Demam World Cup 2014

by - June 20, 2014


La la la la la la la la la.....Shakira punya lagu memang buat aku makin demam world cup,pengsan -..-"  
yang laki-laki kaki bola tu sah-sah tongkat mata setiap malam ye dok semata-mata nak tengok team kegemaran masing-masing? Aku ada haritu tidur pukul 3 lebih pagi nak dekat jam 4 pagi jugak la,sekali adik aku yang bongsu tu bangun,i guess dia mengigau,rupanya bangun nak tengok bola,haha.. See lelakikan. haha.

Bila sebut pasal bola, banyak-banyak sukan aku lebih suka pada bola sepak la sound like football is unconditional love,gitewww,hikkkk....biar pun kaki bangku,tapi aku nak suka jugak. Bagi sokongan depan tv pun takpe dah kan. Tapi berharap sangat suatu hari nanti dapat tengok sukan kegemaran di stadium,harap sangat ni. Nak sangat rasa feeling tengok bola sepak ni,hehe... 

Duk sembang-sembang pasal Piala Dunia ni kan. Korang tahu ke asal usul adanya Piala Dunia ni? So, aku nak ceritakan sedikit tentang Piala Dunia FIFA ni. 


  • Piala Dunia FIFA ni juga dipanggil Piala Dunia. 
  • Tahun pertama Piala Dunia ni diadakan pada tahun 1872 antara pasukan England dan Scotland.Wah,lama jugak sukan bola sepak ni bertapakkan.
  • Ketika tahun 1872,sukan bola sepak tak meningkat lagi,ianya suam-suam kuku dan telah menjadi pertandingan rasmi pada sukan olimpik pada tahun 1908.  Bila dikaji balik bagaimana adanya Piala Dunia ni adalah sesuatu yang sangat tidak dijangka kerana pada permulaan adanya bola sepak ni ramai penduduk di negara-negara yang terlibat seperti england,scotland and etc tidak berapa berminat dengan sukan ini,namun hari makin hari....Now football is a game about feelings and intelligence right?hehe... 


"Without football, ur life is worth nothing" Esp. boy and sometimes girls,maybe? hehe.. 

Disebabkan masing-masing dah demam world cup ! apa kata korang cuba WHOSE SIDE WILL YOU TAKE ni. Seriously cat segera ada dalam google, taknak google guna smartphone pun boleh tau ! hehe... Mula-mula aku curious jugak, takkan nak cat muka . So, instant web for paint ur face here !!!! 




Simple editing ! Just follow the step and the result will be awesome and u can fall in football okay ! Perfect ! The first step click START NOW and take ur time to edit and chill okayyyyyyyy .  





Done ! Nak brazil jugak !!!!! hehehehe... Sape sokong team Brazil? okay,meh sini nak hug. hehe... Gambar atas ni aku jadikan profile picture dengan gambar tu dan cover photo dengan adanya hashtag #OlaBola . Fuh ! So,menjadi tak korang punya editing tadi?nak tengokkkkkkkkkkkkkkkkk,hehe...





Yeahhhhhh! Thanks Nuffnang giving me the opprtunities like that ! Thanks Astro for the event! Mental terus change pada football! hikhik... See? Baju wajib ah brazilkan !hehe...kata sokong brazil :D Jangan lupa tau cuba face-painting okay ! will be awesome and simple editing pastu guna hashtag #OlaBola . Haaa,bolehla tengok gambar korang nanti,hehe...




"Friends are the most important ingredients in the recipe called LIFE"

Semua dah tunang. Dengki ambe,wakakakaka
Dan nampak tak dorang pakai jersi? iyeeeeeee,haritu tema football national k. Thats why masing-masing pakai baju team kesukaan masing-masing! hehe...Semangat k semangat :D

Date: 14 June 2014
Venue: One City,Subang



Eleelelelelelelele...... Kami pun minat bola k ! Bukan awak-awak jelahehe... 




The Emcee: Reuben Kang and michlee 
Emcee best! Penceria pada hari tersebut ^_^V




Bang Nara dan Bang Fakrol .





