Pengalaman jadi pengapit

by - December 17, 2014

Assalamualaikum korang, pukul 12.39 tengah malam aku menaip..konon-konon biar feeling cinta berputik datang la kononnya,kihkihkih...Cinta pada sesiapa? Sah la cinta pada laptop kesayangan ( bodek laptop biar dipanjangkan hayat lagi) . Minggu lepas, aku jadi pengapit, perghhhhhhhhhhhhh... dengan tak semena-mena aku ia kan ajakan bakal pengantin untuk jadi pengapit dia,padahalllllllll...pengapit ni la paling seram,haha...



Dan kali pertama juga aku jadi pengapit dan aku rasa tak kena dengan jiwa aku,haha.... dari payungkan pengantin masa berarak terus ke kipas dan makan beradab di meja makan,perghhhhhhhhhh!!!! Penat senyum sehhhhhhh! 





Dari kiri: Aku, pengantin dan bff

Dulu aku pernah cerita tips pertama kali jadi pengapit . Namun, bukanlah senang rupanya jadi pengapit,hahahahahahahaha...dari pengantin ke saudara mara nak kena jaga hati weh...aku nak macam ni,dorang nak macam tu....aku pun mulalah rasa emmmmmm...haha...halena,aku harap kau tak baca entry aku yang ni,haha..just share my experience to all readers je,wuwuwuuwuwu...



Aku kipas pengantin,tapi belakang aku perghhhhhhhhhhhhhh.....peluh turun macam air terjun seh ! haha.. Tapi aku redha,sebab pengantin aku rela berpanas,haaaaaaaa....Perasaan atas pelamin ,heiiiiiiiii....nervous sehhhh! tetiba aku imagine yang duduk atas kerusi tu aku,kahkah..Masa merenjis, aku dengar sedara mara dia bagi nasihat...alolololo..sweet je...selama ni aku tengok renjis-renjis dipilis dari jarak jauh..ni aku saja la kutip ilmu sikit :P






Dannnnnn time nak berarak tu,pengapit laki non hadoooooooooooooooooo weh...aku dah tak ketahuan... haha..last-last panggil bapak mana tah jadi pengapit,muahahaha...nak tergelak aku..yang si pengapit laki tu apesal la kejam sangat,muahaha...haih..



Namun,aku jadikan pengalaman ini sebagai pengajaran buat aku. Tapi bestlah weh,dapat makan kat meja beradab,kikiki... okay,aku ngantuk...tido dulu...


Sape pernah jadi pengapit?Best tak perasaan uolssss?haha


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com



You May Also Like

14 comments

  1. hahaha..nad pun pernah jadi pengapit..laju je jalan..hahaaa..macam kite pulak neves dri pengantin

    ReplyDelete
  2. Memang stress kan jadi pengapit tapi kena control keadaan agar pengantin selesa.bab peluh mencurah cam air terjun tu memang setuju la.haha

    ReplyDelete
  3. Tak best ! Nervous bapak. Hahahahaha.

    ReplyDelete
  4. Last akak jadi pengapi masa umur akak 24 thn..pas tu x nak dah...hehehehe...

    ReplyDelete
  5. tak seronok sebab nak cover makan senyum apa semuaaa. hahaha.

    ReplyDelete
  6. tapi ada jugak pengapit yang tak bertuah. kat meja beradab boleh family pengantin je yang duduk makan sekali ekekekeke

    ReplyDelete
  7. heheheehhe pengapit nervous ya....

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum..wahh bestnya. sheila tak pernah lagi jadi pengapit. ehh onie kalau nak diapit, jangan lupa ajak ye hehehee muah sikit :))

    ReplyDelete
  9. pengapit laki lari ke ? ke g toilet sbb nervous sgt.

    ReplyDelete
  10. http://madey09.blogspot.com/ jenguk blog anda..jemput ke blog Etuza ya dek..

    ReplyDelete
  11. http://madey09.blogspot.com/ done follow ya..

    ReplyDelete
  12. pengalaman tuh Mek..praktis untuk naek pelamin biar ore lain kipah pulok..hehe

    ReplyDelete
  13. orang tua kata, dah tak lama lagi dapat la naik pelamin lepas jadi pengapit... ye ke?

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..