Cash Out Nuffnang Kali Ke-3 : RM1,456.87

by - November 30, 2013



Bulan lepas dah " Cash Out Churp-churp Kali Kedua " . Bulan ni (30-11-2013) harus dan wajib Cash Out Nuffnang untuk kali ketiga pula. Ingat lagi tak dengan entri ' Kesabaran bila bersama Nuffnang ' tu? dekat entri tu aku tekankan supaya jangan tanya soalan 'earning Nufnang ni boleh ke beli biyemdabeliyu? Please. Soalan tu sila tepuk dada tanya selera. Satu je tips bila korang nak buat duit dengan blog ni. SABAR


Okay,meh sini aku nak cerita pengalaman aku bersama Nuffnang:
  • Aku bersama Nuffnang dah masuk 3 tahun. 
  • Interface Nuffnang yang baru dan lama aku dah merasai.
  • Macam-macam soalan aku tuju ke Nuffnang melalui 'TICKET' 
  • Kira banyak kali juga aku beri tiket ( boleh contact us mereka dan submit ticket) kepada Nuffnang.
  • Salah satu soalan paling tamak aku penah kasi: Dear Nuffnang, bila nak kasi i duit bebanyak?
  • Gilakan soalan?macam nak pijak tangan sendiri je rasa,haha.
  • Time tu rasa nak guna adverlets je,tapi disebabkan trafik tak tinggi,aku redha jerrrrr.
  • Sampai la satu saat aku dapat email untuk join Event Nuffnang 
  • Sebanyak  5 Event dari Nuffnang aku telah join bermula dari bulan 4 hingga bulan 9 2013.
  • Nak pergi event memang sangat mencabar bagi aku. Macam-macam dugaan aku terima. Maklumlah,transport sangat susah. Namun demi rezeki aku tetap gagahkan juga. Demi Nuffnang Demi Kerjaya Part Time Blogger. Aku kuatkan semangat. 

*ala,ticket tu macam tempat korang tanya soalan la,hehehe



Sahabat aku amirnawawi.com (cash out: churp-churp)  berapa kali cash out dah,tahniah ! tu tak masuk blogger otai lagi,ahhhh..korang semua jadi inspirasi pada aku woi.Serius!



RM1456.87,aku janji..aku akan gunakan nilai itu dengan sebaik mungkin hasil kerja keras aku selama 3 tahun berblogging. Semoga lepas-lepas ni terus bersemangat untuk berblogging dan job opportunity. Thanks Nuffnang kerana beri kepercayaan kepada saya.



Tips bila bersama Nuffnang:

SABAR DAN KEEP BLOGGING





 Untuk cash out,sebaiknya END OF THE MONTH



Lepas je tekan button Cash Out terus luluh perasaan tengok nilainya sudah bertukar kepada angka kosong,wuuu... Semoga lepas ni terus bersemangat dan memberi inspirasi kepada blogger yang lain. Aku yakin,ramai juga diantara blogger telah cash out pada hari ini dan aku juga yakin bahawa blogger baru dan lama mampu generate income from blog. Satu lagi,bukan sebab blog kita femes or what (masalahnya,famous ke blog aku?wakakakakakaka.. takde hala tuju hado la,haha) tapi sebab komitmen kita pada blog tu :)


Nuffnang ini adalah khas untuk yang ada blog atau web . Yang takde blog tapi ada facebook/twitter macamana nak buat income? okay,korang boleh sedaya upaya meng-sign up Churp-Churp. Rezeki bukan datang bergolek tanpa usaha , tak faham juga? boleh pm aku di facebook ( Siti Auni Afifah ) ;)



Korang ,keep it up hokay! Terus menanti cheque yang bakal menyusul,weeeeee..penat tau kumpul,akhirnya boleh cash out  ^__^

p/s: aku harap entri ni terus menjadi inspirasi kepada blogger-blogger yang lain. jangan terus mengalah okay! keep blogging bebeh!

You May Also Like

40 comments

  1. alhamdulillah rezeki mek onie wehhh hehe.

    ReplyDelete
  2. lbh krng ngn gaji saye sebulan.. uhuuuu.. jeles..

    ReplyDelete
  3. Fuyoh banyak nye! Blanje kfc please ^_^ (buat muka comel)

    ReplyDelete
  4. amboi sungguh banyak amount tu...tahniah2. saya kalau merasa duit nuff pun ratus2 je. tak rasa lagi ribu2 ni. harap2 merasa. haha

    ReplyDelete
  5. Tahniah... betul2 memberi inspirasi ni... mana tau suatu hari nti boleh dpt mcm ni jugak.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah,kena rajin blogging la gitu :)

      Delete
  6. awoppp. byknya. boleh la belanja KFC..:p

    ReplyDelete
  7. Keep xtive wahai blogger onie...sentiasa tak sabar nak baca celoteh onie :-)

    ReplyDelete
  8. Syoknyaaaaa. Nak jugak222. Hehe. Tahniah yea

    ReplyDelete
  9. tahniah mek..bila lah gamaknya cik nor nak capai tahap tu jgk..:)

    ReplyDelete
  10. Wahhh byk tu onie..kt pnyer nk bli shawl pon xlps haha..tulah update blog pon sebulan skali wuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa,namau memalas laaa awop weiii T_T

      Delete
  11. Tahniahhh!! Hehe
    Sy baru je lepas cash out kali pertama after 3 years. Alhamdulillah, rezeki jugak kan. :-)

    ReplyDelete
  12. singgah sini.. jemput singgah my blog :)

    http://iamliniey.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Nak tunggu sebulan lagi,hujung bulan 12 baru nk cash out
    boleh simpan utk kawen,keh3

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah...tahniah onie..akak pun tengah sabo ni haaaa

    ReplyDelete
  15. 4 angka tu leh ar banje phat hehe

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah...

    Leh bnje geng crowning la cmtu...hihihi

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. rezeki tu.
    Eeerrrrrr.. belanja cendol boleh?

    ReplyDelete
  18. woww murah rezeki u. keep it up :)...salam kenal!

    ReplyDelete
  19. wahhh, rezeki onie berganda-ganda.. :) tahniah!!

    ReplyDelete
  20. semoga yang kosong sekarang jadi double tahun hadapan :)
    aamiiin

    ReplyDelete
  21. hai, blogger. nak minta tolong boleh? http://inameowmew.blogspot.com/2013/12/exchange-link.html :)

    btw, banyak wooo cash out tu

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..