like

22 comments

  1. yg paling best gamba makanan, nyum ! nyum !

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. cayalah blok onie! terbaik tu. heeeeee :)

    ReplyDelete
  3. perut kenyang hati pon senang....hehe

    ReplyDelete
  4. Comey btuil kek tu..
    Siap ada satay lg.
    Mmg terbaek.

    ReplyDelete
  5. Entri ini bergenre seram... * baca dalam selimut *

    ReplyDelete
  6. meriah habis ni...den cuma fokus kat satay tu je...gambar second last belah kiri tu bukan main lagi...sorang tunjuk hidung...sorang tunjuk gigi...HAHA...

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan. Seronok makan beramai-ramai dan berkunjung. Masa ini makan tak pandang kiri kanan dah. :-)

    ReplyDelete
  8. selamat hari rye mek onie ku syg ! pinkkkk nyehhhhh. hiksss

    ReplyDelete
  9. Ade mknn lebih x..lapooor la plak

    ReplyDelete
  10. sedapp nya kek tuuu..bnyk plak mknan nye..argghhhh..hehehhe

    ReplyDelete
  11. meriah. Cantik sangat la kek princess tu sayang nak makan, so Mek tak dapat makan lagi elok :p

    ReplyDelete
  12. meriah. Cantik sangat la kek princess tu sayang nak makan, so Mek tak dapat makan lagi elok :p

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..