Jeruk Epal Hijau Kulit Asam Limau

by - October 21, 2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Perghhhhh,tajuk pasal jeruk lagi la weh,sorry sorry...untuk ibu mengandung aku tak syorkan baca entri ini,kesiannnnnnnnnn...wuwuwuwuwuwu... Sorry bos,aku curi masa update blog di office yang cabuk ini,kahkah..Actually,birthday bos aku harini,tapi saja buat-buat lupa,haha.. Kejamnya aku. Yelah birthday aku mana dia nak ingatkan?foineeeee!

Oh,semalam kisah Jeruk Mangga Asam Boi kan? berderet sehhh entry kat dashboard pasal Jeruk Mangga Asam Boi ni,miahaha..bukan apa,aku banyak-banyak makanan,asam jugak aku suka, ni kalau abah aku tahu aku kuat makan asam lagi dia marah,huu..

Itu hari masa raya haji la, aku beraya di tasik shah alam,aku decide untuk buat makan sikit untuk member-member aku. Best la masak,cuma aku tak suka masak lauk-lauk lagi buat masa sekarang (pun boleh,kah!)




Menu yang aku masak masa berkelah di tepian tasik shah alam,ewah!
ada makaroni bakar,ada congo bars dan jeruk epal hijau kulit asam limau.

FOKUS PADA ARROW tu okeh?
dan sorryyyy,takde gambar full jeruk epal hijau kulit asam limau,huwarrrrr


Aku pasti dan aku yakinnnnn sangat ramai yang belum try menu Jeruk Epal Hijau Kulit Asam Limau ni.  Bahan senang saja, Epal hijau dan kulit asam limau. Kulit asam limau tu korang blend saja. Pastu epal hijau tu potong nipis macam gambar atas tu. Kalau tebal sangat tak merasa nanti. So, potong la macam aku potong tu haaaaaaa.. Pastu campurkan kedua-duanya. nak kacau,nak goncang pun boleh uolsssss,ikut kemampuan masing-masing,haha



Selamat mencuba korang!muahhhhh

Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

14 comments

  1. Baru akak sebut2 semalam mangga tukar ke epal hijau ok ke x...huhu...tgok2 onie dh buat...

    ReplyDelete
  2. Onie ni saja jer buat kak eyza terliur... tak pasal2 je balik nnt nak kena gi kedai cari epal asam kulit limau tu.. dapnya..

    ReplyDelete
  3. hari ni air liur dah meleleh disebabkan ramai yang up pasl jeruk ni..

    ReplyDelete
  4. tu la kat fb n blog berlambak org post pasal jeruk ni...

    ReplyDelete
  5. alamak..mata nih x fokus dekat asam tuh plak..fokus kat makaroni bakar..hehe..untung lah pandai masak.

    ReplyDelete
  6. terliur nya..lebih2 lagi makaroni bakar tu..huhuhu

    ReplyDelete
  7. Asyik citer sal asam je onie ni tauuu
    Xmenahan dh ni
    Fuhfuh

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum onie, huwaaa sedapnya. semua dalam gambar tu fav food sheila. hahhaha sila masak untuk sheila macam ni juga, boleh? hihiiii

    ReplyDelete
  9. tak pasal2 dah meleleh air liur. cantek idea onie nie. barang2 pun dah ada. hehe..

    ReplyDelete
  10. idea yang ohsem. kreatipp.. sukaaaa

    ReplyDelete
  11. tajuk je dah buat kecur air liur..dem T_T

    ReplyDelete
  12. Kecur air liur, skunk ni dh jdi fenomena kn jeruk mangga&epal hijau ni...^_^

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..