Update: List Event Sepanjang Bergelar Blogger.

by - August 23, 2014

Haiiiii,ye mek onie hereeeee! Masuk 2 minggu kehidupan aku tak berubah macam biasa,selalu je fikir kerja,haha..menyampah rasa dengan diri sendiri,bila time student fikir pasal assignment pasal test,tapi dalam duk fikir test assignment semua tu aku sempat lagi hadap pusat karaoke,tengok wayang,melepak pastu buang masa naik feri,haha... tu dululah oiii.. karaoke memang aku tak masuk dah, orang ajak pun macam fikir 2 3 10 kali. Wayang aku still pegi lagi, haha.. membazirkan tu,huu.. Bab feri,aah..aku memang ada penyakit naik feri gigih weh.. (time study kat Penang la) 


Pastu bila study pun habis dah (padahal baru sampai diploma,hahahahahahahahaha..) aku kerja,bila kerja..aku still focus on blogging, gila kau nak stop,dulu je aku selalu huru-harakan dashboard korang kata nak stop blogging, itu semua akai aihhh!hahaha...bohong lebih,huhu..padahal jiwa memang suka menaip even masa study aku takde serajin ini untuk menaip,kahkahkahkah..


Bila focus on blogging,aku dapat banyak kerja (aku rasa jelaaaaaaaaa..aku rasa orang lain lagi banyak dapat job,hihi) . Lagi-lagi dari nuffnang, memang bergetar jantung i, lepas first time dapat join semua tu, aku rasa sangat bersyukur..aku ingat, blogging takde la dapat job bagai,lani orang bagi kita terima je dengan hati yang rela, bab payment eh?entah. Aku tak suka sangat sebut hal payment ni,aku anggap apa yang datang tula rezeki aku. ^_^



Dengan rajinnya,aku nak list apa yang aku pernah join event (more to blogger),alaaaaa... sesaja je list,kot la nanti ada anak,anak nak tahu jugak apa la mak dia buat dedulu masa jadi blogger,tapi aku tak sarankan pun anak aku untuk jadi blogger,cukuplah aku sorang jadi blogger dalam family aku,muahahahahahahahahaha..



  1. Model ? Studio ? Boutique ? Make Up ? - Dak Teropong,Annyss Amyra, Hazanis 
  2. Wayang bersama Nuffnang - Brave
  3. Perkahwinan Irine Nadia Marcello - Terima kasih jemput
  4. Swarovski Milik aku - Thanks to Swarovski for the gift!
  5. Event Bersama Cik Epal dan Fair&Lovely. - FIRST EVENT!
  6. Sidang Media Serikan Impianmu bersama Fair&Lovely.
  7. Nuffnang: Mek Onie di Digi's Buddyz Drama Production. - First time Shooting
  8. Nuffnang: Jatuh Cinta Dengan Brands Innershine Prune Essence Plus Camu Camu
  9. Berus Gigi Systema yang terbaik.
  10. Exclusive Launch Of Mercedes Benz A-Class
  11. Nuffnang:Beraya Bersama Faizal Tahir Dan Watsons.
  12. Nuffnang: Excuse Me Sir, Ur Malaysian Is Showing (ASTRO)
  13. Nuffnang: Surprise dari Shaheizy Sam untuk peminatnya (NESCAFE)
  14. Churp-Churp: ChurpOut2013
  15. Cash Out Nuffnang
  16. Wayang Bersama Nuffnang - Rio 2
  17. Nuffnang: Perl Xlim
  18. Nuffnang: Perl Xlim Meeting
  19. Nuffnang: Lawatan ke kilang Mamee,Melaka
  20. Nuffnang: Perl Xlim Final
  21. Nuffnang: World Cup
  22. Food Review : Bangi Golf Resort
  23. Food Review: Fish & Co
  24. Event Loreal Paris 
  25. Nuffnang : Harith Iskander....To know is to LAUGH MALAYSIA!
  26. Pak John Steamboat: Tempat Makan Steamboat Paling Sedap
  27. Red Mummy & Halim Brothers: Suprise! 
  28. Interview : Cipela awesome!
  29. Premier screening + birthday wishes: Fazura nyanyikan!
  30. Nuffnang: Ohhsome Fest 2014 dan hotlink yang best gila!
  31. Nuffnang: Kerepek kentang yang wajib ada bila stress

