Pengalaman berhadapan dengan cameraman,camera dan orang ramai.

by - November 05, 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Okey,tajuk kali ini agak tak menahan juga sebenarnya,muehehehehe.. Takde la shooting berlakon amende kan,tapi ini more to task semasa event 5 bulan yang lepas,seriously that time i was errrr... susah gila task kali ini..aku ingat datang event just hahahahahahahahaha with the others blogger. Sekali,haaaaa... First meeting pun dah kena recording, i was like a 'orang gila' ,rasa macam nak balik time tu jugak!kahkahkahkah... yela,kena recording depan orang ramai. Dia ada la juga bagi beberapa sample untuk cakap,tapi sample jelakan,tak boleh baca direct...sekali lagi naik gila,hahahahha


First meeting kita orang haritu di Publika,aku rasa kali ke-2 kot masuk publika,tu pun sebab ada event..kalau jalan sesaja memang tak la,hehe.. 


Masa ni,seriously i know to new blogger was coming up at event and of course a new relationship,hehe..Masa ni aku segan-segan lagi,bhahahaha.. Aku tengok semua ada umphhh masing-masing, emm...maybe sound like 'aura' masing-masing kot... dan sampai sekarang i still keep in touch a few bloggers that mean close friend. Cewah. Kembang lah tu baca entri ambe kan.


Second meeting di phileo damansara,homaiiii...tak penah aku jejak situ! dan nasib baik ada fana chek saat (kenapa tah aku suka sebut full name dia,haha) sorang tu... macam biasa la,aku lost on my way,kelakar siot...orang lain dah sampai,tapi aku stuck kat taman perumahan mana tah. Kelakar gila. Nak nangis pun ada masa tu. Maklum la,aku ni lone ranger,nak kemana saja sensorang,dah la jalan area kl/selangor ni tak power lagi.



Nasib baik meeting kali terakhir di tempat yang sama iaitu phileo damansara,so takde nak lost bagai dah,haha... time ni lagi la,homaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. nak menangis nak menyorok bawah meja rasanya. Taknak kena recordinggggggggg untuk testimonial tu!! Aku pemalu,haha..






Malu 15 minit je,lama gak aku punya part.. jap-jap kena cut cut cut cut,buahahaha... blogger lain sekejap je, maybe tahap confident aku still 2 bintang lagi kot. Lelagi face camera,cameraman and other people,alahai...segan seh! Apapun, happy watching and muka aku dalam tu still dalam keadaan yang gelabah dan suka gunakan body language,haha..stress cameraman tu....layan jelakan,kahkahkah


Event ni event paling mencabar.Task dia tu yang mencabar. Tahap confident aku still tak power lagi dan inshaAllah akan diperbaiki. Actually aku ni seorang yang pemalu,kbai! So,di sini ada sesiapa yang consume perl xlim? pilih coffee or choco? hehe...ada perubahan tak?share la!! teringin nak tahu..

Dan,aku happy dengan part time as a blogger aku sekarang.. Mek,semoga kau menjadi manusia yang tabah,tak tahu jalan ..google,takpun bawak gps,takpun sila banyakkan berjalan,kahkahkahkah!


Remember that wherever your heart is,there you will find your treasure 



chau! 

Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

10 comments

  1. Wow. Pengalaman yang tak boleh dibeli dimana-mana :)

    ReplyDelete
  2. khelas mek.. dia punya body language tu kemain ye.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. hehehe. kenal mek onie pon sebab product review ni. hehehe

    ReplyDelete
  4. kalau nak confirm seribu daya,
    kalau tak nak confirm pengsan sepan kamera.

    ReplyDelete
  5. Teringat masa akak aktif jadi pengacara event dulu...mula2 memang nebes..tp dah lama2 syok...

    ReplyDelete
  6. hehe..hebak ah mek lone ranger jer..tabik spring !

    ReplyDelete
  7. wow..lama tak singgah bila singgah tup tup dah popular.
    teruskan mek onie....

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..