Surau di Space U8 sangatlah cantik!

by - October 01, 2013



Al-kisahnya, minggu lepas aku berjimba dengan kawan aku,adik aku dan family aku..haa kemain kau cerita nak gempak saje, kita terus kepada tajuk besar kitalah kan,pasal kalau aku meleret ke tajuk lain,lain pulak ceritanya,hehe..


Disebabkan aku ni tak pernah jejak kaki ke Space U8,Bukit Jelutong (shah alam) yang gah diluarnya tu,maka aku pun tergerak hati ajak kawan aku si piah sorang ni haaaa... nasib dia nak bawak aku,kalau tak.. sampai kesudah la aku tak jejak ke space u8 tu,ahaha... lepas pada aku ajak si piah ni, dia pesan ke aku, 'wei,kalau kau nak ke sana nanti jangan menyesal eh,haha' okay la okay la, i redho je u,haha...


*sedih la kau mek,orang lain dah berzaman pegi,kau baru nak merasai dunia space u8 ye,hahahahahahaha

Sesampainya aku ke sana,okay okay berdebar jugak ni nak langkah masuk,kahkahkah.. nak jugak tahu macamana la suasana dia,feeling feeling pavilion takkan,sekali 'okay okay..piah,aku faham,haha' so,redho untuk kali kedua,haha.. aku pegi space u8 ni pun sebab nak tengok wayang je, sekali halamak,movie semua so so jela bagi aku,tak gemppp mana pun,kihkihkih.. tapi melangkah gak la ke wayang,lol..


sebelum nak ke wayang tu, aku dengan piah pegi solat dulu,okay ! ramai kata surau dia memang fuh!sekali masuk,allahuakhbar,betullah ! lawa sangat! sesetengah mall ni,dorang tak menitikberatkan soal tempat solat ni kan,tapi aku memang respek gila surau kat space u8 ni, memang lawa dan tersusun, takde la bila kita nak masuk rumah Allah tetiba dalam hati,eee.. khusyuk ke aku nak solat jap lagi ni?hmmmm... selalu kalau pegi mall bila time nak solat aku risau pasal ni, huwarrrrrr...



Mak aiii,pecah-pecah gambar aku ni, huwarrrrrrr ! takde kualiti langsung,terus tak lawa gambar aku  :(


Bab-bab nak shopping tu memang aku tak sarankan korang datang ke sini,sebu kau datang space u8 ni,haha...kedai makan pun kureng...ada pun subway,tu pun tak kena dengan usus perut aku,food court hmmm..ada gak,tapi malas plak aku,kahkahkah... pastu ada la restoran mende tah,haha...Wayang kat sana pun MBO,aku ingat TGV ke GSC ke kann,ahhh..asal kepala dah release tension,hagituh...eh,satu lagi, space u8 tak pakai aircond uolssss,dia pakai kipas 10 blade,tanjat iolsss tengok tau,ahaha :P





Haiiii,sayalah kipas 10 blade tu,kahkahkah... tade aircond rupanya,lol..


haaaaa,gitula cerita dia...eh,aku nak tanya... ada pape masalah ke dengan segala bagai post kat blog aku ni? ada yang tak puas hati ke apa ?pasal, aku ni suka cerita personal..so, kalau tak suka baca blog mek onie ni mohon,ye saya mohon jangan kata belakang, sedih gila,hmmmm..blog aku biaq p la aku nak gebang apapun, ni tak! ada je yang perli bagai,sedih woiiiii... kalau rasa nak uwekk dengan blog ni mohon tayah baca :(

lantak la,lain orang lain citarasa dia.. yang tak suka boleh main jejauh,yang suka okay lebiyu <3

You May Also Like

25 comments

  1. cantik jugak ya suraunya. siap ada 10 blades tuuu. berangin je rasa. hehe.

    tak semua suka apa kita suka dan kita sendiri tak suka apa orang lain suka. jadi, sama-sama lah kita hormat apa yang orang suka. jangan kutuk2 apa yang orang suka. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawa kak dani ! tula, biaq p la depa T_T

      Delete
  2. Lawo sungguh surau dia.
    Nmpk mewah tu.
    Susah nk jumpa shopung conplex buat surau cmni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelagi ruang menunggu,sangatlah cantik,hehehe...

      Delete
  3. Space u8 ni kat area mana yang? Hehehe kipas tu yg buat unik tempat tu. Fedulikan la mereka yg suka cakap2 belakang, biarkan ia nya berlalu bersama angin kentut, itu taraf cakapan dorang :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyamak,lupa nak mention ,hihi..kat bukit jelutong,area shah alam sikit

      Delete
  4. Salam kenal dik...cantiknye surau...bestnye if semua surau shopping complex kt mesia ni mcm tu kan? btw, suke btol tgk cara awak pakai shawl,nmpk kemas je...boleh buat tutorial x? al-maklum br nk berjinak ngan shawl,mcm ni la....anyways, keep up the writing regardless what people are saying...stay true to urself,girl! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sis,aah lawa sangat surau dia...hihi...oh,tutorial?inshaAllah one day,hihi

      Delete
  5. Salam kenal dik....cantiknye surau tuh...bestnye if semue surau shopping complex kt msia ni mcm tuh kan...btw,suke btol tgk cara awak pkai shawl...kemas je...buat tutorial bley? al-maklum org baru nk berjinak ngan shawl,mcm ni la..huhuhu...anyways,keep up the writing regardless what people are saying...stay true to urself,sis ! :)

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi sampai situ.. surau cantik dan bersih memang penting, baru khusyuk nak solat.. tp yang lagi penting, kain telekung.. biar bersih.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhhh!telekung paling penting,hihi

      Delete
  7. suke tmpat2 yg menghidupkan surau ni.. solat pun otomatik jd terlebih kusyuk..huhuhu

    ReplyDelete
  8. As-Salam. Di penang, saya pernah pegi ke sebuah surau yang memang dalam kawasan elit masyarakat melayu. Surau tu dari luar nampak biasa, tetapi bila masuk di dalam, perghh memang mewah.

    Walaupun nampak mewah, ia dijaga rapi, malah saya beberapa kali sholat berjemaah di situ pada wantu Zuhur dan Asar. Tunjukkan bahawa ia bukan satu surau orang kaya yang sekadar mewah tetapi ia diimarahkan.

    Ada sahaja orang yang jadi tukang azan. Setiap kali masuk waktu, akan nampaklah beberapa kereta mewah parking kat situ... dan mereka berada di dalam jemaah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam,betul...kalau surau/masjid hanya gah diluar dan tiada jemaah sedih juga.. btw,thanks abg hasrul singgah dan komen di sini...

      Delete
  9. Assalamualaikum onie. subhanallah. cantiknya surau dalam mall ni.. ohh patutlah kipas 10 blade, takda aircond rupanya +_____+'

    ReplyDelete
  10. dah penah gi space u8 skali..tobat xmo gi dah pasni..haha

    ReplyDelete
  11. Elie selalu pergi Space U8, first time masuk surau dia, mmg terpegun! Sumpah lah cantik gilaa! Selalu solat situ, rasa taknak keluar dah! sebab cantik! :D

    Eh kejap. Dah dkt lah kalau pegi Space U8.. Elie di Uitm Puncak Perdana! :D

    ReplyDelete
  12. agknye blh rasa ke angin dia dgn kipas 10 blade tu hehee..onie terbaca nota kaki bawah tu..relax lah org ni mcm2 onie..biaq dia xsuka janji kita xkaco hdup dia..bt xtau je k :)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..