Dilema si pemakai crowning

by - November 09, 2013

"Saya Seorang pengguna crowning ", sape lagi ada gelaran macam ni untuk diri sendiri? Mungkin tak ramai dan kemungkinan juga tidak ramai yang familiar dengan crowning ni kan, actually, masuk bulan 11 ni dah genap 8 bulan 5 hari aku menjadi si pemakai crowning. Aku still ingat lagi dengan entri "Hari ke-4 memakai temporary crowning"  . Di entry sana aku ada nyatakan,actually bukan nyatakan pun ,tapi ni adalah salah satu peringatan buat diri sendiri dimana aku berjanji akan "jaga gigi dengan sebaik mungkin" . Tapi sejak ber-crowning ni,aku makin lupa .


Apa yang buat aku makin lupa? Of course la bab makan T_T serius wei,aku jadi pelupa sekejap bila makanan ada depan mata aku, tak kira ayam,coklat,aiskrim dan paling penting makanan yang agak keras untuk aku gigit.


 Maklum la,crowning aku ni betul-betul gigi kapak ni haaaaaaaa. Pasal tu,aku risau lebih. Nak start makan mesti kena guna gigi depan dulukan,sobsobsobsob.. Ada satu hari tu aku try ukur bodo-bodo guna tali tape,macam dah pendek je,macam dah pendek je,padahal memang macam tu design dentist tu,huwarrrrrrrrrrr...


Tapi,satu la...benda besar paling aku risau bila crowning ni ada leaking,hmmmm hmmmmm...seriyau kot bila ada leaking,tapi buat masa ni belum ada lagilah problem gitu,mintak jauhlah. Aku malas dah nak jumpa dentist,malas dah nak hulur duit,hahaahahaha... aku tunggu hujung tahun ni je untuk scalling, memang aku target setahun 2 kali untuk scalling,heiiiii korang pun boleh scalling gak wei. alaaa cuci gigi je,nyilu sikit je pongggggggggggg. harga scalling around rm65-75 depend on clinic. 


Adakah ini dilema si pemakai crowning? hmmmmmmm
Aku harap,aku pandai jaga gigi beribu ni. Walaupun beribu,tapi gigi dari ciptaanNya lagi mahal berbanding gigi beribu aku ni haaaaa,rindu gigi lama  T_T ,tapi aku tetap bersyukur pasal ni angan-angan aku tau,angan-angan yang dah jadi AZAM PERTAMA UNTUK TAHUN ini :D


Syukur alhamdulillah, sebab crowning ni jugak aku jadi lebih konfiden,lagi rendah diri,rezeki blogging tak putus-putus,tak kena hina,tak kena ejek dan paling penting boleh senyum selalu even bila aku senyum still bukan senyum yang ikhlas,hahahahahahahahahahahahahahahaha

Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

4 comments

  1. jangan senyum jek, sengih sekali!haha

    ReplyDelete
  2. semoga hari-harimu lebih bermakna dengan crowning tu..heehehehe lalalalalala

    ReplyDelete
  3. Sm la kita...kdg2 lupa yg diri ni pkai crowning...hihihi...mkn ikut sedap ja...bl dh sakit br nk beringat

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..