Ohhsome Fest 2014 dan Hotlink yang best gila !

by - December 19, 2014

Sponsored Post

Thanks Hotlink for the awesome prize,awesome event and nuffnang too! Thanks cause invite me to super duper awesome event!!!!!!! Perghhhh... Happy gila kot dan lagi happy aku menang Go Pro 3! Hei, korang nak tahu,Go Pro 3 ni memang dah masuk dalam wishlist aku sejak tahun lepas lagi kot! cececey,padahal baru je awal bulan 1 2015,wahahaha...tapi, disebabkan aku kenal Hotlink ni,maka aku adalah one of the winner yang bertuah dapat Go Pro 3, heiiiiiiiiiiii.... Korangggg tu pun boleh menang okey! Caranya memang mudah sahaja!

Jomlah jadi pengguna Hotlink harini!!!! Bukan Go Pro sahaja! Banyak lagi hadiah korang boleh menang termasuk jumpa artis hollywood,heiiii...tak rasa beruntung lagi ke?????? dan jangan lupalah korang, sekarang hotlink ada buat promo yang paling gempakkkkkkk dan power dimana ianya dikenali "PIN IT TO WIN IT"  

Cara dia semestinya mudah sahaja :-
1. Beli Internet mobile pas
2. Dapatkan pin
3. Pin it
4.win it

atau untuk lebih details lagi korang boleh pergi sini:

or


Tak rugi pakai hotlink dan adik aku haritu aku dah belikan 2 smartphone yang dua-dua pakai hotlink,yeahhhh... tak sabar nak join "PIN IT TO WIN IT" jugak,nak menang hadiah lagi!!!!! 



nampak nama siti auni afifah bt ghazali?yeahhh,nama aku letewwwww....aku dapat email ni masa aku kat kelantan,busy main lumpur sungai weh..Allah,terharu dan bersyukur sangat atas rezeki permulaan 2015 ini,jyeahhhhhhhhhhhhh! Thanks again hotlink!!!!!!

Tahniah juga buat mizi (blogger budak bandung laici) dan Tan Jia Tong! Korang memang manusia power :D





* cerita sepanjang Ohhsome Fest 2014 di bawah *




Hallo manusia awesome!!!!!! Eh, minggu lepas korang ada pegi ohhsome fest tak? Aku dari tempat kerja then pergi satu event then baru sampai ohhsome fest kauuuu!!! Gigihkan?haha...Mana taknya..demi ohhsome fest kot! hehe... dan bila aku usha web dia, haaaaa...kemain....ramai gila manusia awesome yang aku nak jumpa!!! Aku ingat ohhsome fest ni bebiasa ajeeeeee... ingat satu tempat kecik je... 


Sekali bila sampai ! perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....banyak gila aktiviti yang ada!!! Tak tahu nak pegi mana dulu,andainya badan ni boleh bahagi kepada 4,haha... Event ini berjalan 2 hari iaitu 13&14 december.






Event: #Ohhsome Fest 2014
Venue: Avenue K
Date: 13.12.2014







Apa yang best kat sini, semua manusia boleh masuk,samada muda atau tua.. Tapi aku rasa mesti manusia yang aktif dekat media social akan datang sini...Sebab apa?Oh,sah-sah la mereka nak jumpa idola masing-masing...Eh kau tahu, semua-semua artis ( sebab aku anggap dorang memang popular sebab tu aku panggil artis) yang datang semua memang popular dan tipulah kalau korang ni hantu media social tapi kau tak kenalkan,wakakakakakaka...


Banyak aktiviti yang dianjurkan antaranya:-
  • #OhhSOME Bazaar
  • #OhhSOME Talks
  • #OhhSOME Apps
  • #OhhSOME Stage
  • #OhhSOME Twtup
  • Hotlink Zone



Sebab tu aku kata,kalau badan boleh kerat 4 memang aku tercongok sesatu aktiviti tu,haha.....Tapi nasib baik sempat join 2 3 aktiviti kat sana... Teringin nak dengar #OhhSOME Talks..sebab artis yang perform memang hebat-hebat belaka! 


Sebab kenapa aku teringin nak dengar #OhhSOME Stage? Sebab tajuk-tajuk dorang semuanya power wehhhhhhhhhhhhhh! 

Aida Sue - How Social Media Changed My Life
Aaron Teng - How to Get Viral
Nazri - From Idea to Upload
Jamal Raslan - Why I Write
Kezia Muthu - Pen,Paper & Passion
Viknes - Being Yourself



Itu antara salah satu speaker corner yang aku suka ! Memang sesuai sangatlah dengan aku seorang blogger ni,kadang-kadang kita perlu tahu macamana nak viralkan sesuatu isu (aku guna konsep share pada semua media social yang aku sign up sebab free dan tanpa modal) . How Social Media Changed My Life by Aida Sue tu pun adalah satu tajuk yang sangat berinspirasi bagi aku. 



