Kasih Sayang Dari Cupcake - Lemon Sponge Cake

by - November 17, 2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Disebabkan malam ni terasa rindu kat kengkawan maka wujudlah entri yang tak seberapa ini. Kadang aku terfikir, adakah kita berkawan kerana kesenangannya atau sebaliknya? Jika kesenangannya, maka engkau jauhilah dia kerana hal ini. Kalau sebaliknya, ya. Anda memang wajib dihargai. Tapi untuk menjaga hati semua sahabat itu adalah sangat susah kecuali engkau tidak punyai hati dan perasaan.





U win, but for the next days, u will feel what i feel..(selalu je rasa macam ni)




cause i learned past..



Ahhhh,sepatut aku cerita benda ni last month,tapi banyak sangat anak kena jaga,terpaksa aku postpone sampai la harini aku post entry ni,haha..




Last month la, aku tengah rajin-rajin bekerja.. sekali sahabat datang ke tempat kerja dan bawakan kasih sayang dari cupcake ! Mulalah nak berdrama cerekarama time tu, terharu seh...



Kalini aku saja taip skip-skip macam ni,haha..Refer tajuk balik weh, sweet tak tajuk aku?haha.. Kiriman cupcake ni buat aku makin hargai dia sebagai sahabat. Bukan first time ni, tapi berkali-kali kirimkan aku cupcake. Dari jiwa aku yang kental ni tetiba rasa nak berdrama kpop,terharu la weh apalagi. Selalu je nak kasi seprais ! Datang puncak alam ...hallo 2 3 minit suruh jumpa mana-mana sebab nak bagi cupcake,homai..serius aku hargainya.. 




Lemon Sponge Cake




See? Yummy gila ! Pastu kreatif pulak tu, hias guna meringue ! meringue dah la kesukaan aku. Rasa dia biasalah,manis sikit dan filling dia perasa lemon,serius umphhhh gila rasanya.. dan untuk kek dia takde la rasa manis sangat sebab da combine dengan meringu dan filling lemon tu kan,kang kalau manis sangat kudung kaki aku,haha... Kasih sayang dari cupcake sahabat saya beri.. Sedaplah weh ! Puas hati gila makan. Semoga bakal suami saya pun se-sweet begini suatu hari nanti,haha...



Kasi close up sikit,haha....Mula la aku nak craving kasih sayang macam ni weh..
Next filling please!!!haha.. Anyway, sahabat aku ni memang seorang yang gila baking juga ada ambil tempahan untuk apa-apa majlis. Aku rasa aku patut promote sebab kek-kek serta cupcake-cupcake yang dia buat semuanya sedap dan puas hati gila bila makan. Tak pernah nak kecewakan aku.



Kekalau yang ada berminat nak order tu boleh terus whatsapp beliau:-

Hani
Whatsapp: 012-299 1840
facebook: Nurhani hidayah (dialah orang yang tahan dengan perangai blur-blur aku,haha)


Haha,nyempat lagi aku promote,tapi serius la aku cakap korang wajib try,lelagi Lemon Sponge Cake. Sedap yang amat weh..Weh,bila nak ajar aku meringue ni? Aku fedup betul bila buat meringue tak jadi je,kau buat sekali terus jadi,apa nasibku?wahahahahaha....




Hmmmmmm,kak han...thanks for everything,thanks sebab selalu faham jiwa aku yang blur blur tu,hahahahaha... Semoga akak tak menyesal kawan dengan aku dan sorry selalu tak sempat jumpa. Nak buat macamana,kadang Allah sengaja jarakkan hubungan kita,pastu Dia datangkan pula dengan dugaan. Puas duk menahan sebak semua. Rupanya Allah nak hadiahkan kita kerinduan,emmmmm... For other friends, im always miss u damn muchioooooooo !!!!! Semoga korang berada dalam lindungan Allah SWT. 


Alamak,tersedih sikit malam ni T_T


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

8 comments

  1. sedapnya lemon sponge cake..buat queenpink terliur pula..

    ReplyDelete
  2. ohoi...lapar terus memalam tgk benda ni. Kan bagus kalau boleh keluar cupcake dari screen laptop. Haha.

    ReplyDelete
  3. lapar pula tengok cupcakes ni pepagi.. :)

    ReplyDelete
  4. Homai.. T__T nangih dah ak Baca novel kamu ni. Ni reply entry ak ke? Tq bebeh! Xde nyesal kawan dgnmu.. cewahh..

    P/s: sabtu lepas nak singgah hantor breaded sausage rolls. Tp kamu kata nk tdo.. maka..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum onie, wahh sedapnya. terliur sheila tengok. bestnya ada kawan camni ~~~

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..