Kenapa perlu pilih Fish & Co ?

by - July 02, 2014


Minggu lepas, dapat try makanan yang tak pernah makan pastu rasa dia sangatlah kena dengan tekak dan sangatlah puas hati. Biasa lalu je restoran ni,sekali bila diberi peluang untuk merasa sendiri rasa makanan di restoran tersebut sangatlah gumbira,haaa... dah la fefeeling makan dalam laut,haha! Nice place ! Sebab restorannya berkonsepkan ala-ala kehidupan dilaut,hiks...dan ! sebelum aku cerita panjang, lebih baik aku cerita konsep Fish & Co ni dengan harapan lepas korang baca terus rasa haaaa... nak pegi nak pegi dan nak pegi !hiks!


Fish & Co
Pavilion KL



cepat ah cari saya yang mana,haha :P





cari saya di sini juga,haha



Tentang Fish & Co?

Established in 1998. Fish & Co ini ada casual and family restoran. Segala makanan yang ada di Fish & Co ini mendapat inspirasi dari seorang nelayan di Mediterranean di mana nelayan tersebut menangkap ikan yang segar dari laut kemudian masak dan makan secara segar. Just nice right? So, aku baru tahu juga dari mana konsep Fish & Co ini peroleh,hehe... Good job Fish & Co
Penyediaan makanan di Fish & Co ini sangat simple dan hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti minyak zaitun,herba dan pelbagai rempah dari seluruh dunia. Dari segi makanan sangat bagus dan sihat serta dari segi servicenya pula saya bagi 4.5 bintang ! 



Kenapa Seafood in a Pan?

Inilah uniknya restoran ini kerana mereka inginkan kelainan pada customernya iaitu menyajikan semua makanan dalam kuali ! mihmihmih... Idea ini mereka peroleh dari nelayan di Afrika Selatan di mana nelayan tersebut menangkap ikan serta masak dalam kuali kemudian terus hidang menggunakan kuali . Haaa,simple kan ?hehe



Bagaimana Servis di Fish & Co?

Jangan la risau ! Semua crew Fish & Co semuanya very friendly, efficient and always ready to help. Kurang ais just inform them,confirm akan dilayan punya,hehe...




Branch Fish & Co?

Buat masa sekarang baru ada 4 restoran yang telah dibuka di One Utama, Paradigm Mall, Pavilion, The Mines dan ada lagi 2 iaitu Main Branch dan IOI City Mall ! 




Sebab apa saya pilih Fish & Co untuk berbuka puasa?

Sebab variety of fish dishes and big portion, i think one plate can eat 2 person, seriously ! hehehehe... Service very okay and as long as the food very good i believe,customer will come back again. Believe! Sure !!!! Lagi-lagi menu dibulan ramadhan ni ! Super delicious ..Tak percaya? Meh sini nak tunjuk :D








Semua-semua tu berharga RM64.95 untuk 2 orang makan. Penggemar ikan ! Korang patut ke sini sebab rasa ikan dia sangatlah segar bila berada dalam mulut! haaaa.. Disebabkan aku diberi peluang untuk merasa kedua-dua hidangan ini,Grilled Peri-Peri Chicken dan Seasonal catch serta summer coolers and a slice of triple cake.....aku akan share macamana rasa dia. Berapa bintang aku akan bagi pada setiap hidangan tersebut!hehe...




dan sebelum aku terlupa! ada menu yang boleh di topup jika mahu iaitu Prawn Fritters yang berharga RM8.95. So,up to u for every meal ! Asalkan enjoy ur food-kan? Kalau aku wajib ah topup,mihmihmih






Grill Peri-Peri Chicken






First impression aku bila tengok menu ni,perghhhhhhh! ada sambal !!!!!!! huwarrrr...aku dah la tak suka sambal,maklumlah...sambalkan pedas? tapi bila aku tanya rakan semeja pedas ke tak..dorang kata tak pedas pun! Okay,aku try dan memang tak pedas pun,kekekekeke....takutlah pedas pedas ni...tak suka pedas,huwarrr...tapi nasib baik sambal tu rasa dia tak pedas pun! bawah sambal tu grill chicken. hoih! disebabkan aku ni pencinta makanan western,aku bagi 4.5 bintang dekat grill chicken tu !


Arctic Fish ! Ikan Pollock uolssssss...yeahhhh... sedap ! Actually ikan tu bukan seketul pun. Half je,so dont worry...boleh aih abih sensorang,mihmihmih! ^_^
Ada fries dan mayo jugak! Sedappppppp



Food rating: 4.5/5 bintang k :D



Seasonal Catch
                                       





Huyoooo! Kemain nama catch catch,mihmihmih... Menu ni pun best dan kena dengan perut aku even first time makan ikan dori,haaaa.....memula tak boleh masuk,pastu jadi addicted ! haha...sedapppp.. Menu ni digadingkan dengan nasi dan mashed potato beserta sauce chili and spicy teriyaki sauce ! Fuh! ini lagi best,spicy terayaki sauce tu power sangat rasa dia ! Sambal aku tak makan pun :P

Food rating: 4.5/5 bintang jugak aku bagi !
                                         




Summer Coolers





Nak air ni lagi ! nak air ni lagi ! huwarrrrrrrrr....air dia rasa sangat segar ! 

                                           

A slice of triple cake




Perghhhhhhhhhhhhhh! desert yang pertama kali buat air liur aku menjejeh dan super yummy !!!!!! Rasa dia tersangatlah melt... menggoda gila... Kek yang paling sedap aku pernah makan,serius!
So,totally aku bagi 5 bintang sebab aku memang penggemar ikan pun juga ala-ala western,hehe... Memang kena ah dengan tekak aku yang luas ni,kakakakaka...