Ada kala,kita berubah di dunia maya tapi bukan pada realiti.. Antaranya cara pergaulan kita.. cara face problem,cara face client dan banyak lagilah. Selama aku jadi blogger ni,memang dah macam-macam manusia aku jumpa..As long as kita positif takde masalah..buat apa nak jaga tepi kain orangkan? Ahhhh,suka tajuk-tajuk semua tuuuuuuu.... T_T


Ya,itu antara mereka yang berjaya menarik minat orang ramai dan mengajar how to using digital and social media advertising. 






#OhhSOME Bazaar pulak...heiiiiiiiiiiii,aku dah katakan...event ni bukan event kecik....lebih kurang 2 tingkat Avenue K #OhhSOME pakai...gila gempakkan?hehe..


Macam biasa,sebut je bazaar mesti takde orang lain dah iaitu peniaga yang terdiri dari produk local brand dan seni. Phewwww, From urban streetwear to accesories... 

Antara vendor yang terlibat adalah:-
  • Projek Rabak
  • Lukis
  • Dwikraft
  • Generasi cloting
  • Lain-lain

Semua geng-geng kepala seni dan aku yakin ramai kaki seni dah kenal merekakan?hehe.... Korang kenal kat mana? Yaaa,dah pasti di media social kan weh?






Bila puas jalan-jalan...kami pun naiklah kat roof top Avenue K,gilaaaa ahhhhh...nampak KLCC weh! Bestnya bestnyaaaaa.... rasa taknak balik,nak stay back kat rooftop tu,huwarrrrrrrrrrrrrrrrrr.... Dekat RoofTop Avenue K ni la aku banyak join aktiviti,lagi-lagi yang melibatkan penganjur iaitu Hotlink. Heiiiiiiii... antara aktiviti dia adalah..


  • Bungee Jump
  • Mimic-A-Meme
  • The Skyfie
  • Contest
  • #OhhSOME Stage
  • Lain-lain

Gila gempak kau, tapi paling aku seram bungee jump tulah,hahaha...memang macam nak cabar diri naik benda tu,tapi tak terdaya,takut lain pula jadinya,bhahahaha....Okay! Time aku sampai kat rooftop tu,hujan baru berhenti dan agak basah jugaklah sekitar situ. Tapi kami okay je,redah sajooooooooooo...hehhe





Antara aktiviti yang ada...syokkan korang? rumput tu hensem sangattttt! geram nak cabut bawak balik segenggam dua,kahkah.. Okay dari sini korang memang dah boleh nampak ada game apa kan? Kalau korang perasan..nuh kat hjung sana ada 2 platform kan?satu biru,satu merah... yang merah tu no hal la,yang biru tu haaaaa....hahaha...





Tak ketinggalan juga,aku dan kak ayue idris menyempat lagi bergambar membelakangkan stage dan korangggggggggggggggggggggggggggggg,kalau korang nak tahu.... ni first time aku pegi konsertttttttttttttttttttttttttttt! gila ah,mek onie pegi konsert,cayalah kan,muehehehehe... Tak salah kalau nak pergi,jangan sampai hilang pedoman dahlah kan,muahahaha.. Alhamdulillah,aku under control,so..korang toksah risau...


Time ni,kaki aku boleh berkerjasama lagi.







Ya !!!!!!!!!!!!!!!! Ni lah platform warna biru yang aku cakap kat perenggan atas tadi, weh.....time ni basah wehhhh..korang tahu basah?haha.. tapi ada staff hotlink keringkan stage ni... so,aku dan kak ayue idris orang pertama  (kot) Skyfie kat sini. Gila wehhhhhh,time ni ramai gila yang tengok,kahkah! Baring kat depan orang ramai adalah pengalaman pertama yang gila pernah aku buat. Kahkahkah....tapiiiiiiii,sebab kita orang .....ramaiiiiiiiiiiiiiii orang yang nak skyfie lepastu,haaaaa..... aku nak perasan ke apa ni eh?bhahaha :P


Pertama kali jugak aku skyfie dan ada sedikit ralat sebab tak reti nak buat style apa. Nasib ada kak ayue yang sudi ajarkan,maklumlah..otak tak berapa nak kreatif,kehkehkeh..





Jeng jeng jeng....Bila kami berdua menggila,bhahaha...kisahlah orang lain...lepas event ni bukannya jumpa balik,harharhar..Oh, yang pakai baju hitam putih tu lah kak ayue kita. Kak ayue yang sudi melayan karenah aku,bhahahha..Thanks kak ayue.









Time ni kaki under control lagi,haaaaaaaaaaaaa....





