Selamat tinggal Malaysia, Selamat datang Bandung,Indonesia

by - October 11, 2013



Alhamdulillah (tajuk tu kemain,hihi), azam ketiga untuk tahun ni tercapai,syukurrrr sangat-sangat. Tak sangka,kaki ni dapat jejak dibumi Indonesia, pengalaman yang sangat menarik. 5 hingga 8 haribulan 10 onie di Indonesia,best sangat sana! Paling penting,kita dapat tengok kehidupan rakyat Indonesia di negaranya sendirinya. 


Macam-macam pengalaman ada. Banyak yang boleh kita belajar. Bukan pengalaman di bumi Indonesia sahaja, pengalaman menaiki kapal terbang pun dapat. Alahai,rupanya macam naik roller coaster gak dia punya gayat,huhu.. tapi takpe,masa pegi je rasa gayat roller coaster tu,masa flight balik cool aje.. Flight masa balik tu siap order makanan dalam flight lagi uolssss..walaupun mahal makanan inflight,tapi iollssss #RedhaAirlines jerrrrr...sebabnya,hmmm.. okay,next entry,kihkihkih.. 





Kiranya,ni entry teaser dulu la eh...tak boleh nak taip pepanjang dah ni, rasa pilu hati bila balik Malaysia,rasa nak menetap kat sana lelama,pastu shopping hari-hari,dia punya heaven tu,biar onie dan mereka yang pernah sampai ke sana je tahu!hihi...





Disebabkan diri ini tak pernah naik flight,so onie gunakan prinsip #RedhaAirlines di mana setiap sudut nak ambik gambar dengan body flight tu, nampak tak kau kejakunan onie disitu? haha. Please la,give me chance T_T



Ya. tempat ni akan onie kunjung tiba lagi, tak esok ..tahun depan mungkin?hihi...sehingga kita bertemu lagi di entri akan datang tentang holiday ini. Tak sabar nak share dengan pembaca :D

Sebelum terlambat ni kan,onie ucapkan Salam Aidiladha buat muslimin dan muslimat,tak sabar la nak balik kampung ni,hihi..ingat, makan daging pada-pada ya,hik




Thanks for reading,lebiyu <3

You May Also Like

15 comments

  1. Bestnya dapat terbang ke Indonesia...den tak pernah lagi terbang keluar daripada Malaysia ni...heee...da lupa perasaan naik flight macam mana...HAHA...last naik flight pun 2 tahun lepas...hee...bulan depan boleh la rasa balik macam mana perasaan naik flight ni..kih kih

    ReplyDelete
  2. Onie gi bandung ke? Bandung best kan, sejuk je.. Kat indon mesti makan nasi padang kan? Sedapnya! Teringat pulak.. Hewhew :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah onie p bandung,hihi...ofkos la makan,hihi :D

      Delete
  3. Saya paling jauh pun pergi ke Singapore je itupun bukannya naik kapal terbang. Teringin nak jejak ke Indonesia suatu hari nanti ^^

    ReplyDelete
  4. mek onie jangan lupa bawak balik baju i love bandung..

    recent post : Selamat Hari Raya Haji 2013

    ReplyDelete
  5. wahhh...
    seronok berjalan-jalan di bandung ye...

    http://abgdude.com

    ReplyDelete
  6. salam.suka pegi travel eh?nak x free trip 3x setahun?totally foc!
    nnt free singgahlah ke blog noly ye
    www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..