Rio 2 kartun paling enjoy dan wajib tonton !

by - April 09, 2014


Assalamualaikum, amboiiiii..baru habis tengok wayang terus update blog kau ! First of all, a big big big thank you to nuffnang cause give me free ticket movie yang super duper cute and very enjoy nak mati ! Dah la 3D,free ticket pulak..sape tak gembira? Tapi bila 3D ni ambe wajib sarung double spec,kalau tak berkerut la dahi ambe nanti tengok subtitle. Ibarat baik ko pasang tv 14" yang color hitam putih tu haaaaa,haha....


Date: 7/4/2014
Venue: TGV,One Utama
#NNPremierScreening


With blogger yanie yusuf . Tak sangka pulak jumpa kak yanie,selama ni tegur kot instagram (@mekonie) je. Pastu, ambe sembang macam budak dah lama tak jumpa blogger ko tau? Excited gila. At least, ambe ada kawan nak borak masa ni,haha.. Kalau tak sensorang jela,haha... Cakap pasal sensorang ni kan, penat ko tau cari TGV kat OU ni,huk! Ambe da la first time masuk OU, dah tak macho!haha 




Korang tahu? ( Taknak tahu pun bebuat ambik tahu please!) Ambe tak expect pun nak tengok wayang even i got 2 ticket. Actually nak balik cepat,lepas ambik barang (please spot tangan kiri ambe, i'll share to all reader and yeahhh, akan ada giveaway later,please stay tune !) . Lepas ambik barang tu ambe nak balik cepat,sebab ambe datang keseorangan dan ambe takut nak balik lewat,maklum la drive alone. So,wajiblah kena balik awal.


Tapi ! Ok,ada tapi~




My dad call around 8.15pm dan dia tak kasi ambe balik lagi,sebab highway penchala link dan seterusnya jammed and i know masa tu memang jammed pun. Then,my dad tot will wait ambe someplace around mutiara damansara tu,maklum la,abah ambe keje litrak,so kebetulan pulak dia balik jam 11malam. Boleh follow je, Yes,abah ambe seorang yang risaukan ambe yang drive alone memalam buta gitu,huhu... But,ambe okay aje..kena belajakan. Kalau tak sampai bila right? 

Lepas abah ambe kabo macam tu, terus pergi kaunter Nuffnang untuk pick up ticket,haha! Ikutkan ambe nak redah je jammed tu (maklum la,aku bukan pondan) . Tapi abah ambe kabo suruh ambe balik jam 9 malam atau 10 malam,tunggu jalan clear,see?abah ambe kasi wehhh! bukan senang nak dengar jawapan dia gitu,kahkahkah!

So, ambe happy la ko tau bila dapat tengok movie ni ! Sure akan repeat lagi sekali !hehe... 



Director : Carlos Saldanha
Starring: Anne Hathaway,Jesse Eisenberg, Leslie Mann

Blue,Jewel and their 3 kids living the perfect domesticated life in the magical city that is Rio de Janeiro. When Jewel decides the kids need to learn to live like real birds,she insists the family venture into the Amazon. As Blu tries to fit in with his new neighbors,he worries he may lose Jewel and the kids to the call of the wild. Kemudian nak tahu lebih lagi engkorang pegi tonton, Confirm puas hati !



Part paling terhibur,bila ambe tengok haiwan dalam movie tu tetiba teringat angry bird (ke inspired by angry bird this movie?haha) . Part paling terhibur, burung-burung ni guna GPS untuk kesan objek dia. Maju gila burung-burung ni !!!! Part paling terhibur, masa sesi interview....bapok betullah sekor-sekor,haha....tambah-tambah yang kura-kura tu,kahkahkah! Malas pulak ambe nak cerita,kang jadi tak suprise lak, Korang.....! jangan lupa 10.4.2014 kat wayang tau ! 



Happy Watching !
Nora kasi 4.5 bintang dari 5 !!!!! * orang yang suka genre begini akan kasi 4.5 or maybe boleh jadi 5 terus?haaaaaaaaaa....Jangan lupa bebeh! 


You May Also Like

12 comments

  1. layan jugan tengok Rio yang 1st dulu...nak tengok yang Rio 2 ni pula la nanti...hee

    P.S - HAHA...den pun sesat cari TGV OU masa first time masuk OU ni dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepppppppppppppppppppp!kahkahkahkah...haaaa,ezad.....rio 2 sangat enjoy okeh!best gila!

      Delete
  2. selalu jugak tgok kartun.. takut nk tgok wayang..
    sbb mostly tetido.. heee

    ReplyDelete
  3. alaaa akak beli CD je la.. husband akak tak suka angat tgok kartun kekekkekek

    ReplyDelete
  4. suka tengok orang perangai macam katun . . .

    ReplyDelete
  5. adeeh tnggu cd kuar jela nnti baru dpt tgok.. xdan nak pi wayang la ni

    ReplyDelete
  6. kalau sempat, nak tgk ah cite nie.. sorang pun sorang lah. mesti best mcm yg pertama tu :D

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum onie, wahh bestnya. macam nak bawa adik sheila tengok movie ni je. hehe singgah menabung libresse sini~~~

    ReplyDelete
  8. dulu yang first ade gak tgk..bolehlah tahan citer die..kalau rajin nanti nak tgklah Rio 2 Nih pulak..huhu

    ReplyDelete
  9. pernah tengok Rio yg pertama mmg best.. xsabar nak tgok rio 2 ni jika ada peluang.. :)

    http://www.adibsite.com/

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..