Suatu hari di Sg.Wang dan Le Luxe serta N-Ioniser

by - September 04, 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, minggu lepas aku cuti dan aku memang suka gila penuhkan jadual aku, tak kira la hari tu hari kerja ke hari cuti ke,mesti ada je benda nak buat. Terima kasih Allah kerana beri kekuatan dan kesihatan yang baik pada diri ini. Kalau tiada kekuatan dalam diri ni aku mesti cepat gila give up, dulu masa mula-mula kerja selalu sangat give up dengan kerja, lepas makin lama bekerja aku tetapkan niat aku bahawasanya, rezeki itu dari Allah SWT. Kenapa nak mengeluh lagikan? Kerja kerana Allah la. Benda ni yang kadang kita tak nampak termasuk aku sendiri. hehe...



Disebabkan aku ni bukanlah seorang yang cekang dengan jalan KL,aku terjah je belah sana, sebab biasanya part time job aku area KL,so aku memang kena tabah kena kental kena cekap melawan kesibukan kota tersebut. Yes, GPS dan waze selalu peneman aku, hihi.. Tapi takpe, demi mencari rezeki aku kuatkan semangat ke Sg.Wang tu, haaaa...last aku masuk Sg.Wang masa form berapa tah, form 3 aku rasa,hahahahahahaha... 


Sebelum aku terlupa, pernah dengar Company BHG Group ( M ) Sdn.Bhd?  Aku baru first time jugak dengar company ni. Apa kisahnya? Okay, minggu lepas.. BHG Group (M) Sdn Bhd telah melancarkan 2 produk iaitu LeLuxe dan N-Ioniser yang super awesome dan comel, paling penting..Kedua-dua,produk ini senang dibawa dan masing-masing mempunyai fungsi serta kebaikan tersendiri. Sound interesting kan? Please setia lagi dengan blog mek onie ni sebab aku banyak benda nak share dalam entri kali ini tentang produk ini.









Terima kasih kak ida kerana invite onie. Dah la lama gila tak jumpa ! Last jumpa masa photoshoot kat studio dak teropong,hehe...Eh silap,masa food review kat Bangi Golf Resort ! Haaaaaaa... Love u pereber kak ida ! 


Venue: Sg.Wang,KL
Date: 30.08.2014



Perbezaan Sel Stem Epal Leluxe dan N-Ioniser pada tujuannya/objektif berbeza. Tujuan Sel Stem Epal Leluxe adalah untuk membantu dalam proses pembaharuan dan pengekalan kulit muda yang dipengaruhi oleh peningkatan umur,kekurangan air,pendedahan kepada cahaya matahari,kekurangan tidur dan pencemaran. Di mana,produk N-Ioniser ini pula bertujuan untuk membantu penyerapan ion negatif dalam badan dengan proses penyulingan ion dan alkali. Ia bertindak sebagai agen anti-oxida yang dapat membuang toksik dan membangkitkan penyerapan dahan bagus dalam sistem dalaman .





Harga: RM188/kotak 
Akan dijual di semua farmasi.

Fungsi produk N-Ioniser adalah:
  1. Membantu dalam penyulingan air dengan menyingkirkan klorin.
  2. Kaya dengan mineral dan ion negatif.
  3. Kaya dengan Vit C
  4. Memansuhkan alkali
  5. Memberi kandungan anti-oxida yg tinggi.
  6. Pengkatifan sel dan metabolisme
  7. Membersihkan darah badan
  8. Meningkatkan proses pemikiran dan memori
  9. Membantu meringankan keletihan dan kekejangan otot.
  10. Membantu mengurangkan tekanan dan meningkatkan kualiti tidur
  11. Memansuhkan sel tumor
  12. Membantu mengurangkan alergi badan dan membantu dalam sistem penafasan.
  13. Ajen pengaliran hormon badan dan kulit.








Tujuan produk Leluxe ini sudah di mensi pada perenggan atas dan semestinya ada perbezaan dengan produk N-Ioniser. Di mana, produk Leluxe ini lebih kepada kecantikan dan khas untuk perempuan.


5 kebaikan Sel Stem Epal Leluxe adalah :

  1. Agen dalam pembuangan toksik badan
  2. Penyaluran anti-oxida dalam badan
  3. Membantu dalam pembaikan sel rosak dan mengekal fungsi organ dalaman.
  4. Membantu dalam pembuangan tompok-tompok hitam dikulit,jerawat dan menyediakan nutrisi untuk pengekalan kulit.
  5. Membantu dalam kitaran hormon dalam badan dan imuniti.


  • Produk ini sangat sesuai untuk kaum wanita yang mempunyai masalah badan apabila kitaran haid sudah berhenti


Perubahan selepas menggunakan produk ini :

Bulan pertama - Memberi kecerian pada kulit ,membantu masalah tidur  & kepanasan.
Bulan kedua - Kulit semakin tegang dan rambut tidak gugur banyak,masalah tulang dan berat badan
Bulan ketiga - badan akan kelihatan stabil secara emosi dan keseluruhan cantik.






 Harga: RM120/kotak 
Akan dijual di semua farmasi.



BHG Group (M) Sdn.Bhd telah mencapai kecemerlangan:-

  • Industry perubatan dan penemuan - Anugerah Bronze Stevie Winner untuk kategori "Best New Product of the Year" - Helath & Pharmaceuticals untuk produk N-Ioniser. 
  • Dato' Edmund Goh (Pengarah Urusan Syarikat) - Telah dianugerahkan "Bronze Stewie Winner" untuk kategori "Chairman of the Year 2014"






Dari kiri: Mek Onie Jeng, Kak Ida Baharum , Yaya Natsumi
Happy dapat jumpa 2 orang atas ni haaaaa....



For More Details/Enquiries:
BH Group (M) Sdn.Bhd.
Tel : 03-7651 7856
Fax: 03-7651 7701
Email: management@bhg-group.com
Website: www.bhg-group.com


Thanks BHG Group (M) Sdn Bhd to invite me and introduce ur product last week. 
Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com


You May Also Like

8 comments

  1. kalau produk yang bagus,mesti ramai orang cari kan mek onie..

    ReplyDelete
  2. mcm best je. and mcm should try je kan

    ReplyDelete
  3. thank you onie sudi follow akak ;)

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete
  4. onie.. awak mmg suke pakai jubah ea.. shomel laaa.. glowing gile..
    kalau kita pakai mesti macam mak nenek.. hahahaha

    ke sbb produk atas ni smpai glowing sgt ni.. hehehe

    ReplyDelete
  5. saya baca jela. produk ni macam sesuai untuk perempuan kan?
    Cantik dinding polkadot tu

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..