Kerepek kentang wajib ada bila stress

by - December 21, 2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang! Eh korang,aku nak tanya..banyak-banyak kudap-kudapan , kudap-kudapan apa korang palinggggggg suka gila? Haa..jawab-jawab.. dan bila rasa nak mengunyah tu korang akan cari satu benda sebagai santapan lagi-lagi masa layan hindustan. Haaaa.. Kat tempat kerja pun satu hal, style aku,kalau dah bosan hadap pc aku mesti stop sekejap pastu cari benda nak kunyah-kunyah. Masa drive pun ye.. lelagi time kena jammed,haaaa... nak melalak (singing in the mirror,lalade lalada lalada...ops) sah-sah orang ingat engko gilakan?haha...



So ! disebabkan tajuk pun dah pung pang pasal kerepek kentang, makanya...kerepek kentanglah jawapan aku bilamana time aku rasa nak mengunyah dan stress... memang wajib aku cari benda alah ni,hehe.. Asal gaji je,benda kunyah-kunyah no.1 aku cari something potato chips dan bila pilih-pilih homaiiiiiiiiiiii.... Aku terjumpa PERFECTO! Amboi nama maskulin sangat ni ...Actually PERFECTO ni sangat baru di market :D





Haaaaaaaaaaaaaaaa, kebetulan 2 minggu lepas aku pergi cafe yang dekorasi dia tu sangat homely,alolololololo... dengan ada guni tepunglah,ada mixer la,ada apron la,geram nak capai apron tu pastu pakai fefeeling dalam rumah,haha..

Venue: Fikcles Cafe,TTDI
Date: 13.12.2014


Masa ni aku pegi dengan kak ayue idris,haih nasib baiklah ada kak ayue.. takdelah stress sangat atas jalan,tapi takde stress apapun,jalan time tu clear je,aku je malas nak drive,bhahaha... Thanks kak ayue idris. Oh gambar atas tu,engko ajet-ajet jadi speaker corner kan mek?haaaa ko tunggu sekejap...haha








And yeahh! korang tahu tak ni? Kerepek kentang jenama PERFECTO ni sebenarnya dah ada kat pasaraya? Korang tahu tak???????????????????????????? Kalau korang tak tahu, ni aku nak hebah pada semua... Actually, korang tahu apa kelebihan PERFECTO ni????


Rasa?

Heiiiiii, aku sampai buat stok dalam kereta kot! haha... 


Kelebihan PERFECTO ni ada banyak tapi aku shortlistkan eh,sebab tak cukup masa ni, anak buat problem,anak mata~ :P

  • Ada 3 perasa; Natural Sea Salt,Sour Cream & Chives, Chili & Spice Infussion.
  • Ketiga-tiga rasa ni memang thorbaikkkkkk, rasa nak singing in the mirror,haha
  • Paling penting HALAL
  • Setiap perisa akan ada 'Freshly garnished on every crisp' .
  • Sebab nama PERFECTO ni memang teramatlah maskulin ^___^
  • Yang pasti sedap,banyak pilihan,HALAL dan murah uolsssss.


Selain daripada kelebihan yang aku sebutkan di atas, korang korang korang semua jugak boleh dapatkan satu karton PERFECTO secara percuma dengan cara sangat mudah iaitu join CONTEST INSTAGRAM ( @perfectosnacks)  mereka!!!!!!!!!



Korang pilih nak perfecto crisps yang mana kemudian korang jugak boleh letak pelbagai garnish seperti parmesan ,chili flakes dan banyak lagi serta dip kan dengan mayonis ke cheese ke mustard ke mengikut kreativiti masing-masing... heiiiiiiiiii...senang je kot!!!!! Makan pastu menang se karton Perfecto tak bestkah?haaaa....


Cara untuk mendapatkan satu karton PERFECTO secara percuma korang hendaklah......




  1. Pergi mana-mana cafe/outlet yang disebutkan seperti di atas .
  2. Customize Perfecto snacks korang dan ambil gambar korang di Perfecto snack bar di cafe yang telah disebutkan di atas.
  3. Upload di instagram dengan menggunakan hashtag   #Perfectochips  #Perfectosnacks 
  4. Dan korang berpeluang memenangi satu carton Perfecto Snacks!!!!!!!!!!!!!


Setiap 1 bulan,PERFECTO akan memilih 3 pemenang untuk memenangi satu carton PERFECTO crisps tu haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Awesome kan weh..aku nak try jugak ah cenggini,hehe..

Contest ini berjalan sekarang sehingga 9 Januari 2015.