Mek Onie On Media



  1. New Straits Times
  2. Majalah Remaja
  3. Utusan Malaysia
  4. Youtube - Digi



Dengan jumlah tu semua aku dah cukup terhibur jadi blogger,alaaa... aku ke event bukan nak kejar famous ke apa oiiii, aku join semua tu sebab aku nak hiburkan hati sendiri, maklumlah...kang takde buat apa-apa aku rasa macam bosan pulak,baik aku join semua tu,padatkan jadual. Selebihnya orang nak cakap apa cakaplah, sebab aku tahu apa aku buat. Satu lagi,hehehehehehe (gelak dulu).. jenis yang suka nganjing aku tu aku rasa macam waste my time to layan korang,lagi-lagi yang suka cakap belakang,please be positive,be supportive,be matured pleaseeeeee ^___^


Dengan aktiviti separa busy ni aku rasa sangat hargai dengan diri sendiri dan orang paling dekat dengan aku adalah family aku, terima kasih umi abah support anaknya ni yang selalu tak kenal erti penat,hahahahahahaha...  Tak lupa juga sahabat yang banyak bagi kata-kata semangat kat aku, makasih korang.. Baru aku tahu,best jugak jadi blogger ni -..-


Be urself,No matter what. Some people will adore u,some people will hate everything or maybe little bit about u, but who cares? It's ur life. Make the most out of it.




Salam Sayang,
Mek Onie

You May Also Like

20 comments

  1. Setuju ! Ramai yang tak kenal kita buat cerita belakang cakap asik pegi sana sini pastu update macam kita ni nak show off. Astgahfirullahalazimmmm, itu semua kerja, kerja, kerja sebagai seorang blogger yang buat-buat sibuk dengan event sebab tak nak pikir pasal orang. Lagi bagus tau daripada kau mengumpat, lebih baik la buat amal macam kita ni promote bisnes orang kan? Btw, fana rindu mek onie ! Kbai!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..rezeki onie...keep on blogging tau!

    ReplyDelete
  3. tahniah onie :) inshallah nnt nk bersama bgambar dgn onie hehee ^_^

    ReplyDelete
  4. Bestnya... nanti nak join jugak lah kalau dapat chance macam ini.. Best kannn.. Btw, mek onie tak pegi ke open house nuffnang smlm? kalau tak bley bergambar sesama..
    Salam kenal mekonie :)

    http://cekelatmanih.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. banyak nya mek..adoii iman teringin gak tpi xdpt pong

    ReplyDelete
  6. Wah wah mek onie, banyakkknyeee. heheehe. nak sign, nak sign. hehehe . Congrats. you deserved it :)

    ReplyDelete
  7. Tahniah onie...rezeki tu..kite sentiasa support onie..kite tau onie pun bila tgk photoshoot dengan nadia farida..nak kenai onie malu2 lagi..kalau tau kenai lama dah..ehhee..tak tau la plak onie tinggal dekat puncak alam..hehe

    ReplyDelete
  8. banyaknya aktiviti dapat join..baguslah dari buat kerja yang tidak brfaedah..kan??

    ReplyDelete
  9. best tu dapat join macam2 event kan...hee :D

    ReplyDelete
  10. rindu nak p event ramai2 dgn onie sekali..:)

    ReplyDelete
  11. tahniah onie! ;)

    jemput singgah since bloglist ida buat hal, terpksa tepek sini,
    http://www.idabaharum.com/2014/08/laman-grill-kajang.html

    ReplyDelete
  12. Wah, bestnyaaa..!

    Mieya ni, entah bila lah berkesempatan agaknya. Sangat busy dengan urusan kerja.

    ReplyDelete
  13. beznye. jeles org yg duk jauh kat sini. teringin nak join event. belum rezeki lagi..
    memang peluang besar org yg dpt join aktiviti mcm ni. peluang..peluang!
    dpt join aktiviti nuff yg ditawar kat blog je..pun rasa dah bersyukur sgt
    tahniah buat u olls semua

    ReplyDelete
  14. Perghhhhh da famous amous mek onie. Tahniah teruskan k

    ReplyDelete
  15. salam. terbaik dear...tahniahh eh :))

    ReplyDelete
  16. as salam tuah tanah.. tahniah anda ada blog yg banyak info..

    jemput blogworking ye..
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..