Siap ada quiz,haaaaaa masa ni la nak uji masing-masing adakah betul-betul minat bola atau minat pemain bola,kihkihkih. :P





My team that day ! ada games sikit dan team aku namanya team Japan,gitewwww... Dari test sepak bola, match game, match position and do face-painted ! Happening gila, dapat kenal dengan dorang ! Selama ni tak pernah pun kenal dengan dorang,hehe! 


Actually, kita orang punya games ni semua best gila, dari games,watch,learn and play ! So, the games mostly guna application yang ada dalam smartphone. Haaaaa, sound interestingkan korang? Ok,tentang application tu nanti aku cerita kat bawah. So,kita fokus pada games masa di event tempoh hari,muehehehehe!


Games sepak bola masuk dalam goal pun ada! Demi nak kumpul point group aku gigih sepak nak kasi kena dekat point 60,sekali kena kat point 30 je,ok ok ok...kena asah skill lagi. Kena asah skill means kena belajar lagilah kan. So, no worries! Banyak games lagi ni nak asah diri sendiri jadi football yang berjaya,cewah...So, go to the next station for games apps. Nama games dia adalah OLA BOLA FOOTBALL PREDICTOR! gigih tahu team aku nak kumpul points and yeah, team Japan Menang ! 4100 pts ok!mihmihmihmih.... 


Siap main games semua tu kita orang ke next station untuk matchkan video ! FIFA WORLD CUP ! kenapa best gila apps dia! So,tadikan aku ada mention nak asah skill jadi football berjayakan?so,apps ni palingggggg palinggggggg sesuai untuk mereka yang nak asah skill! hehe... Banyak benefit kat apps ni dan games ni kitaorang kena cari video yang match . Ada 6 tab kat situ,so...6 tab tu kita orang kena cari angle yang sama untuk di matchkan ! haaaa...gigihkan :D


So,the last one adalah Whose side will you take ! paling mencabar okay kat sini,sebab kena guna line henpon sendiri untuk upload dan tunjukkan pada instructor untuk dapat point kalau dah siap! so, contohnya ada pada gambar di atas sekali,mihmihmih... Run and run and run then finish our games ! Happy dan the winner congratulation guys !!!!


Actually kan, apps dia sangat senang difahami dan mudah,yang penting kena register under ur name dulu la kan baru boleh search semuanya tentang OlaBola ni,hehehehehe



Muka happy kan korang!hehe




Haaaaaaaaaaaa,paling happy ni ahhhhh! dah ah minat brazil,dapat pulak beg brazil,bola pun kaler brazil...Eh apa ke bestnya haritu ! hehe... Oh, korang jangan lupa ! Astro ada berita gembira untuk koranggggggggggg dan pengguna smartphone! Helmed by StadiumAstro.com, Astro’s 2014 FIFA World Cup™ experience ignites passion for the greatest show on earth through 4 key pillars, Watch, Play, Read and Listen with a bevy of applications and touch points.




4  apps korang boleh tengok,main dan enter match secara percuma di smartphone korang:

- Astro go 2014 FIFA World Cup
- Astro On The Go
- Who's Side Will You Take
-Ola Bola Football Predictor




Astro Go 2014 FIFA World Cup #watch



Astro Go 2014 FIFA World Cup™ app and Web Player is one of the key offerings of Astro, the Official Broadcaster of the 2014 FIFA World Cup Brazil™. Customers with the Astro Football Pass can watch all 64 LIVE matches through 6 Multi-Camera feeds with Timeline and Event Markers for instant replay, Multi-Angle review, comprehensive info and statistics, and over 4,000 Video On Demand Clips all in one app. Available now for free download on Apple App Store /Google Play Store and web player via StadiumAstro.com.


Puas hati? 6 Multi-Camera feeds with timeline tahu? puas hati sangatkan? Mana tahu boleh tengok skill dorang sekali. Practice-kan. Mana tahu ada tournament ke ..haaaaa ..... :D



Match Cast with Multi Angle : Cuba perhati ada berapa kamera?hehe



Team by team comparison : Tudia ! Siap ada comparison lagi! power tak apps ni?




