Mek Onie #NNFeatureFriday - Nuffnang

by - October 31, 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,juga salam jumaat buat seluruh kaum adam diluar sana. Semoga ada yang tidak lupa kehadiran hari jumaat ini,hehe.. Rasanya,semalam macam hari isnin,tuptup..dah jumaat, time flies so fast and i want to be a little again please ,rindu zaman kanak-kanak 90-an yang suka main dalam parit tu,emmm..

anyway,life goes on....

Tajuk entri kali ini cukuplah buat aku lagi semangat untuk memegang title blogger. Even aku adalah blogger biasa-biasa,aku tetap bersyukur dengan apa yang ada,aku tidak pernah minta lebih dan aku tidak pernah rasa dunia blogger ini membosankan. Sebab aku minat.

Cuma, kadang-kadang ada benda yang kita tidak perlu follow. Isu negatif? Dah pasti aku terus tutup telinga. Isu sailang,aku tutup mata sebab aku tak suka nak kecoh-kecoh dan memanjang condem orang. Isu pendapatan blogger?oh,bab pendapatan ni aku tak suka over-over sebab apa yang datang pada aku itulah rezeki aku,sikit atau banyak ianya tetap rezeki. Terima kasih Allah kerana mendahulukan aku.



And last week, nuffnang featured-kan aku di media social mereka. TERHARU SANGAT!!!! Ya,I'm not the best,but im trying my best to be a kind person, good writer and always positive. haha..glamour? Of course la aku tak perlukan itu. Cuma aku nak, orang ingat kita atas pertolongan kita. Enough for me :)  


Nuffnang Instagram : here


Facebook nuffnang: here


Setiap apa yang aku tulis di atas itu bukan bermakna aku suka acah-acah menolong orang tapi aku try untuk menolong dan yup itu adalah aku. Mungkin siapa yang pernah dan sudah kenal aku dia tahu siapa MEK ONIE,hehe.. 


Okay la,tu je kot aku nak tulis, rasa terharu gila bila flashback balik,yelah..aku rasa ramai lagi blogger yang berhak menggantikan tempat aku. Apapun,terima kasih banyak kepada pihak nuffnang dan semuaaaaaaaaa pembaca mek onie. Aku tahu,korang selalu tinggal komen kat entri aku,tapi sorry aku tak sempat reply dan blogwalking blog kalian atas kekangan masa. Malam-malam aku kena rehat,tak boleh nak duduk lama depan laptop. lagipun laptop aku tengah tenat,hahahahahahaahhaha...tu mood blogging aku macam kelaut,kahkahkahkah..takpe,tunggu ada rezeki bolehlah angkat laptop satu,mihmihmih..


Semoga kita blogging dengan niat yang baik,laga-laga tu tak payah,waste ur time kan? Jadilah blogger yang berkualiti dan tidak mengikut cara orang lain. Be urself and follow the flow ;)


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com 

You May Also Like

36 comments

  1. tahniah onie, akak tumpang bangga untuk onie...

    ReplyDelete
  2. tahniah mek onie.. akak so proud with u lah dear.. Good Luck...muaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. so proud of u too gak sis cause selalu datang blogwalking sini,nanti onie p blog akak pulak,muah,hehe

      Delete
  3. Replies
    1. awak pun idola saya,kahkahkah *maroh gewe pijo

      Delete
  4. Awok idola saya jugok onie. Sejak awak nyanyi lagu negaraku utk saya depan public, di situ saya tau awak sorang yg hebat. Wakaka

    Sila claim hadiah tshirt nn secepat mungkin. Bak alamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorang lagi !!! heiiii,selalu tau jejaka-jejaka ni buat saya terkelu (cehh..terkelu sangat,haha) .. dah la first time kenal that time,pastu dapat task kena nyanyi lagu negaraku,choiii..haha...semangat perpaduan la tu?haha...

      awak, ritukan dah bagi alamat,hilang lagi la tu,nangis kang T_T
      nanti saya wassap.

      Delete
  5. Assalamualaikum onie sayangggg. happy for you yangggg. taniah taniah. teruskan berblogging. lap u lap uuu ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sheila, makasih tau..lap u too yang :D

      Delete
  6. nice blog onie...saya suka baca..dan saya tau pasal blog awk dari nuffnang...hope we can be friends..

    ReplyDelete
  7. tahniah onie! =D

    Eh cantik nye layout blog warna kuninnnnn..

    *warna kuning kaler fav rina :)

    ReplyDelete
  8. ebak nye dia sampai kene featured tu..tahniaahh..hihih

    ReplyDelete
  9. Wahhh tahniah... seronoknyer... Apapun akak doakan semoga bertambah maju lepas nih...Amin


    DIY Karpet & Langsir Guna Tali

    ReplyDelete
  10. jeles jeles jeles... ^_^ anyway, tahniahhh... kita bangga ngan awak.. hihihih

    ReplyDelete
  11. Oklah tuh mek.. Rezeki mek. :) btw suko last words tuh.. be urself and follow the flow. happy blogging mek.

    ReplyDelete
  12. Pre order bagelen @brownies kartika sari @brownies amanda
    Whatsapp ina 0192633431

    ReplyDelete
  13. Tahniah Kak Onie :)
    Majulah kak onie untuk negara.eh?hahaha
    apa2pun keep it up!
    Agree with u,yang negatif tu tohok tepi je.hehe

    ReplyDelete
  14. Hehehe, tetiba nak kesat air mata sebak terharu gitu. hehehehe Congrats Mek Onie, you deserved it. hehehe :)

    ReplyDelete
  15. wow....tahniah teruskan mek onie

    ReplyDelete
  16. wahh such an inspiration! yep the reason of why am i blogging cuz i love to share and really hope that I could help those peeps out there. heheh post awak dah lama tapi nak comment jugak :p

    ReplyDelete
  17. tahniah mekonie ,,hehe..mcm mne nk join nuffnang yer mcm menarik je...

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..