Antara Youtubers yang tengah perform :D





Guess who guys? Ingat lagu hari raya yang dinyanyikan oleh orang seorang youtubers? Weh,kalau korang nak tahu,aku kenal Elizabeth Tan ni dari bos aku,bhahaha...Maklumlah,bos aku kaki youtube,haha...Termasuk Joyce chu (Red People) tu, sebab bos aku layan Namawee kot yang dia kenal team red people ni... 


Lagu Joyce Chu yang Malaysia Chabor tu memang aku ingat,ingat sikit-sikit sebab bahasa cina aku tak power lagi,hahaha... tapi joyce chu ni seriously cute gila! Gerammmmmmmmm...






Mimic-A-Meme setel ! 
The Skyfie setel !
Untuk mendapatkan kunci,kami setelkan Mimic-A-Meme dan the skyfie serta instagram.

dapat kunci dan

Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!








Aku dapat powerbank dari hotlink ! 
Ceyyyy,nak tahu tak tips macamana dapat meneka kunci yang betul?
Meh kita bisik kat telinga awak,haha...

Tak dapat iphone 6 dapat powerbank pun jadilah!
Yang penting aku happy :D









Mereka yang tak reti penat melayan geng blogger,haha...
Good Job koranggggggggggggg!
hehe


Time ni kaki ada rasa nak tercabut sikit.
Tapi aku gagahkan diri.







With blogger Rawlins Glam dan Ayue Idris.
Dah kenapa warna kasut aku dan rawlin macam nak sama ni?
Kau tiru eh rawlins?haha









Free ice cream !!!!!!!








Shot from top,perghhhhhhhhhhhhhh! Best gila weh tengok manusia ramai-ramai macam ni...semua stylo,semua sempoi dan aku rasa semua ni kaki media social...sebab asal pandang je dorang duk pegang henpon,haihhhhhhhhhhhhh....samalah kita,bhaha





dari kiri: jack (nuffies), anis athia,ayue idris,nuriesya,mek onie

Jack yang sempoi dan tak penat melayan kita orang!haha...Thanks banyak-banyak jack :D





Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! Wajiblah... lepas tu aku tunjuk kat bos aku gambar ni, membara weh dia,sebab aku lupa nak bagitahu Elizabeth Tan yang bos aku suka gila kat dia ! Ahhh bos,maafkan aku. Ya,Elizabeth Tan adalah Youtubers yang aku rasa baru je lagi tapi ramai kenal dia... Good Job Babe!


Macamana aku boleh bergambar dengan Elizabeth Tan?

Cerita dia begini, masa aku naik lif..tiba-tiba aku terpandang sorang amoi ni which is Elizabeth Tan la kan. Mula aku tak cam!!!! Tapi bila aku usha balik dia,yesss...aku tahu ni Elizabeth Tan..Sebab dia face dengan aku kot,buahahahaha...*tingggg, lif stop kat level G* ..Tapi masa ni Elizabeth Tan tak keluar lif lagi..so aku pun hold kengkawan yang lain tak bagi keluar lif semata-mata nak keluar dengan Elizabeth,kahakhakahakha...gigih seh! Bilaaaaaaa lif terbuka, dan Elizabeth keluar,aku pun kejar dia... bhahahahhaha... Gigih tak gigih tak?haha.. :P


Lagu knock knock dia best ! Aku suka gila :D








"Some memories never fade"






Akhirnya,selepas 8 jam ber-heel,aku pasrah aku redha berkaki ayam begini dalam mall !!!!!! kahkahkahkah... Tapi,nasib baik cipela ni buat aku makin tinggi dan hensem,kbai :P

Apapun, #OhhSOME Fest ni memang sempoi gila ! Havoc gila ! dan banyak pengalaman yang aku takdapat lupakan... Baring atas stage, taknak keluar lif ikut level sebab Elizabeth Tan,dapat tengok konsert live,dapat kenal dengan manusia power kat event tu,dapat berkaki ayam,haha...Semua tu aku takkan lupa ^____^



Tapi entry ni bukan sampai sini je korang, kenapa aku cakap Hotlink ni best gila kat tajuk tu kan? Meh sini nak explain bagi faham sikit...









Festival ini adalah yang pertama kali dan aku harap next year akan ada lagi festival yang awesome gini!hehe

.







Mereka yang power.
Ada yang datang dari youtube dan terus dikenali ;)






Untuk tidak menghampakan korang, sape kat sini pengguna Hotlink? Ce hai sikit nak tengok?hehe...

Apps Hotlink RED

Korang, sekarang Hotlink ada lancarkan apps iaitu Hotlink RED. Hotlink RED ini telah dilancarkan pada bulan Mei lepas. Hotlink RED ini adalah untuk pengguna prabayar Maxis di peranti Android dan kini boleh didapati do AppStore,cool kan korang?