Nak tunggu apalagi weh?Terjah ah Snack Bar kat outlet-outlet yang aku cerita atas ni,setiap customer boleh customize sesuka hati dengan menggunakan a variety of garnishings and sauces yawwwwwwwwwwwww...Bestkan bestkan?hehe...Sambil makan,sambil ambik gambar dan sambil menang,haaaaaaaaaaaaaaaa ;)




Aku dah customize chips aku... korangggggggggggggggggg (refer gambar bawah ni)????????????
Haaaa laaaa,sebab nak menang contest ni sebab tu aku buat,gigih tak gigih tak?




Hai mek,acah-acah buat apa tu?hihi... Yup! aku pilih cheese!hehe




Setelah busy di Snack Bar tadi tu kan,maka siaplah hasil deko PERFECTO aku,acecececeyyyyy... comel tak comel tak :P

Aku pun nak menang sekarton uolsssssssssssssssssssss...



Oh, kami yang ada kat sana sangat bertuahhhhhh sebab dapat perabis Perfecto crisps dorangggg untuk contest 'customize our PERFECTO' dengan menggunakan bahan-bahan yang disediakan,heiiiiiiiiiiii...aku masa ni seriously blur nak buat apa eh?buat-buat pastu punggah ke tempat asal dia balik dan yeahhhhhh........hasilnya...oh, contest ni dibahagikan beberapa kumpulan dan 1 kumpulan ada 5 orang ahli,kumpulan aku semua ketua,takde ahli,hahaahahahahha..






To enjoy the snack bar experience,buy a serving of Perfecto Chips at the cafes for RM3.50 to enjoy unlimited dippings of ur choice. Alaaaaaaa,RM3.50 je pun.......



Nampak logo halal?





Refer balik perenggan atassss sekali tu kan...haaaaaaaaaaaaa,ambik kau... ko berlagak lagikan nak jadi speaker corner,sekali budak-budak group aku tuju mic ke aku,dah la time ni khusyuk upload gambar dalam ig,ciskekkkkkkkkkkk ah korang..haha...well...group kita orang pun nak menang untuk contest ni........



Actually, ini contest masa event haritu, kita orang kena deco chips for our group! homaiiiiii... nasib baik,sel-sel idea pokok krismas datang... Yang group lain pun terbaik jugak,masing-masing kepala seni,haaaa..... 



 Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! sempena krismas nak dekat dah,makanya kami decorate bahan-bahan tadi jadi pokok krismas,alah tonyoh p jela,janji nampak pokok krismas dia,hehehehe....dannnnnnn hasilnyaaaaaa...group kita orang dapa no.3 tau uolsssssssssssssssssss...dapatlah sampul putih sorang satu,haaaaa.. 


Tapi sebelum contest ni siap, ada lucky draw tauuuuuu dan iolssssss dapat lagi satu sampul putih,Allah....lucky day sungguh haritu... Sebab,aku ada tiup-tiup sikit...eh...k aku tipu!haha...





Aku bersama 3 perasa yang super duper kecah-kecah air liur...dan please koranggggggggggggggggg jangan lupa join contest kat instagram tu tau,ala simple je kannnnn...

SNACK !!!!!!!!!!!!
SNAP!!!!!!!!!
WIN !!!!!!








 Antara blogger yang turut hadir. Eh,tema kita orang haritu warna hitam tau....haaaaaaaaaaa,nasib aku tak sental lipstick hitam,kalau tak mau jadi kelab black metal,kahkahkah! ops,over~





Satu bagi adik-adik makan,satu simpan dalam bilik,satu simpan dalam kereta,k aku tamak! hahahahahaha...Oh ya, korang nak tahu apa ada dalam sampul putih tadi tu? Yeahhhhhhhhhhhhhhhh!!!! ada 4 tiket wayang weiiiiiiiii...nasib baik GSC,boleh aku pegi setia city mall je,paling dekat dengan kampung aku,ceyyy..kampung sangat ko kan mek!haha



Apapun,terima kasih banyak-banyak pihak fickles kerana sudi melayan ahli-ahli blogger yang super tak duduk diam serta tak lupa juga,Thanks nuffnang !!!!!!!!!!!!!! Muahhhhhhhhhh...

More details: www.fikcles.com
Hashtag: #Perfectochips
Instagram: @perfectosnacks


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

11 comments

  1. Kerepek kentang original sedap gak :)

    ReplyDelete
  2. uihh sedapnyaa :) boleh la cari pasni. banyak dapat stok kudapan mekkk :) hahahha

    ReplyDelete
  3. mai mmg giler ngn keropok kentang! patutla bru2 ni tgok org promote

    ReplyDelete
  4. Kak Onieee meh la derma sikit katsiniii. Teringin jugak nak merasa Perfecto tu! Nampak sedap semacam T_T

    ReplyDelete
  5. Kerepek kentang my peberet too :D

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..