Sehari sebelum puasa

by - June 14, 2014



Bulan puasa nak datang dah weh. Tayah nak world cup sangat. So,benda pertama buat aku tak boleh lupa bila tibanya bulan puasa adalah kemalangan. Gini rupanya bila dapat cium jalan. perit. Sejak dari tu,umi ambe dah tak lepas bawak moto lc adik aku. Aah,aku accident masa bawak moto adik aku tu, punya la semangat haritu nak tukar-tukar bawak moto. Adik ambe naik skuter ego lc ambe,aku naik lc dia. Haa eloklah kan. Sama-sama lc. Cuma i punya lc cute,kaki boleh kepit,haha!


Dah la aku baru nak masuk kerja selepas 'berehat' sebulan dari kerja. Pastu dalam berehat tu kena chicken pox, time dah recover tu aku pergi kerja balik. Rupanya Dia suruh aku berehat lagi 20 hari,dugaan sungguh aku rasa. Masa eksiden tu,aku tak sedar sapa tolong aku,sape bawak aku pegi klinik. Last-last aku sedar, masa atas ambulance,adik aku si angah yang uruskan semua. time tu abah keje. So,bila dapat tahu kisah tragis aku ni,abah terus balik,time tu aku memang sebak gila,abah aku nangis :(


Maka, sampai hospital sungai buloh aku kena buat rawatan selanjutnya. Xray. Retak yang kecik di bahagian kiri kepala. Seramkan bunyi?tapi,alhamdulillah.Selalu je pegi buat ujian susulan neurologist. Selamat semuanya. Cuma tatau effect hari akan datang,semoga baik-baik je ah kan. Ikutkan kronologi kisah aku ni memang sadis gila. Benda nak jadikan. Berlaku tanpa diduga.



masa ni tak lawa,macam zombi akak tengok,haha...sekarang omei sikek...kbai


ada jugak ambe selitkan di blog sebelum ni : http://letopkeypad.blogspot.com/2012/07/dugaan-menyambut-bulan-ramadhan.html


hai rider, ada yang pernah cium jalan? share la sikit,huhu..k la,dari semalam aku layan drama melayu kerana terpaksa aku lepaskan dari jam 10 malam hingga 3 pagi, pergi kerja pun lambat.masuk pukul 8.30 pagi,bangun pukul 8.30 pagi,awesome tak aku?hahahahahahaha...

dah la,bye. 
Harini kena fefeeling world cup lah,haaaa....
Jaga diri leklok korang. 
Nasib kadang-kadang tak menyebelahi kita.
Yang manis kita simpan.
Yang pahit kita belajar.
Assalamualaikum

You May Also Like

18 comments

  1. zombi kampung pisang ke nie? kbye

    ReplyDelete
  2. ambe pon exciden moto gop! tp ambe lawan beskal.. haha.. luke kat kaki je ckit.. zmn2 skoloh dlu.. dh la adop lesen.. isk.. nasib gop xwat report polis..

    ReplyDelete
  3. Huiyooo ! Zombi habes , berhati hati di jalan raya Mek weh. :D

    ReplyDelete
  4. MALANG TIDAK BERBAU..APAKAN DAYA NASIB BADAN :(

    ReplyDelete
  5. takde memori cium jalan lagi kalau teruk mcm ni.. sikit tu adelah. tu la kan, nasib xsentiasa menyebelahi. pasni hati-hatilah ye, be more careful gituu.. heee

    ReplyDelete
  6. Cium jalan xde, gomol2 bahu lutut semua dgn jalan ade. Hahaha. Get well soon mek onie!

    ReplyDelete
  7. tak pernah lagi kena.. hati hati lepas ni mekk :)

    ReplyDelete
  8. omg!! fi pernah eksiden moto truk gila..tpi alhamdulillah cium jalan je tapi badan oke..hahaha

    ReplyDelete
  9. masa ni nampak comot la sikit..skg comey dah mek..haha

    ReplyDelete
  10. pernah onie..eeerghh nasib luke2 je dan muka so far xpnah cium jalan nebes kak dik oii hehee..

    ReplyDelete
  11. sekarang ni dah glemer tu yang gojes sikit tu...

    ReplyDelete
  12. simpan ia sbg. 1 'pengalaman ngeri'
    tak pe.. sekarang dah cun melecun

    ReplyDelete
  13. Walau macam zombie pun, yang penting selamat. Sekarang dah kembali omeiii. Hati-hati kak Onie kalau bawak motor. :)

    ReplyDelete
  14. bahayanya. hati hati dijalan raya. byk pengguna jalanraya yang tak berguna tak reti nak pasang signal light

    ReplyDelete
  15. Zombi??? Eh akak tgok ok je dik..cun lagi walau berbalut..x pe la dugaan tu..sabar ye..harap bulan posa ni mek onie ok xde pape..akak x pnh cium jalan tp akak pernah koma sebulan..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..