Penggemar ikan pari mari sini~

by - August 01, 2013


Minggu lepas punya cerita sebenarnya,haha... disebabkan puncak alam ni payah nak jumpa tempat makan yang best ,tempat dimana orang kata, wajib meriangkan perut sendiri selepas penat bekerja seminggu,bankrap la woi macam ni kalau setiap minggu nak kena riangkan perut,lol...tapi kali ni tak risau pong,sebab ada orang belanja kita,haha...


Sebenarnya fikir 10 kali nak masukkan gambar ni dalam entri ,bukan apa... tukang ambik gambo pun ketaq,lapo letew,haha.... Kali ni  kami menyinggah ke Restoran Ali Cafe di mana restoran ni terletak di USJ dan betul-betul di kawasan pusat business,orang putih kata,business centre,hagituh



Disebabkan perut lapar chicken chop,makanya den claim ke tukang belanja dengan chicken chop... chicken chop dia so so la... sos dia tu aku tak ngam sangat, ayam kureng .. 3/5 bintang aku kasi,haha..tapi habis jugak,kohkohkoh



Ikan pari ,ni yang mek nak cerita ni... ikan pari memang perghhhhh! disebabkan mek makan chicken chop tadi,makanya mek dapat merasa sikit je ikan pari ni, semua pakat terkam ikan pari dengan rakusnya,haha.. 4.5/5 bintang mek kasi...den lupa nama saintifik menu ni,bhahahahaha

Pastu daging masak merah dia sedap,sedap tapi yang pelik daging masak dia tak warna merah ponggggg! warna coklat plak,haha... 




hakak habang,mempersembahkan, yang pakai baju bekmenggg tu adik mek,angahhhh... yang tetengah tu makcik mek, dia la yang belanja kami sekeluarga, yang sebelah makcik tu pakcik iolssssss... okeh,terima kasih cik su cik min,lebiu ! haha



So,disebabkan time mek pegi tu belah dalam dah full,makanya terpaksa la duduk luar dan masuk dibahagian dalam untuk ambik gambar,so far cun jugak decorations dia,i loikeeee... tempat dia terhad jugaklah mek tengok..so,kalau yang agak-agak nak makan sini dengan perasaan orang yang mengidam tujuh hari tujuh malam tu boleh la terus book dulu sebelum pegi,giteww~


Mek tahu, dibulan ramdon ni mek taknak la letak gambar makanan bebanyak,kang siang hari baca mahu leleh air liur, parah ,huhu...


Disebabkan budak-budak berebut kat kek yang super gojes kawai nak mati ni,maka saat (cisss,saat tu,bhahaha) nak balik,mek menapau 6 pcs kek ni dengan harga RM15.90 .. gebus gebas gebis keknya ni haaaaaaaaa,nak borong semua rasanya !


Haaaaaa,begitulah ceritanya... pasni nak makan ikan pari tu lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ada sesapa yang nak belanja kita tak?haha...nak tengok ada menu apalagi,boleh la singgah ke laman web Alicafe Tigarasa (www.alicafetigarasa.com.my

No.8,Jalan USJ 10/1H,Subang Business Centre,
47620 Selangor Darul Ehsan
Business Hours: 8.00pagi-12malam



You May Also Like

32 comments

  1. assalamualaikum nampak sedap. nak try kalau ada masaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam,haaa...sedappp,harus try :D

      Delete
  2. Apsal ikan pari tu nampak sedap bebenor..terliur aih tgk..:)

    ReplyDelete
  3. onie cafe ni dekat ngan summit ke?

    ReplyDelete
  4. ikan pari bakar memey sodapp..,ehHHee

    ReplyDelete
  5. huuuuyoooooooooooooooooo grand gile tempat! ena tengok ikan pari tu, terus rse nak makan padahal ena ni bukan pencinta ikan pari.. :3

    ReplyDelete
  6. kan dah meleleh air liur den tgk kek yg gebu tuuuu... huhu

    ReplyDelete
  7. sedapnya.....huhu..
    Onie, lama kak intan x singgah sini kan .sorry ya..
    selamat hari raya ya onieee

    ReplyDelete
  8. terliur tgok kek tu..gebus habisss

    ReplyDelete
  9. ramai kata kedai ni sedap... alaaaaaa terliur tau tgk pari tu!!!

    ReplyDelete
  10. menyesal pagi2 bukak entry mek onie yg nie..... Hahahahaha

    ReplyDelete
  11. apsal aku yang duduk dekat suj 13 ni tak tau pun kewujudan kedai ni?


    Oit!!! Mai usj tak habaq mai... Rumah aku dekat sangat ni...

    ReplyDelete
  12. haah laa cantek decoraton situ...
    anyway salam perkenalan =D

    ReplyDelete
  13. ada cafe dah..huyoo.. hee.. nmpk mcm sedap tp jauh plak taipan ngn opis ni.. kalau x boleh try lunch situ..

    ReplyDelete
  14. err kito tak brehi mano ike pari...huhu

    ReplyDelete
  15. banyak kali makan kat restoran ni...mmg best dan sedap esp set kari kepala ikan dan siakap tomyam...

    ReplyDelete
  16. Patutlah ramai sangat jumpa foreigners di airport pegang beberapa paket besar kopi AliCafe. Dorang ada buka restoran rupanya.

    Nisa'

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..