Tak lupa juga ! Ramai blogger yang turut serta untuk merasa menu ramadhan ni. Bukan aku je k. Ramai! Yuyu ada,abang denaihati ada,kak yana yasin ada, mira cikcit ada,cik lily putih ada,kak hanim ada,ehhhhh ramai gak ah yang datang. Selebriti Dato' Fazley Yaakob pun ada tau! haaaaaaa... Selain itu, MIMMA fighter iaitu Mr.Peter Davis pun attend dan paling hangat sekali Dollah Cantek pun hado koooo ! Meriah kau majlis bila ada abang Dollah Cantek ni,haha!





Ms.Chermaine Tan,staff Fish & Co and Dato' Fazley .. Takkan tak kenal kot korang?hehe




lucky person ! Tahniah korang ! tahniah kak suzai dan kak hanim :D

Paling beruntung 4 orang guests ni menang lucky draw ! Memang very lucky person ah dorang! Dapat monopod dengan bluetooth remote control ,dapat Beats headphones! Untunglah! haha... Kami ?oh kami memang tak sedih pun,hehe...sebab kami pun dapat goodies bag jugak,mihmih... dalam tu ada limited edition Fish & Co coaster, duit raya packets beserta voucher dan kurma! haaaaa, best okay...boleh la buat kenangan tunjuk dekat bakal suami ,haha...terima kasih Fish & Co ...sungguh terharu,heeee







Decoration ! Fefeeling dalam kapal uolssssss,hehe....



Very comfortable !


GOOD NEWS!

Menu ramadhan yang aku pung pang atas tadi tu kan... valid di Fish & Co outlets in 1 Utama Shopping Center,Paradigm Mall, Pavilion KL and The Mines untill 27th July 2014. Paling best sekali,start 1 July, every purchase of Ramadhan Set at Pavilion KL,Paradigm Mall and The Mines will come with exclusive Fish & Co Raya Packets (sementara stok masih ada lah kan) . haaaaaaaa, dah la dapat makan..dapat pulak sampul duit raya! Tak ke gembira tu?hehehehe...



Fish & Co located at:

One Utama Shopping Centre
Paradigm Mall
Pavilion KL
The Mines

For more information: -
Web: http://www.fishco.com.my
Facebook: http://www.facebook.com/FishNCoMY
Twitter: http://www.twitter.com/FishNCoMY
Instagram: http://www.instagram.com/FishNCoMY
Email: enquiry@fishco.com.my

Pavilion KL ( with alfreso dining)
Lot No.C4.02.00,
Level 4,Pavilion KL
168 Jalan Bukit Bintang,
55100 Kuala Lumpur.

Tel : +603-2141 1350

Pada saya: 
1. Makanan totally best 
2. Servis pun best,macam saya mention atas tadi..very helpful and friendly !
3. Re-visit? Wajiblah terjah lagi nanti ! hehe



Terima kasih Fish & Co ! Falling in love with every meal at Fish & Co,Good Job ! Thanks thanks ;)
So korang? Pernah tak try makan kat Fish & Co ni? best takkkkkkk?hehe.. Highly Recommended pada pengemar western dan ikan !!!!!! Thank you jugak pada pembaca saya ! inshaAllah nanti mek terjah blog korang jugak tau,dont worry ;)
Kesayangan korang,
Mek Onie

You May Also Like

30 comments

  1. nampak macam den je yang excited over haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. korang semua havoc! haha... jomlah pergi food revie lagi

      Delete
  2. nasiblah ayie nie duduk dekat ceruk, memang tak merasalah jawabnya.. haha

    ReplyDelete
  3. vah vah vah... sajer buat terliur. boleh lawan manhattan fish mkt tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure,fish & co paling menawan qolbu,haha

      Delete
  4. Urghhhh rindu ngan chocolate cake chocolate cake hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaa,tau takpe.... nanti nak kena repeat lagi,hehe

      Delete
  5. pg2 tgk makanan...adehhh
    sabar2.

    ReplyDelete
  6. Wahh sedapnyaaa.. Nanti nk try jugaklah hehehehe

    ReplyDelete
  7. Kita nampak Azlan disitu ye. Hahaha. Macam best je ikang ikang ikanggg. :D

    ReplyDelete
  8. kak mek blnja la. . gmbr pertama kak mek tgh tangkap gmbr pgg camera gmbr kedua kak mek kat blkg nmpk pale je. hehehe okay nak hadiah :P

    ReplyDelete
  9. Tengok juadah tuu bleh tehe sedak tuhhh.....terliur doh niii

    ReplyDelete
  10. kena ngedate kat sna sambil berbuka camni.. hehe =D

    ReplyDelete
  11. Aaaaa, nak tryyy onieee! Aaaa, nak makan onie sebab makan fish n co tuu! rawrr

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum onieee, terliurnya hemak melihat menu2 itu ~~~

    ReplyDelete
  13. tengok food dia macam best je...nasib jauh!!

    ReplyDelete
  14. memang sedap sangat kalau ada orang yg blanja..bbesstt!

    ReplyDelete
  15. uihhhh... nampak best nya.. harga pon mcm ok.
    nk bbuka ngan bini2 ni.. :P

    ReplyDelete
  16. wahh meriahnyerr uools., ehHHeee

    ReplyDelete
  17. :O :O Macam salah waktu jek datang blog nie. Tergugat iman tengok gambar2 dalam entri nie. Hahaha! Nampak sangat menyelerakan. :D

    ReplyDelete
  18. Perghhhh ini memang best. dapat undangan . saya yang di utagha tak da orang nak undang. (cis traffic blog pon ciput sapa nak undang ) hehehe apa pun enjoy the event k

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..