Perempuan : Complicated

by - April 18, 2014


Dah bertahun-tahun sejak remaja muda-mudi ni selalu terfikir, kenapa ambe rasa diri ini terlalu complicated. Maybe bukan aku je kot yang rasa benda ni,mungkin perempuan lain pun dapat merasakan apa yang aku rasa. Maybe.... Laki pun dapat hidu benda ni. 


Ibarat, 'awak frame ni lawa... bentuk yang ni dengan yang tu sama..cuma warna je lain..lawakan awak?' (contoh paling simple) . Kat mana korang rasa yang complicated? itu baru nak pilih benda je,pilih baju belum tentu sempurna. Dimata orang laki memang la cun,sebab aku tahu. Orang laki ni jenis simple. Tapi,ada gak yang complicatedkan wahai lelaki?hehe...


like this!



Sekali seluar dalam dia kasi contoh -..-"



Dah pilih baju, warna pulak satu hal ! ini tak kena itu tak kena, well...nak pakai baju dengan tudung yang senang masuk semua kaler. Orang kaya takpe,baju berguni,pilih je nak yang mana,confirm senang nak match. Orang sederhana macam aku ni mesti agak menitikberatkan pemilihan pakaian ni. Tapi kaya tak kaya,sederhana tak sederhana,selagi kau perempuan,mesti ada sifat complicated tu,huhu..


SMS? bila orang laki jawab pendek mula la kau nak fikir negatif, 'emmm,laki ni mesti tak sayang aku dah,balas mesej pun pendek-pendek je...Laki ni mesti tengah keluar dengan perempuan lain kan' Kau nampak tak? Sifat kau tu ibarat melahirkan sikap ego...kan?huhu.. Then,kalau bergaduh mula la nak salahkan lelaki sebab apa?sebab reply sms pendek.. sebab itu sebab ini sebab tak sayang.....then?kau still nak salahkan laki lagi? itulah,kadang-kadang perempuan ni nakkan kesempurnaan,tapi bila bergaduh bila bertengkar kamu pikior la sendiri dari mana puncanya.


Macam dalam persahabatan,dalam berkawan pun sama. Bila kita ni perempuan dan kawan kita pun perempuan. Pernah tak satu saat tu..korang bergaduh sebab kita rapat dengan kawan perempuan lain?pernah ? Padahal rapat bukan bererti nak jauhkan dia... Kadang kita mencari kawan baru sebab kita nak nak mencari sesuatu,i mean nak kenal dengan lebih ramai orang...tapi bila disalah ertikan itulah jadinya,gaduh~ 

Masam muka~

Ko cakap belakang aku cakap belakang~

Padahal,amende benda yang complicatednya kan????????



Complicated gila aku rasa.





Baik kawan dengan laki... laki ni dia lain sikit... Tarak sentap,tarak hati tisu,tarak merajuk-rajuk. Tapi itulah, bila banyak mulut,mula la nak timbulkan fitnah,engko itu engko ini..fine~aku faham


Kalau aku,baik duduk rumah jalan sorang-sorang,berkawan dengan semua orang dan buat hal diri sendiri. huhu...setel,engko nak sentap engko punya pasal~


Tapi,jenis aku....kalau aku kawan, (ni kisah persahabatan lagi la eh,huhu) aku kawan bersungguh.. cuma kadang suka ambik kesempatan,berkawan sebab $$$$$$,heiiiiiii....sakit pulak hati kita,huhu... *lari topik

Perempuan ni susah,dia nakkan kesempurnaan..
tapi aku tau,mana ada benda yang sempurna ye dok?



Aku ni jenis, suka pendam sorang-sorang..sampai tahap tu aku lepas! Itulah masalahnya, kadang-kadang tak pernah duduk face to face hadap masalah diri sendiri,tup tup tup...kau sentap sendiri,huh!


Perempuan ni dia nakkan benda yang simple . Tapi bila simple dia tu sampai gunung everast tahap pemikirannya,mulalah jadi makin complicated,buat diri sendiri mahupun orang lain,pastu gelabah. Okay,ini memang aku.hhuhu... Maka engko fikirlah sendiri,nak jadi orang yang simple pemikirannya atau yang complicated. Tapi aku rasalahkan,perempuan yang cuba jadikan diri dia tu complicated maybe dia nakkan sesuatu yang sempurna? mengikut pemahaman aku la dan aku tak kata aku ni sempurna,lol... aku pun cuba untuk menjadi yang lebih baik....Allahurabbi,jauhkanlah aku dengan sifat complicated ni,beban sangat kot rasa,wuwuwuwuwuwu ~



Hai habang, please fahami perasaan gegirl eh,hiks~

You May Also Like

35 comments

  1. kita lelaki nie jugak yang simple :") HAHAHAHA.

