Hai crowning gigi

by - April 01, 2014



Happy 1st anniversary gigi crowning ambe . Kalau tahun lepas masa ni da cuak bila nak replace temporary crowning teeth to real crowning teeth.. Kena pulak kipas. Sejuk nak mampus gigi ambe that time. Tapi tu takpelah,paling scary bila time procedure potong gigi je sebenarnya.FUh! Lepas potong gigi tahun. Utusan Malaysia call. Masuk paper katanya,rezeki yang tak diduga. Saya janji saya akan jaga gigi elok-elok, sebab dari rezeki dapat buat crowning ni jugak la saya kenal erti pengorbanan. Syukur




Saya tahu tajuk ni buat pembaca lain berasa propa,tapi percayalah,haha


Semoga apa yang kita lakukan sentiasa ikhlas dan tidak dipaksa,contohnya...jangan paksa pergi jumpa doktor gigi nanti makin sakitlah. Cuba buat rilek. InshaAllah beroleh kebaikan yang lebih baik. Tapi,that time,aku pun paksa diri aku juga untuk jumpa dentist. haha...bila dah sampai tahap paling teratas untuk crowning,aku rasa macam rilek je...hehe.....tapi bila dah siap, oh biasa jerrr... 



More details pasal crowning yang aku cerita: http://letopkeypad.blogspot.com/2013/03/crowning.html
More details pasal crowning yang aku cerita:http://letopkeypad.blogspot.com/2013/03/hari-ke-4-memakai-temporary-crowning.html
More details pasal crowning yang aku cerita:http://letopkeypad.blogspot.com/2013/04/azam-pertama-tercapai.html

Dan,dari entri atas ni,sampai sekarang tak berhenti dapat email dari pembaca tentang crowning,macam-macam soalan dorang tanya dan ambe tersenyum sebab dari entri saya tu juga dapat memberi inspirasi pada pembaca saya. Terima kasih korang sudi email saya.

Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

12 comments

  1. assalamualaikum..menge'tag' anda di ---> http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/04/first-giveaway-by-mrs-bella.html :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam,rajinnya...tag la lagi eh

      Delete
  2. ooo..camtu crowning.mahal jgk ea.tp utk keselesaan memg berbaloi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal,ada yang murah tapi tak tahan lama dan ada yang mahal,tapi tak sanggup buat yg tu,lagi scary,haha

      Delete
  3. Assalamualaikum onie, sekarang sheila ada masalah gusi berlubang dekat dengan geraham. dua2 side pulak tu. rasa nak sangat jumpa dentist tapi pemalas tahap tak boleh belah.. ada solution tak? Tak tahan, setiap kali makan sakit pastu makanan asyik tertinggal kat bahagian tu.. nak nangis T______T

    singgah menabung tesco sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sheila... better pegi scalling gigi atau lebih jelas rujuk pada dentist... kalau gusi berlubang ni bahaya sebab bila makan dan lepas makan tak gosok gigi lagi bahaya.kuman boleh masuk menyelinap dalam gusi ...

      Delete
  4. Ok ambe bab2 jmpa dentist ni gerun kot maso umo 12 thn ambe trauma ngat ngan sorg Dr cina nih..sumpah seranah jgk la dia pi ganyang cabut gg ambe hahaha smpai tua ingt taw..apatah ag crowning mek onie mcm seram jer:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. onie pun seriau gak jumpa dentist ni,tapi Allah tu Maha Mengetahui apa yang hambanya nak. Alhamdulillah,digerakkan hati untuk berjumpa dengan dentist dan paling tak sangka,perasaan takut nak jumpa dentist sekelip mata tak ada :D

      Delete
  5. Sebenarnya ada jugak masalah gigi tapi takut jumpa doctor. huwaaaa. Just gosok banyak kali je.

    ReplyDelete
  6. buat crowning ni mahai ongkosnya..huhu
    sure ngilu kan...xpe tabahkan hati
    dulu yumida pun takut bab nak jumpe doktor gigi..thn lepas rasanya...pasal nak cabut gigi
    tp bila dah cabut gigi, xde la sakit mana. cerita menyeramkan dri mulut org lain buat diri ni gerun nak jumpe doktor gigi

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..