Manisnya Cinta Di Cappadocia wajib tonton!

by - December 07, 2014

Masa ni Fazura buat suprise untuk aku: http://letopkeypad.blogspot.com/2014/12/pelakon-fazura-nyanyikan-lagu-birthday.html

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Heiiiiiiii,kali ni aku nak share satu filem wajib tonton !!!!!!! Korang jangan fikir cerita melayu semua tak best okay !!! Kali ni aku yakinnnn korang akan suka dengan cerita yang sudah pasti ramai yang tahu dimana filem ini adalah diapatasi dari novel anis ayuni iaitu Manisnya Cinta. Cuma di novel mereka berlakon di Mesir bukan Cappadocia,Turkey. 

Nvm!
Nvm!
Nvm!

First time aku dengar nama tempat Cappadocia tu, rupanya di Turkey dan baru aku tahu juga scenery di sana sangatlahhhhhhhhhhhhhh cantik sampai nak menangis,tengok dalam filem ni pun tahu dah betapa bestnya negara Turkey! fuh! 


Sabtu,6.12.2014 bersamaan tarikh lahir aku (ceh! nak jugak sebut) aku telah ke preview screening dan aku sangatlahhhhh happy sebab dapat jumpa fazura! aummmm...btw,thanks amirnawawi.com forwardkan invitation ini pada saya,sungguh saya terharu awak. Thanks juga pada red comm atas jemputan ini. 






Manisnya Cinta Di Cappadocia ini membariskan pelakon hebat seperti Shaheizy Sam,Nur Fazura,Lisa Surihani,Faizal Hussein,Fauziah Ahmad Daud,Zaibo,Rafidah Ibrahim dan ramai lagi. 



Filem yang berunsurkan romantik.Fazura sebagai Ifti Liyana adalah seorang bekerjaya yang mencari cinta dan mempunyai sifat keibuaan. Selepas pertemuan dengan Nazmi(Shaheizy Sam) ,timbul bibit-bibit cinta dan mereka telah terjumpa di Cappadocia dan selebihnya korang wajib tengok sendiri,spoil ah aku cerita banyak-banyakkan,haha...


Apapun, nilai cinta,kasih sayang,tanggungjawab diterapkan dalam filem ini. Scenery dia? 5 bintang aku kasi weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! Semuaaaaaa scenery dalam filem ni memang perghhhhhhh,cantik gilaaaaaaaaa . Berapa kali jugak air mata aku meleleh ni haaaaa....tak peduli dah maskara ke bedak ke fondeseng ke,aku nangis! hahaha... Lakonan Fazura menjadi !!!!! sampai ke hati kita ni haaaaa.... 


Seriously la,filem yang diarahkan oleh Bernard Chauly sentiasa paling win !!! Sape yang tengok Istanbul aku datang ...haaaaa,macam tu lah bestnya!!! So apa lagi, korang pergilah berjemaah tengok filem yang bakal membuatkan hati,air mata, perasaan korang dicampur aduk pada 11.12.2014 ini. I tot u haaaaa,filem ini bakal membuatkan pasangan-pasangan yang bercinta menghargai pasangan masing-masing dan tahniah aku ucapkan kepada semua pelakon dan pengarah kerana filem ini aku belajar sesuatu ^____^


"Marriage is a gamble"
Hopefully one day,aku jumpa my future husband yang memahami aku,yang boleh terima aku seadanya,yang boleh terima parut kat bawah dagu aku,yang boleh terima gigi crowning aku (hahahahahaha) ,yang boleh bimbing aku dan yang boleh sayang aku hingga ke akhirnya.


Korang tengok jelah trailer ni eh... 

Jangan lupa 11.12.2014 tau ..
Manisnya Cinta Di Capadoccia akan membuatkan korang aummmmm...hehe

Rating: 4.5/5 aku bagi!!!!!!!!!!

You May Also Like

9 comments

  1. ohh ini rupanya nama filem nie. tengok iklan kat tv memang cantik sangat setting tempat diaaaaaa. cantiknyaaaa. :D

    ReplyDelete
  2. dah lama tak tengok filem Melayu kat wayang since Kil. Nak tengok sebab Fazura.Memang girl-crush kat dia since filem 'Bicara Hati'

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan yang ni,awak kena tengokkkkk pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

      Delete
  3. Replies
    1. seriously best !!!!! 4.5/5 bintang kita kasi!

      Delete
  4. Ni yang nak tengok ni. Macam best.. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..