Astro On The Go 

Astro on the Go app will feature all 64 matches of the 2014 FIFA World Cup™ for both Astro customers and non-Astro customers. 30 of the 64 LIVE matches will be FREE for all Malaysians while customers can purchase single game on pay-per-view basis sold at RM6 each. Available now for free download on Apple App Store / Google Play Store and via my.astroonthego.com








 OlaBola Football Predictor #play


Ola Bola Football Predictor is a LIVE football prediction app – this means that you can make predictions on events (eg. free kicks, corners and penalty kicks) on the fly during an ongoing LIVE football match. Score points when you make accurate predictions as you follow the matches throughout this World Cup, continue playing and accumulating points as you challenge your friends to emerge the Champion of Football Predictor and bring home a Foosball table! Available now for free download on Apple App Store /Google Play Store.

Play ! Masa ni la nak serlahkan bakat korang! Free kick! Corners and penalty kicks ! Best gila ! semestinya aku sendiri pun da try main game ni dan jadi addicted pulak rasanya,hehe...





Simple game and more interesting kalau sambung kat lcd korang yang besar tu, haaaaaaa... Jangan lupa tau cuba install apps ni kat smartphone korang,confirm best gila ! Apps ni yang kita orang fight dengan team lain masa kat event ritu ! syok baq ang!hehe





Stadium Astro #listen



Malaysians can LISTEN to live broadcast of World Cup matches and the latest sports news on Radio Arena, a digital sports radio station on www.stadiumastro.com. During the month long football fest, Malaysians can access the website for news, live updates, fixtures, match highlights and classic videos from previous World Cups.

Kat apps ni la paling banyak news yang korang rasa patut baca. Semuanya ada kat apps ni !




.................................................................................................................................................




Cukup 4 application yang memang ada di smartphone korang, jangan lupa install tauuuuuu....ambe install dah! Maklumlah,tak sempat nak berjaga malam,so ambe decide to install the apps kat smartphone ambe,heeee......cool apps ever ! Thanks Astro sebab ada kan apps begini ! Senang la peminat football nak streaming nanti ! Senang la nak belajar skill dari soccer power ni haaaa,heeee :D



Okay tak? Kalau okay, cuba install,serius tak menyesal ah! hehe... Face-painted paling best ! Cepat-cepat semarakkan demam world cup korang dengan meng-install apps apps yang aku ceritakan ni. Haaaaaaa...... So, team mana korang rasa paling  layak ke final?haaaaaaa.......nervous la nak tunggu final World Cup ni,hehe...K la, aku nak layan apps stadium astro, baca feed latest about the world cup.


Dannnnnnnnn last but not least ! Apps ni sangat-sangat penting bagi korang yang takde astro dan tak sempat nak tengok live kat tv. So,the apps come to u babe ! Apalagi install la! hehe.... Aku hari-hari hadap Astro Apps ni, thank you astro sebab wujudkan apps yang power ini !!!!!! Dan jangan lupa guna hashtag #olabola di instagram dan lain-lain media social !!!!! hhehehe

"Set ur goals high, and dont stop till u get there"


Peminat Brazil,
Mek Onie
Love U


You May Also Like

15 comments

  1. You sure had fun. I support Holland! :D

    ReplyDelete
  2. wahh. bestnya dapat pergi. hehehe. rasa macam nak pergi lagi one city mall tu. cantiikkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ida ni..ckp mcm die xpegi pulak tau

      Delete
  3. Assalamualaikum. ..

    Wah mek onie...best betul even ni...teruja akak tgok ni...

    ReplyDelete
  4. beznye onie...
    baju lawa...aksi cun melecun..hb yumida pun minat brazil gak
    go go go team brazil

    ReplyDelete
  5. Akk rasa akk trlupa nk pg event ni..

    ReplyDelete
  6. Event yg sgt happening! Best jumpe korang..maklumle i budak bru blja..;p

    ReplyDelete
  7. ni kalau Brazil kalah..mahu menangis ni...heee...opppsss

    ReplyDelete
  8. saya minat bola tapi takdelah sampai pegi event2 mcm ni ...hehe

    ReplyDelete
  9. wow letopkeypad sudah jadi awek brazil tuu..Oleeee!!! hahahaha tahniah2

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..