Sejarah Highland Tower.

by - November 18, 2013


*dikala orang duk sibuk cerita hal villa nabila,aku masih dibelakang lagi kerana duk bercerita pasal highland tower lagi,kihkihkihkih. Isu seram je dua tiga menjak ni,hmmmmmmmm


"Jika ada kerosakan struktur dalam bangunan itu, kita jangkakan bangunan itu runtuh secara menegak,bukan tumbang ke hadapan. Mesti ada daya luaran yang menyebabkannya"
-Dr.Asbi Othman-
Engineer Public Work Department


"Mike Rikard yang menyertai operasi menyelamat ini,mengesyaki cerun itu memainkan perana penting dalam bencana ini."


"Aku bukan pengulas yang bijaksana untuk mengulas hal ini,aku pun bukan juru ukur,arkitek yang power,aku juga bukan menteri pembangunan, aku manusia biasa "
-Mek Onie-




Bila aku tengok Movie Highland Tower kat youtube (kantoiiiiiiiii layan youtube jerrr), tetiba hati aku terdetik untuk ke sana sendiri, tapi aku tahu.. aku manusia yang lemah dan tak terdaya untuk semua tu. Aku tengok bangunan dalam google dalam youtube pun dah tegak bulu roma lagi nak pegi sana,scarynyaaaa kisah sejarah highland tower ni T_T


11.12.1993 kejadian bangunan runtuh. Masa cerita ni duk trailer lagi aku dah search. Gigih tak aku wei? huhu.. wikipedia tak wikipedia,google tak google,youtube tak youtube,semua aku search! Bila dengar kisah dari keluarga mangsa tetiba sebak je perasaan. Kejadian tu merampas orang yang tersayang (mangsa). Tapi tulah, mungkin ada hikmah disebalik kejadian ni semua.

Kisah Highland Tower 

Bab footage kat dalam movie highland tower tu, masa baby menangis, alamak hoiii... betik ke betul ni,kalau betullah, tak sanggup aku nak stay kat sana. Bab makhluk lari minit berapa entah, okay. tu scary. dah la,aku rasa tak boleh nak taip lama,makin aku taip makin tegak bulu roma ni,wuuuuuu T_T

Highland Tower? so so la bagi aku, dokumentari dokumentari footage dokumentari footage footage. Dah kbai.


" Hikmah diciptakan makhluk-makhluk halus - dengan adanya dugaan,kekuatan iman seseorang itu akan diketahui" Wallahualam~ 


You May Also Like

18 comments

  1. Kalau baca pun dah tegak bulu roma, taip apatah lagi.
    Nak search jugak la pasal highland tower malam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak search detail terus,search je kat wikipedia ;)

      Delete
  2. awal dulu rasa seram gak dengan cerita begini tapi sekarang rasa tertarik tentang makhluk2 lain ni..tapi xdela rasa nak mencari..more tu nak belajar tentang dunia misteri..hurmmm curious...hihi

    ReplyDelete
  3. klu lemah semangat baik tak payah g la..huhu

    ReplyDelete
  4. x tau la pulak patutnya kalau sbb struktur bangunan tu akan jatuh menegak

    ReplyDelete
  5. orang ckp tak best sgt. :( huhu.. tapi ok la kn at least ada cerita psl tmpt ni

    ReplyDelete
  6. x tengok cerita hantuuuu..haha...tgok pon cerita Bini Aku Langsuir, Shuib Sepahtu berlakon semalam....ha yg tu hantu boleh gelak2..hehe

    ReplyDelete
  7. jangan cari bahana nak pergi higland tower...krang ada yang mengikut plak..hahaha

    ReplyDelete
  8. pernah pegi...tapi kalao pergi terjah tapi tak berhati2 dan tak jaga adab..mmg kena la..hehehe

    ReplyDelete
  9. leyla x tengok lagi cerita tu n mmg x la leyla nak layan cite hantu . sal villa tu sngt lah mngarut . budak hilang tu sbnrnye stay kat uma kawan dye je . bukan hilang pon . kecoh je .

    ReplyDelete
  10. peristiwa tu zaman deno kecik2...

    ReplyDelete
  11. yg lepas biarlah lepas..........ehhhh

    ReplyDelete
  12. kalau rasa kurang berani dan lemah semangat...jangan gatal2 la nak pergi highland tower tu...kita tak tahu apa yang MENGHUNI kat situ...huhu

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..