    ReplyDelete
  2. hahaha betul sngt.. kawan-2 lelaki ecah memang tak heran kalau kwn dia tcing ke hape. samalah kalau reply msg.. kalau boleh pndek2 je. ahaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ecah,kawan dgn laki jugak best..tayah nak sentap,huhu

      Delete
  3. Assalamualaikum onie. hahahaa... complicated ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sheila.... sometimes maybe,huhu

      Delete
  4. susah nak paham diri sendiri,hahaha

    ReplyDelete
  5. lumrah orang perempuan :)
    http://eykabaha.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Zumal blogwalking sini... Rasa bukan complicated tapi teliti jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. teliti utk mendapatkan kesempurnaan...at the end, lain pulak jadinya...

      Delete
  7. X citer contoh sy bg td...hehee..?

    ReplyDelete
  8. gelisah bila temankan isteri shopping... too complicated

    ReplyDelete
  9. haha lawak lah yang seluar dalam tu

    ReplyDelete
  10. Betul betul betul...perempuan memg complicated...payah nak phm...mcm dirik sndri..huhuhu...

    Singgah dr blog mialiana

    ReplyDelete
  11. Salam singgah dan follow sini dari Segmen Mialiana :D

    ReplyDelete
  12. haha..bab seluar dalam tuh memang kelakar..:P

    ReplyDelete
  13. aduiii... contoh seluar dalam tu yang tak tahan.... aisshhhh

    thanks sudi join segmen nak url #3, senarai blog ada di http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

    ReplyDelete
  14. Hahaha ok serius bab seluar dalam memang lawak giler...gelak sorang2 baca...

    Saya dapat link blog ni dari segmen blogwalking kak Mia Liana...so ikut blogwalking n follow sekali :)

    ReplyDelete
  15. memang. sy sendiri pun x sedar yg sy ni complicated huhu

    ReplyDelete
  16. Slm...haha...tumpang baca n gelak...=)
    Dr segmen mialiana..Nway...jemput singgah
    http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/04/simple-1st-giveaway-blog-kisah-kita.html
    p/s:slm knl...done follow#3586 =)

    ReplyDelete
  17. Fuza follow sini no 3588
    Dari segment Mialiana

    ReplyDelete
  18. Hi emma singgah dan bw dr segmen kak mia liana... So kita follow skali :)
    http://kuemmarosli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. salam ziarah.. zam dtg dr segmen kak mia liana.. salam perkenalan ya

    ReplyDelete
  20. part guna analogi seluar dalam tu lawak tapi ada logiknya

    hehehe

    ReplyDelete
  21. part guna seluar dalam sebagai contoh lawak! tapi ade logiknya

    ReplyDelete
  22. hihihi i loike this entry..

    senang ceta kadang2 kita pon xpaham dgn diri kita kenapa kita nak expect org paham diri kita?

    sometimes, kita fikir semakin mendalam semakin kita xphm dgn diri sndiri so xyah fikir hahaha follow the flow jer la.....

    n lelaki pon jgn expect lebih2 sgt dgn perempuan mcm cth qhais bg tu la..mmg lawak tapi mmg ada kebenarannya... hihihi

    ;)

    ReplyDelete
  23. complicated pulak kita rasa entry awak nie Ehhhh hikhikhik :p

    ReplyDelete
  24. hmm... this post is nice! Funny tapi ada betulnya :)

    Anyway, blogwalking here ;)

    ReplyDelete
  25. begini lah bile jadi gegirl mek.
    hehe
    xpe. yg penting mek jadi diri sendiri okeeeeh.

    ReplyDelete
  26. Sometime lelaki ada jgk complicated tapi pe yg solehah dpt tgk, ketaranya nmpk kt perempuan la.hehe kdg2 dlm memilih barang pn lama jgk solehah nk ambik pilihan samada nk beli or x.

    Solehah bw sini dari Segmen Nak URL Blog #3 Blog Mialiana.com.
    Jom bw sini pula http://solehahshamsuddin.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. hahaha.. perkara yang sering terjadi bagi setiap perempuan. Nak pilih gaya pemakaian, warna, tudung bawal @ shawl. Selalu je stress pasal benda2 simple macam ni. APTB

    ReplyDelete
  28. hahhaha part seluar dalam tu paling win 😂

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..