Promosi Air Asia

by - September 23, 2014

Assalamualaikum habang hakak, sering kali kita mendengar promosikan?tapi promosi bagaimana yang kalian suka?Promosi baju?Kereta?Spek Mata?Emas?Kalau aku dulu,aku hantu promosi baju ni,sakanlah oiiiii...nampak duit mula menebal terus fikir nak baju macamana,nak fesyen macamana. Tapi kini,aku jadi tak tentu arah bila nampak promosi dari Air Asia,huhu..


Tak tentu arah je,belinya idok pong!


1
2 hari selepas book tiket flight terus keluar promo ni, kahkahkah! mencik...So,korang silalah terjah web air asia,semoga tak kelabu mata,huhu...perasaan nak mengade ajerrrrrrr! tapiiii....


ini tapinya,huhu



MASA

Time tengok promosi memang happy gila,happy dia tu ibaratnya macam ada orang nak belanja 10 tiket flight,haha... batak gila.. Tapi! huhu...ada tapinya..Sebelum membeli tiket aku sangat memikirkan tentang masa. Mana tahu masa aku nak naik flight tetiba ada jejaka idaman datang nak masuk minang,haha (lawak hambar) . Okay,gurau eh yang tadi,ini yang serius. Aku ni pekerja cemerlang (muntah),berat hati juga nak ambik cuti semata-mata nak holiday,dah la kalau beli tiket flight ..cancel last minute pastu BURN tu buat aku rasa macam nak terjun vuvuzuela,huu..



PERISTIWA AKAN DATANG

Kita merancang,Allah yang menentukan. Kadang benda macam ni kita tak boleh nak expect lagi-lagi hal personal atau keluarga. Mana tahu,ada lagi benda penting berbanding penerbangan kita? So,aku pun fikir juga sebelum book tiket flight ni,takut-takut ada benda lebih penting nanti :(



HALA TUJU

Biasanya time Air Asia buat promosi ni mesti ramai yang tak pasti nak pergi mana lagikan? haha...Mana taknya kalau korea pun murah,bali pun murah,bandung murah,melbourne pun murah. Tapi,buat masa ni.. korea dan melbourne tak pernah murah,kahkahkah!



SIAPA YANG AKAN PERGI?

Time ni mesti dilema gila,sape lagi nak ikut? aku?mak aku?kawan masa sekolah?kawan masa poli? kawan blogger?kawan sebantal?kawan semangkuk? 


Kesimpulannya disini,sebelum mahu menempah tiket penerbangan,haruslah kita study sedikit tentang tempat yang kita nak pergi,haha...jangan macam aku,nak pergi pulau perhentian...pastu turun dekat airport kuala terengganu,hahahahaha...lepas pada tu,menyesal tak sudah la baq ang... Fyi, kepada siapa yang naik flight nak pergi pulau perhentian, lebih senang kalau kalian turun di airport kota bharu kerana untuk ke jeti kuala besut memakan masa 1jam berbanding kuala terengganu yang jarak perjalanannya lebih kurang 100km dan 2 jam,sobsobsobsob...Bagusnya planning kau mek,kahkahkah! baru nak cut cost,podah! 


Mampu ke pulau perhentian je(ni pun dah kelibut pasal timing masa ke sana nanti,hahahahahaha)..tapi lambat lagi..korang pulak macamana?sebelum nak beli tiket flight apa yang korang fikir dahulu? 


Salam Keresahan,haha
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

15 comments

  1. Nak ole ole pulau perhentian okay ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita bawak balik ranting kayu okay kot noh?haha

      Delete
  2. HAHAH kitaorang pon beli tiket ke KT tapi nak pergi Pulau kat tganu... acena? sengalnya plans! HAHHAHAHAHA tapi lantak laaaa nnti kita pk hikhikhik

    ReplyDelete
  3. nak baju ye mek onie nakkk baju <---muka serious

    ReplyDelete
  4. Pernah gak sekali tu sakit ati.rini beli tiket. Tup2 esok da promosi tmpt yg hana nak p tu.huhu

    ReplyDelete
  5. Keja airasia tp xda feel nk p mana2. Tu mcmmna plak? Haha

    ReplyDelete
  6. Haha , kalau ekin belum tentu turun dekat mana ... maklumlah tak rajin nak travel , tapi suka . Thanks for the experience , ihiks

    ReplyDelete
  7. yg 51 sen tu buat i keciwa tauuuuuu

    ReplyDelete
  8. Hee.. Baru tahu kalau nak ke Pulau Perhentian dekat lagi erk kalau turun KB? Baru tahuu.. ok lepas ni, kena plan betul2 ah.. He..

    btw, lagi sengal bila dah pergi travel, balik menyesal rupanye banyak tempat tak pergi lagi.. Adoiii.. -_-

    terjadi masa g Sabah baru2 ini.. Kih kih

    ReplyDelete
  9. dah lama tak jalan2 ni, bonus baru dapet, elok usha2 kat mana nak poi nih..

    ReplyDelete
  10. tak ajim pon beli tiket flight mek..supo mek oyaklah..byk sgt tapi...teklah maen tepoh jah..japg last2 cancel..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..