Shawl murah sempena hari raya.

by - July 08, 2014


Assalamualaikum, alhamdulillah..sudah ramadhan ke-10 lah kita semua. Cepat sangat masa berlalu dan tak lama lagi dah nak raya dah kita ni kan. Dah ada start buat kuih raya ke uols? aku tahun ni macam tak berkesempatan je nak buat kuih raya. Tahun lepas ada la jugak dalam 5 jenis buat sendiri. Tahun ni tak pasti lagi nak buat ke tak. Maybe mood raya tak sampai lagi kot,muahahahaha.. awal g kot,kehkehkeh..


Cuma ! Cuma baju raya dah hantar pun kat tailor, malas ah nak beli yang dah siap,macam tak berasa sangat baju raya,muahahaha..over kau jemah! Semalam tailor aku call, kata kain tak cukup, ok! memang kena tukar design lah jawabnya. Ritu masa hantar tersangatlah busy tailor ambe. So,harini kena hadap tailor aku balik. Design?aduh! Takmo la baju kurung, nak pwincess pwincess sikek,wakakakakaka... 


Tudung? okay.. no need to search anywhere,just dfashionig ! yippieeeeeee... Disebabkan tahun ni nak simple je, maka aku pilih tudung di dfashionig. Alaaaa,google je dfashionig. Confirm keluar punya, taknak google... instagram pun aci. Just taip dfashionig ! haaaa... Nampaklah tudung yang memurah sampai ramai customer nak nangis sebab harga di dfashionig ni sangat berbaloi dan yang pasti murah ! bahagia tak? Murah tapi lawa ok la tu, hehe...







So,beraya mana korang tahun ni? aku? dah tentu di kelantan ! yippie,ahak... cuma tarikh nak balik dan berkampung di sana tengah dilema,huwarrr...maklumlah kerjakan. So, agak dilema sikitlah. Tapi aku dah roger awal dekat bos aku, nak balik sebelum hari raya sebab takmo jammed jammed semua tu,huwarrr... penat kot weh jammed, pernah hari tu balik raya haji di kelantan. Pukul 9 pagi bertolak,kul 1 - 2 pagi baru sampai kelantan weh, oh ni bukan sebab jammed...tapi bukit tujuh haritu runtuh,so kami pengguna jalan raya memang cari alternatif jalan lain. Lepas tu boleh pulak masuk hutan belantara mana tah,dah la masuk hutan,sekali jalan tu becakkkkkkkk dan licin... makanya berejam-jam stuck dalam tu..haha... pengalaman sungguh that time ! memang ada jalan tu, nak patah balik lalu benta ke mana tah memang jauh la,wuuuu... 


So, disebabkan takutnya terjadi perkara sebegini atau musibah-musibah lain, aku dan keluarga memang kena cari tarikh la nak balik hari apa. Memang penat,tapi berbaloi. Balik kampung sape tak suka oi,haha...



Aduh, berbelit pulak cerita, nak cerita pasal shawl ..tersesat ke hutan pulak,wakakakakka...layankan jela eh. 


FACEBOOK


INSTAGRAM



Segala pertanyaan tentang shawl boleh whatsapp/sms/wechat:
012-953 9806 / 011-2120 3431
*dua-dua number tu always active,dont worry ;)


Jangan lupa ! Dalam tengahari sikit kami akan adakan giveaway di instagram ! Hadiahnya confirm la boleh pakai raya,auwwwww...hehe... So,ingat tau dalam tengahari kami akan update giveaway di instagram. Keep in touch,love u :D




Yang merindui korang,
Mek Onie


You May Also Like

12 comments

  1. fuhh..kena ready awal-awal ni nak ngadap jammed..

    ReplyDelete
  2. ayie siap2 dah beli tiket blik raya and maklumlah xad keter lg..
    bus shjelah mampu..hehe

    ReplyDelete
  3. sabo je lah kalo jammed tu nanti..

    ReplyDelete
  4. kite tak beli tudung lagi . teringin pulak bile tengok nii

    ReplyDelete
  5. Wah! Nanti jangan lupa upload gambar Pwincess Onie di pagi raya. :D Jauhnya mengembara dari shawl murah sampai ke hutan belantara ceritanya. Hehe! :D

    ReplyDelete
  6. untung la tailor bizi2 pon boleh lagi ambik tempahan. kat sini bulan 3 aritu lagi dah tak nak amek..huhu..sedih

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum onie, wahh murah ya? cam nak tersangkut beli je ni. hehehehe buat delivery ke rumah tak? hihiii boleh jumpa Adam Husni sekali.. ajak Hannah ...

    ReplyDelete
  8. cantek2 laa shawl ni..material pn nampak cam ok

    ReplyDelete
  9. dear de bt vendor dekat penelope kan :)

    ReplyDelete
  10. mudahkan sekarang beli online ja

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..