Kisah One City

by - June 29, 2014



Salam ramadhan semua ! Korang ingat lagi tak dengan gambar wordless wednesday ni haaaa? ingat tak? ramai tanya aku kat mana kat mana kat mana. So meh aku jawab.. ni haaaa dekat One City Subang Skypark. Eh first time kot sampai sini, haritu ada lalu, pastu tengok banner 'Kini Dibuka' . Just was sexcited baq ang ! bangunan dia lawa ! tu yang sexcited tu,haha..

Oh korangggggggg! sebelum bercerita panjang lebar-lebar lagi tu kannnnnn.. Jangan lupa tau untuk join contest semudah ABC dari Eastcrown Collections atau boleh tengok cara-cara untuk join di Sape Nak Hadiah Bernilai Sehingga RM300 seorang?Datang sini ! Just Share,Tag and Win ! Alaaaaa senang sangatlah nak join !hehe...


Atau boleh tengok sini !







Sebab tu sexcited gila babeng nak datang sini, seni bina bangunan dia sangatlah cantik. 
Fokus yang dekat bahagian bumbung atas sekali tu,nampakkan macam yang ada cahaya tu? Okay hold sekejap bahagian bumbung tu k, nanti saya cerita balik ;)



Haaaaaaaaaaaaaa, ni bahagian yang atas sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...tingkat 10,tingkat takde bumbung,hehe...


haaaaa,lawakan !


Nice viewkan? haritu aku pegi event yang world cup tu... memang puas hatilah sebab memang sexcited gila nak pegi one city ni,pegi-pegi dapat venue dekat area sini, bapok gembira,haha (over) 


Nice kan?hehe.... Kalau memalam lagi best ! pastu masa aku pegi ni parking dia free lagi,tatau la pasni kena bayar ke apa kan. Tak macam aku pegi satu mall yang famous kat kl tu, masuk berapa jam je dah rm8,hoiihhhh..tak balik modal langsung !wuwuwuwuwuwu... Biasanya kat sini jam 11malam waktu weekend pun ramai lagi manusia. Semua sexcited nengok yang 



Pastu aku cerita kat makcik kesayangan aku ni yang one city best gila kalau bawak bebudak ni tengok pemandangan semua. Sekali,semalam tu dia pegi.... tu makcik aku yang berdiri pose ala-ala gadis... anak 3 still body dia maintain... yang 3 orang tu sepupu aku yang gila berenang. Ajak berenang memasing menggelupur nak ikut berenang sekali,haha.... 


Tingkat 10 yang aku gebang atas sekali tu ..ala yang ada cahaya tu kan... ada mozek(apatah nama spesifik dia tu,haha) yang transparent dan yang boleh tengok dari atas. Mana ada penyakit gayat tu minta maaf awal-awal... Anda tidak dibenarkan ke tingkat 10 bahagian mozek transparent ni. haha... 



Okay, ibu jari la ambe kasi kat one city ni haaaaa....sesape nak shoot pepetang tu boleh ah ke sini.. Tingkat 10 tau.... macam kedai2 dalam tu aku takdan pulak nak usha,hewhewhewhew...dah tu jela entry singkat dari ambe,banyak kerjaaaaaa T_T



Jangan lupa tau join Contest dari Eastcrown Collections ni. 
Admin dia bermurah hati nak bagi hadiah tu,hehe

You May Also Like

16 comments

  1. cantiknya tempat dia. kena pegi ni hihihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah,lawaaaaaaaaaaaaaaa! boleh tgk view lelawa gak kat situ

      Delete
  2. memang best
    suka bentuk bangunan dia
    unik

    ReplyDelete
  3. eh..onie pegi lagi ke skypark tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...mana adaaaa ah.. makcik je pegi tu :P

      Delete
  4. akk lupa event yg ni..makin tua makin pelupa..haishhh..parah..

    ReplyDelete
  5. Pergh tingkat 10, Gayat plop ase tengok. Doh tu bakpe kangkang sumer hehe

    ReplyDelete
  6. dekat je umah aku... aku pun tak pernah pi lagi... huhu

    ReplyDelete
  7. seronok la mek onie jalan sediaaa

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum.. bestnya. nak pegi!

    ReplyDelete
  9. oiiiiii gayat!!!!! hahahahaha

    pokok kt tingkat 10 tu pokok ape deme tanam? serai? :D

    ReplyDelete
  10. Ouh, nie lah tempat dalam gambar WW tue. Cantiknyaaaaa, kak Onie! :O Jauh pulak nak pergi.

    ReplyDelete
  11. alamak gayat hihi. penyakit gayat tiba-tiba hadir sejak umur nak sama dengan BMW 3 series

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..