Berita baik buat bakal pengantin !!!

by - December 15, 2014

Assalamualaikum korang! okay aku tahu tajuk ni memang tajuk paling bergetar tulang rusukkan?lulz.. bergetar kau,tu bukan bergetar sebab jodoh ..tu bergetar sebab lain! kahkahkah... Tahun ni saja berapa puluh member aku selamat jadi laki bini orang, aku...inshaAllah...korang dedoakanlah ye.. Untuk tahun depan agaknya sape la pulak yang kawenkan.. Aku? Eh, aku tak pasti lagi,inshaAllah ada la tu tarikh yang ditetapkan olehNya.. Aku masih berdoa dan menunggu ,acecececyyyy...menyempat!




Pertama sekaliii,sebelum aku ni terlupa (selalu je guna ayat sebelum aku terlupa,haha) aku ucapkan tahniah dan selamat pengantin baru buat sahabat-sahabat yang sudah berkahwin. Sesungguhnya,aku bahagia melihat kalian bahagia dengan teman hidup,hehe... Dannnnn,jeng jeng jengggggg...apalah berita baik buat bakal pengantin ni kan..... korang rasa korang rasa? adakah aku nak sponsor majlis bakal pengantin? oh goshhhh, hok ambo pom tokdey lagi,wakakakakaka...tapi ..


Haaa,ada tapi ni yang seramkan.. Tapiiiiii,korang jangan risau oiii kalau aku tak sponsor..sebabbbbbbbbb ada pihak yang lagi awesome kebabommmmmm akan sponsor bakal-bakal pengantin ni,Oh!! Bakal pengantin 2015 sahaja la ye...yang dah jadi pengantin pegi main jejauh,bhahaha...Sila fokus bebaik ye BAKAL PENGANTIN 2015 ... Koranggggggg dah siap tempah-tempah tempat honeymoon,photog,kad kawen,baju dan katering?  Jangan la tempah dulu,kalau korang yakinnnnnn korang boleh menang why not korang join je kan...aishh,join apa pulak ni mek weh?



Jap! Kalau uolss dah tempah pakej perkahwinan dan korang menang takpeeee...no worriesssss no worriesssss.... korang bagi kat aku,wakakakaka.. *just kidding* 



Menang? Join? Amende weh?



Begini, berita yang paling awesome adalah CIPTA SLOGAN DAN MENANG PAKEJ PERKAHWINAN ! Heiiiiii, korang nak kawenkan? Sah-sah memasing ada impian memasing. Nak tema kebun-kebun ke,nak tema workshop ke,nak tema segala apa jenis temalah!  Aku syorkan korang join contest ni,alahai...tak susah wehhhhhhh.... just cipta slogan "Majlis perkahwinan idaman saya ialah..../My dream wedding is..." Makkkk aiiiiiiii, tak ingat ke karangan masa korang buat zaman sekolah tu?bhahahahhaaha...time ni lah nak tunjuk skill yawww! 



Untuk pengetahuan korang,MEFA dan radio rasmi iM4U akan mengadakan pertandinan 'One Upon A Wedding' khas untuk bakal pengantin 2015 nanti. Actually, festival anjuran MEFA ini adalah yang ke-9 dah haaaaaaaaaaaaaaa....Seperti yang aku cakap kat atas tadi..CIPTA SLOGAN DAN MENANG PAKEJ PERKAHWINAN pasti menarik perhatian kalian,yelah..mana tahu ini adalah salah satu impian dan yang pasti dapat cut cost disitu ;)


Wehhhh,hadiah dia tulah yang paling gempak wehhhhhhhhhh....Nak menangis tengokkkkkkk T_T 



mefa-prizes



Nampak? Nampak?Nampak? Kecur air liur aku! Hadiah ini ditaja oleh vendor-vendor yang terlibat dalam menjayakan misi ini. Misi kalian la oiiiiii...haaaa,sweetkan?hehe...Bukan sorang dua vendor dia, lebih 70 vendor akan terlibat dan lebih RM50k hadiah untuk dimenangi,homai ! Jangan tangguh-tangguh ! Cepatlah join tauuuuuuu, yang pentinggggg... ikhlas dari hati,haaaa...






Nak tengok dekat lagi? Bolehhhhhh,jangan risauuu...sebabnya akan ada Pameran Perkahwinan Terbesar pada bulan ini iaitu pada 26-28 Disember 2014. Yang penting masuk percuma dan korang akan menggila sebab akan ada promosi pada hari tersebut,inilah masanya untuk korang nak berjimat tapi masih boleh nampak vavavom! Antara butik terkenal yang turut sertai pameran ini adalah NAS GREAT IDEA,Butik Norjuma dan lain-lain lagi !



Nak lagi vavavom kan? Jangan lupa join contest yang aku uar-uarkan seperti di atas tadi di klik sini untuk join contest dan jangan lupa baca terma dan syarat yang disediakan. Mudah,Senang dan berbaloi baq hianggggggggg... Ingat date tu k ! Semoga anda mark calender untuk ke Pameran Terbesar itu,hikkkk....


Nak tengok lebih lagi:
Website: www.im4u.my
Website: www.mefa.com.my
Instagram: @mefapengantin / @im4u



JANGAN LUPA MARK CALENDER UNTUK KE PAMERAN PADA 26-28 DISEMBER 2014 DI SHAH ALAM CONVENTION CENTRE (SACC)



p/s: Ada sesapa sudi nak ajak kita tak?hahahaha :P


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

19 comments

  1. Haishhh onie ni saja kan wat cmni . . .
    nk suh join lah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaaaaaaaaaaa.....jeng jengggg..bakal pengantin 2015 was coming hereeee!haahaha...please akak join ;)

      Delete
  2. omai mek onieeeee! ni kalu menang ni kira dapat kawen free dah haa! nanti nak usha la contest dia :)

    ReplyDelete
  3. ok nak keluar cari calon husben kejap lagi. bhahahha :P
    awesomenyaa hadiah dia :)

    ReplyDelete
  4. Mujurlah dah kawen , kalau tak memang dah join dah ni. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah dah,bagi org lain,hahahahahhahaha

      Delete
  5. Ni yang rasa nak kahwin lagi ni...

    ReplyDelete
  6. kahwin le cepat2 sikit kpd yg belum kahwin

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangggg,doakan semoga jodoh kita dipermudahkan :P

      Delete
  7. untuk bakal pengantin baru je la ni... pengantin lama mcm mane? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengantin lama pun boleh,selagi tak cukup kuota lagi,kah!

      Delete
  8. Bila agaknya boleh jadi pengantin ni hehe

    ReplyDelete
  9. Thanks for the info. Boleh bgtau kawan yg lain :)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..