Tesco Puncak Alam kini dibuka !

by - December 15, 2013



Tak silap aku tesco puncak alam ni rasmi dibuka pada 28.11.2013 tuari, masa tu aku bekerja,kalau tak bekerja..sah-sah aku terpacak kat sana demi hadiah smartphone,tapi tu semua mimpi la. Abah aku dan family je pegi,dapatlah tiket wayang untuk seorang free. Haa,kira tiket dapat ke aku la. Dalam family aku ni ,aku jela kaki wayang,tu pun 5 bulan lepas ke 7 bulan lepas aku tak jejak ke wayang,kahkahkahkah..



*ada jugak orang perasan pasal aku blogpost tentang movie kan,bukan apa yoppp..aku saja nak share jerrrr,hukkkkk

*Sebelum korang kata aku ni duta tesco,meh sini aku nak kabo..ni entri sukarela dari aku,bukan berbayar bukan sponsor post,suka-suka je wei. Mana tahu ada yang dari kl yang selalu shopping kat pavi tu nak jugak shopping kat tesco puncak alam ni kan,kbai




Tadaaaaa,kalau ada heli boleh juga aku tangkap gambar keseluruhan tesco ni,tapi aku ada kambinghini je wei, macamana pulak aku nak buat jadi heli ye dak. So tangkap dalam sudut 37 darjah celcius jela (temberang) bhahahaha...pegi tesco sensorang,pastu selamba badak je tangkap gambar,konon reporter,tapi reporter dalam blog mek onie ni jela. lol




Sudut paling aku tak sabar adalah subway! masa aku pegi subway tak bukak lagi,tak tahu sekarang dah bukak ke belum,tak sabarkan perut nak jamah makanan ni, takpe kumpul duit 20sen sehari . Sebulan sekali baru boleh makan,hari-hari makan bankrap jugaklah aku. Lagi satu! sebenarnya,perut aku tak boleh masuk sangat dengan makanan subway ni,tapi tak boleh jadi ni,mesti kena ajar perut makan-makanan ada-ada sikit,hewhewhewhew...




Blur?kisah pulak wei.. sebenarnya cover malu time ni. Jalan sensorang pastu tetiba tangkap gambar. Hulu beno rasa sampai kedai pun nak ambik gambar.  Macam aku cakap tadi la, konon reporter,haha! Tapi sebenarnya kan, aku paling suka makan kat sini.. pastu umi aku pun dapat tahu ada mee bandung sedap kat sini. Abih la abih la. say good bye kedai pokyo,bhahahahaha...




Time ni aku naik kambinghini, masuk pintu utama tesco ni terus parking,tayah sesusah nak parking reverse ke ..parking apa ke kan...tapi tula,disebabkan space tak berapa nak hado.. tempat parking kereta pun ala-ala kadarje. sempit jugak bagi aku. saja je tau nak kasi orang ramai hargai parking yang ada,kbai!





halwa mata wei. Butik pun hadoooo.. butik ni depan dia kopitiam,so..sesambil makan sesambil usha baju dari jauh, pastu aku pun dah tazaabarrrrr nak shopping dalam butik ni. Window shopping jela wei, beli baju lelawa nak pegi mana ye dak? hahahahahaha... 


Kesimpulannya,aku suka tesco ada kat puncak alam ni,pasal ada kopitiam dalam tu,kbai! 
Selamat bershopping dan ini entri kedua untuk hari ahad yang indah ini ! Mungkin entri untuk cover seminggu? Mungkin la~

You May Also Like

15 comments

  1. ECEH3...KALAU tesco kan konsepnya smua sama kan

    ReplyDelete
  2. ei apa nie gambo blurrr saya kisah ok.. hahaha..


    gila kau tak perasan Mek Onie blogpost pasal movie hiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisah pulakkkkkkkkk....Alaaaa,sekali sekali blogpost pasal movie apasalahnya kan,hihi

      Delete
  3. wak pon sukak makan kt subway jugakks..,ahhks

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi tekak wakkkkkkkk,bando sangat tau :P

      Delete
  4. Replies
    1. kuikuikuikui ..meaceh ...heharap dapat jadi duta tesco puncak alam,kbai!

      Delete
  5. besar jugak tesco ni ye, macam meriah je tempatnya :)

    ReplyDelete
  6. Kambinghini. Hikhik. Comelsss ssgngt

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah comellllllllllll....my pakwe okehhh :P

      Delete
  7. Ena tak pernah lagi jejak kaki kat Puncak Alam, so tak tahu keadaan kat sana macam mana.. hehehe. Btw, thanks sebab share

    ReplyDelete
  8. dulu, apa pun xde.. skrg, dh ada tesco.. maju palam skrg..

    ReplyDelete
  9. tahniah buat beliau.. tak dinafikan lagi blogger denai hati mmg hebak.. x penah lagi ke tesco nih.. huhu

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..