Dating dengan Redmummy di Orange Berries Cafe

by - December 05, 2014


Assalamualaikum. Adoiiiii, sorry la uolssss...cerita bab makan lagi,kahkahkah...sebenarnya, 2 minggu lepas aku memang takde selera makan,maybe simptom-simptom ehem kot...hormon ni kadang taknak bagi peluang kat kita...kadang baik,kadang kemain cerewet dia haaaaa...tapi okay je,masih boleh telan,hikhok.....lagi satu,perut aku ni memang agak memilih..tak boleh pedas sangat tak boleh manis sangat..kalau pedas rasa nak baling je garfu kat kau,kalau manis terus migrain kepala,kahkahkah...


Berbalik pada tajuk aku tu, Dating dengan Redmummy di Orange Berries Cafe k uolssssss...last jumpa kak red masa meeting perl xlim bulan 6 haritu,rasanya first time aku kenal lebih dekat dengan kak red..sebelum ni pernah jumpa kat mana-mana event,cuma tak berkesempatan untuk tegur dan kalini adalah second time jumpa kak red! Heiii, friendly yang amat sangat,sikit pun tak sombong.






Kami lepak di berries cafe, actually cafe ni baru sebulan 1/2 beroperasi dan banyak perlu dipertingkatkan lagi dari segi makanan dan minuman. Paling best cafe ni ada tu taraaaaaaa,frozen yogurt ! Perisa aiskrim paling laku adalah orange berries dan aah kan,masa salah sorang staf dorang cakap orange berries paling laku aku lupa bahawa cafe dia nama orange berries,hahahahaa... kira masa menaip ni baru emmmmm patutlah laku! hik... jenggg mung mek..


Selain dari kak red, halim brothers iaitu orang kuat Hai Blogger selaku blogger yang telah bekerjasama pada hari tersebut,sedikit peristiwa yang sepraissssssss...cewah! 




Meh la datang orange berries korang, dekat pkns shah alam tu je dan first time aku masuk pkns shah alam tu,kahkahkah....kalau tak sebab event-event ni memang susah gak la nak sampai,mihmih...


Heiiiiiii,abang photobomb gambar auntie onie dengan mama ye! hahahahahaha... Yuppp,si abang yang asyik berphotobomb tu adalah anak kak red,hensem orangnya... dan bersama saya siapa lagi kalau bukan kak red. Mama dan blogger paling vogue serta tak sombong k.. Minta maaf, haritu saya terasa sedikit ploles akibat memakai sesuatu produk yang aku dah jatuh cinta! haaaa...nanti aku cerita! dah lama tak share pasal produk apa aku pakai...


Kak red juga adalah tunggak kepada event ini, haaa...apa lahhhhh event dia tu kan... Nak tahu apa meh baca sampai abeh! jangan memalas,merajuk kang!kuikuikui...



guess what? guess what? siap ada belon kau ! biru putih pulak tu temanya,dah kenapa siap ada temakan,kihkihkih... tu semua-semua adalah manusia yang terlibat pada hari kejadian,haaaa...kejadian apa ni mek?!!!



Sebelum aku terlupa Orange Berries Cafe ni ada juga menu lain seperti mee jawa,mee rebus, laksa penang,mee kari dan banyok lagilah! korang nak apa,cakap ajerrrrr...menu dia sesuai la untuk makan di sebelah petang,sesambil borong barang shopping kat pkns shah alam tu, singgahlah kome ke orange berries cafe tu nohhhh...








Persembahkan... Froyo (Frozen Yogurt) with acik koya ayu! haha













Blogger norfanil.com





Terima kasih banyak-banyak kak red atas jemputan dan event ini dan terima kasih hadiah clutch tu,kita suka sangat! gambar takde ye anak-anak... nanti kita tunjuk,ce teka kaler apaaaaa?kihkihkih...




photo by mohdrasul.com

Majlis sape ni?sape mangsa kejadian suprise ni? haaaaaa.... 
Norfanil.com bersama anak melastik bintang (MB) dan saya bersama anak Bro Framestone. Banyak-banyak orang,fisha nak dengan acik onie je,dengan lain dia tak layan,mungkin sebab acik onie sangat ploles haritu?hahahahaha...pandai fisha! dah besar nanti sila datang kat acik onie,nanti acik onie tonyoh lipstick kat bibir fisha,hahaha...




photo by mohdrasul.com


Eh?apa ni apa ni apa ni?siap ada yang pakai crown lagi, bro tu kenapa duduk situ? pelik tak pelik tak?



photo by mohdrasul.com


Dan sebenarnya ini adalah majlis doa selamat untuk kawan baik kak red..alaaaaa,sweet gila kak red !Actually majlis ini dirahsiakan selama seminggu sebelum majlis ini diadakan. Siap ajak blogger lagi, terharu gila k! Masa tunggu ketibaan Puan Liza ( pelakon utama that day) kita orang yang menunggu terus jadi nervous gila,hihi...alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan saya doakan kepada Puan Liza semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti. Aishhhh,aku pulak yang terharu sebab tengok kak red organize untuk kawan baik dia iaitu Puan Liza. Semoga persahabatan kak red dan puan liza terus berpanjangan,amin..




Terima kasih juga orange berries cafe sebab sama-sama terlibat dalam menjayakan majlis ini,terima kasih atas penyediaan makanan,layanan dan peluang untuk perkenalkan cafe ini kepada orang ramai. Semoga terus sukses dan pertingkatkan kualiti makanan dan layanan. Nanti nak lepak sini plak ahhhhh! hihi...

Salam sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

11 comments

  1. untung ah leh jumpa kak Red.. siap peluk cium lagi.. k bye \0/

    ReplyDelete
  2. hari tu pernah pergi jugak situ. memang service agak slow sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup....maybe dorang sedang mencari rentak berniaga.. apapun,kita doakan semoga business dorang maju dengan jayanya...inshaAllah

      Delete
    2. Saya mewakili pihak orange berries memohon maaf atas kekurangan servis daripada pihak kami.Harap tidak serik lagi nak mengunjungi kami.Untuk direct line mengenai sebarang aduan boleh berhubung dengan 0162090827-Irfan atau 012-2745771 Kamarul

      Delete
    3. hai irfan,hope upgrade ur service and taste food....inshaAllah,one day u will get a great better that past :)

      Delete
  3. lawa gambaaa mek! cepat share gambo clutch and produk pololes tuuuu!

    ReplyDelete
  4. ada gaya keibuan la gmbr onie pegang baby tu..heee

    ReplyDelete
  5. sedapnya makanan.buat mak buyung nie mengidam pulak ;)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum onie, awak nampak lawa. ngorat boleh? untuk adam? kahkahkahhh ehh baiknya redmummy buat party untuk kawan dia.. nice sangat...

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..