Apa benda Hotlink RED ni kan? Okay, Hotlink Red ni adalah satu aplikasi di mana korang boleh dapatkan topup dengan cepat, boleh semak baki akaun bila-bila masa, membuat langganan internet dan dapatkan berita terkini tentang event dan banyak lagi . Selain itu, banyak ganjaran yang awesome boleh didapati dengan menggunakan aplikasi Hotlink RED ini/



So, jangan lupa upload apps Hotlink RED segera agar ianya menjadi satu kesenangan pada pengguna Hotlink. ;)







Dengan aplikasi Hotlink RED ini anda berpeluang untuk memenangi tiket ke One Direction Live in Concert. Heiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,jejaka hensem yang ramai peminat tu,nak lepaskan peluang lagi?hahaha... 


Senang je, design korang punya One Direction signage dan korang boleh menang tiket ekslusif dari hotlink !!!!!! Power ah hotlink ni :D




Selain daripada dapat tiket ke concert 1D tu, Hotlink juga ada nak bagi gadget dan tripppppppppp ! Trip kemana? haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....ke Facebook campus in California,USA la uolssssssssssssss....Gempak ah... 


Ianya, available bagi aplikasi Hotlink RED sahaja,selain dari tu tak diterima,kikikiki...Nak tunggu apalagi korang?Taknak ke menang hadiah?






Antara pakej yang terlajak ohhsome yang ada..Murah la wehhhhhhhhhhhhhh.

Macamana nak download aplikasi Hotlink RED?

Caranya mudah sahaja:

1. Pergi ke Play Store
2. Taip 'Hotlink RED
3.Install
4.Enjoy ur apps !!!!!!!!!!!!!


yang penting aplikasi ini free sahaja ,jadi..download lah segera untuk kepuasan anda :D








Akhir kata saya?















Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,thanks nuffnang for having me there ! Thanks Hotlink for super awesome event and last but not least, i love hotlink to the max <3


Salam Sayang,
Mek Onie

letopink@yahoo.com

You May Also Like

22 comments

  1. pergh nampak best weeeiiii...banyak nor aktiviti die...mek last gamabr pless senyumm..ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang last tu kengkonon nak kasi garang sikit,lulz :P

      Delete
  2. Saya bukan pengguna Hotlink. Hew.. sayangnya.. hahaha


    Fuh dipagi hari pagi baca entry mek onie yg panjang berjela ni sampai habis.. lol.. bye nak mandi g koje

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak baca sampai habis? fuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ini baru readers mek onie!!!!!! cayalahhhhhhhh!!!!

      Delete
  3. mek lain kali pergi event jangan pakai heel. selipar jepun pun bolehhh :P hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dio,lupa nok bowok spare!hahahahaha...sebab sebelum tu ada event lain T_T
      Tapi takpe, cipela ni wak mek makin hensem!aummmm :P

      Delete
  4. Tu diaaaaaa , memang go pro la lepas ni. Kah ! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelor....confirm gopro da kalau cenggini!! byk btol idea mek ni..aritu mase nk menaip blur gila kot! hahaha

      Delete
  5. Fuhh panjang entry, boleh rasa keseronokkan nya tu hehe

    ReplyDelete
  6. Tak dapat jumpa Mek Onie, Marya pergi hari ahad ...

    ReplyDelete
  7. inilah kisah die kenapa sampai bukak kasut tuh..hehe..

    ReplyDelete
  8. ohsome sungguh event ni.. rugi pula tak dapat pergi huhu..

    ReplyDelete
  9. Elizabeth Tan memang best!hahaha.bestnya tengok ramai blogger gi event ni.oklah tu, dapat powerbank, boleh buat kenangan

    ReplyDelete
  10. Jelesnyaaaa dapat Go Pro tuuu. Apapun tahniah kak.. meriah sungguh event. Tetiba jeles dengan kak onie

    ReplyDelete
  11. festival yang menarik yang boleh digunakan untuk menimba ilmu yang berguna.....

    ReplyDelete
  12. Wah.. cantik baju baru blog ni... Bestnya Onie.. pasni makin banyak la gambar yg lagi ohsem..

    ReplyDelete
  13. huweiiii kak onie weh wah u r so lucky and im so happppiii for uuu wuwuwuw!!!
    <33333333333
    bestnya!
    nasibaik qila pun hotlink jugak kikiki

    ReplyDelete
  14. Best nya. Untunglah akak... Jeles kite... Btw, tahniah sis!

    ReplyDelete
  15. tahniah mek onie! semoga terus maju jaya.. :)

    ReplyDelete
  16. Menarik... mmg meriah.. Tahniah. Thanks sharing & all the best.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..