Buffet Ramadhan: Bangi Golf Resort Highly Recommended!

by - June 26, 2014


Assalamualaikum, Ya Allah ..tick tock tick tock.... 2 hari lagi kita nak berpuasa, malam ahad dah boleh terawih,Allahurabbi.. rindu rasanya dengan bulan ramadhan. InshaAllah semoga tahun ini lebih baik dari tahun-tahun lepas untuk kita semua. Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua. Macam-macam bila fikirkan tentang kelebihan bulan Ramadhan ni, tapi mampukah kita untuk perbanyakkan amalan ketika bulan Ramadhan. Allah,semoga hati ini terus istiqamah. Untuk diri dan anda semua. InshaAllah.



Biasa la kan bila tiba bulan ramadhan ni, salah satu moment yang paling tak sabar adalah time buka puasakan? Seingat aku, benda paling first aku fikir adalah air. Pegi bazar tu,berlambak air. Air kuning,merah,hijau,biru,pink semua ada..semua nak.. Last-last menyesal beli banyak,haha. Buka puasa biasanya korang buka di mana? rumah?bazar? masjid? hotel?restoran? Aku yakin, kadang-kadang nak jugakan buka diluar. Buffet ! Orang kata buffet ni memang tidak merugikan dan sangatlah memuaskan hati !






With the powerful blogger abang bengggggg ...


Gebang punya gebang ! itu hari aku dijemput oleh akak hanim hashim untuk sertai program media tasting di Bangi Golf Resort dan aku sangat kagum dari segi environment,facilities and services ! So far so good ! ni no ni no ni no ni no duduk sekejap panas punggung kami dilepaskan untuk ambil gambar makanan. See? the flow very smooth ! saja je tau nak kasi telan air liur dulu ,haha! Setel ambil gambar semua. Kami dengar taklimat dari sape lagi kalau bukan Ketua Chef Bangi Golf Resort iaitu Chef Kamarudin yang sangatlah sempoi ! 



 "200 jenis makanan pada masa sehari dihidangkan sepanjang bulan ramadhan."








Stress !!!! Ulam-ulam ni buat tekak aku sentiasa terliur okay ! Di samping itu, makanan yang disediakan juga bermula dari ala-ala kampung sehingga ke western,fulamak! So, jangan dan jangan la risau tentang makanan. Mana tahu ada yang tak boleh masuk western tapi ada masakan ala-ala kampung. So jangan risau tau akak-akak dan abang-abang. 


Lemang + Rendang = Mood Raya.
Cis! haha





Nak kena ada kuih-muih? Okay, jangan bimbang ! tetap disediakan oleh Bangi Golf Resort untuk anda semua ! Kuih lapis, Kuih bermacam-macam kuih ada k ! warna-warni pulak, mohon masa bulan puasa nanti jangan menjejeh air liur tu,mihmihmihmih :D




Cak-cak ! Kerabu mangga kegemaran ambe wei ! Sangat sedap :D 



Rugi kalau tak cuba rojak buah ni !!!!!!!! 
Pun disediakan tau,haaaaaaaaaa.......Dah la makanan dari ala-ala kampung ke western semua ada,perfecto !






Dessert: Red Velvet Cake



Rasa nak makan nasi cecampur pun boleh, lauk pauk memang tobaik akak kata ! Memang best !



Okay, ni memang favourite aku sejak dah kerja ni. Tak salahkan nak berbuka puasa dengan western food? Beef Lasagne ni memang best ! Rasa dia ummphhhhh sangat :D




Saus Vide Eggs with Mushroom Espuma,fuh! Kemain nama,britain sangat tau ! Memula tengok, apakehei nampak simple gila makanan ni,sekali try perghhhhh! kecur air liur nak tambah lagi. Haaaaaa, fyi... Saus Vide Eggs with Mushroom Espuma ni memang dari Singapore k ! So, kalau makan kat Bangi Golf Resort ni mohonnnnnnn sangat jangan TERLUPA nak try makanan ni !




Kambing golekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! Ya Allah, kegemaran sepanjang masa. Black Papper Sauce pun sedak gila ! Menu ni memang patut cuba dan jangan risau, takkan habis sehingga customer-customernya pulang ke rumah,haaa ! Power kan?





Antara menu yang aku cuba adalah Spaghetti dan Lasagne. Alahai, Omputih sangat tau tekak iols :P



 Gambar wajib tayang! hahahaha... Rojak Buah memang kegemaran aku sehingga ke harini sehingga nak makan pun kena senyap-senyap takut abah marah :P

Paling best ni wahai orang-orang melayu. Buah-buahan tempatan pun ada okay ! Manggis, rambutan semua tu ada ! Nak bersila makan kat depan meja pun boleh,haha



Sebelum terlupa ! Makanan paling ada sehingga tamat masa buffet adalah butter prawn tau uols ! penggemar butter prawn tu... Tak ke tergamam?haha

Tempat:-

Kebiasaannya, masa bulan puasa... tempat sangatlah terhad dan biasanya akan very pack sebab apa? sebab harga dia lah ! Very reasonable baq ang ! Surau,Toilet ada. Car park sangat senang !


Berapa bintang nak bagi?

4.7 dari 5 bintang aku bagi. 







Chef Kamarudin yang sangat sempoi gila dan awesome serta power ! Chef Kamarudin sangat menitik beratkan tentang status makanan dan good news, marshmallow yang terdapat dipasaran sekarang ni dikatakan tidak ada kesahihan tentang status halal maka Chef Kamarudin mengambil inisiatif demi menjaga mutu makanannya..dimana beliau telah membuat marshmallownya sendiri. Fuh !power k.




 Untuk tempahan,boleh terus hubungi :

Luliy Shalwani - 016-267 8284
Siti Zawiah - 017-316 9316
Office: 03-8925 3728



Alamat: 
No.1 Persiaran Bandar,
Bandar Baru Bangi,
Selangor 43650 Malaysia.


FacebookBangi Golf Resort
Waktu Operasi: 6.30 am - 9.30 pm (Daily)

Fuh !!!!!!! So, jangan lepaskan peluang untuk mencuba 
buffet ramadhan di bangi golf resort nanti tau :D

HIGHLY RECOMMENDED!!!!




Terima Kasih Bangi Golf Resort.
Mek Onie : letopink@yahoo.com
Instagram: @mekonie #bgrmakan

You May Also Like

8 comments

  1. makanan byk..tempting semuanya..harga pulak murah jer,.memang berbaloilah..hehe :)

    ReplyDelete
  2. gulp!!!! giler ahhh boleeee matee.. sedapnyeeeeee

    ReplyDelete
  3. salam Mek Onie..pcl x perasan mana satu dia...haha ; ..yea pasti lagi ke sana untuk berbuka time julai nanti...ingat telur 1/2masak pasti ingat chef di sana...wakaka. lain-lain juadah pun sangat sedap!

    ReplyDelete
  4. best kan makanan kat sini! nice meeting you at BRG Onie! ;)

    ReplyDelete
  5. wahhhh..byknye makanan ..kalo hari2 mkn situ hari2 mkn lemang hahaa dah mcm hari raya bestnye ^_^

    ReplyDelete
  6. Banyaknyaa makanan yang buat ena terliur!!! Arrrghhhh nak makan juga kat sini nanti. Wajib merasa.. hehehe

    ReplyDelete
  7. memang terliur bila tengok macam2 jenis makanan ada ni...kambing tu memang menarik hati den...HAHA...tekak orang putih betul ni layan spaghetti dan lasagna...hee

    P.S - time puasa makan lemang...memang pelik bagi den...selalu time2 nak raya je baru feeling makan lemang...

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..