Sebab kenapa perlu bertukar kepada PETRONAS PRIMAX 95.

by - December 15, 2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Okay! Kali ini aku nak borak pasal minyak. Bukan minyak masak la uolssss,tapi minyak kenderaan. Cecececeyyy..sejak aku dah pakai kereta ni kan, aku masih tercari-cari minyak apa yang sesuai dengan kereta aku ni.. dulu masa aku pakai motor aku isi minyak kat petronas,alaaa aku main isi je,tak pernah pulak nak ambil berat pasal kebaikan minyak petronas tu... Tapi bila umur makin dewasa, akal semakin bercambah,aku mula belajar apa kebaikan minyak A,minyak B,minyak C..Haaa,baru la terkedek-kedek nak belajar kau!haha...malu je!



Seperti korang, apakah pilihan minyak untuk kenderaan korang?dan sebab kenapa korang memilih minyak tersebut?





"PETRONAS PRIMAX95,Experience to Believe"


Macam aku,aku memilih minyak dari Petronas kerana penjimatan. Heiiiiii, dunia sekarang semua duittttt! Ni minyak pula,makin lama makin naik harga dan disebabkan adanya penjimatan maka aku memilih PETRONAS PRIMAX 95...Paling best,PETRONAS PRIMAX 95 dengan adanya Advanced Energy Formula ,ianya dapat mengurangkan geseran untuk meminimumkan kehilangan tenga,mencuci enjin dan meningkatkan penjimatan petrol. *highlight sikit part penjimatan tu,mihmihmih...


Maklumlah,aku ni seorang yang obses dengan "merayau menggunakan kereta" .Disebabkan hal ini aku sangat mementingkan penjimatan petrol dan kebaikan kepada enjin aku jugak. Taknak la sesedap hati lenjan kereta isi minyak drive drive drive tak fikir dari sudut lain pulak, sah-sah la kena fikir jugakkan.
Saya bagi contoh sahabat saya la, baru-baru ini beliau telah join satu event konvoi dengan menggunakan PETRONAS PRIMAX 95. Perjalanan beliau bermula dari PUBLIKA hingga ke IPOH. Hasilnya, dengan penggunaan PETRONAS PRIMAX 95,minyak beliau turun 2 bar sahaja !! sungguh jimatkan tu :D



bukti: http://mii-and-himm.blogspot.com/2014/12/konvoi-ke-ipoh-dengan-petronas-primax95.html

Sudah ramai yang mempercayai dan puas hati dengan PETRONAS PRIMAX 95 ni. PETRONAS PRIMAX 95 ini dilancarkan sejak bulan mei tahun ini dah diperhebatkan dengan tiga cara. (rujuk gambar dibawah)


PETRONAS-03





Untuk pengetahuan korang semua, petrol ini dihasilkan dengan kerjasama PETRONAS PRIMAX Technical Performance Consultant dan MERCEDES AMG Formula One. Power kot wehhhhh! Bukan calang-calang kerjasama ni ;)


Lagi satu, kita mampu menggunakan petrol yang berteknologi  setaraf sukan antarabangsa kerana Lewis Hamilton pemandu kereta lumba F1 menggunakan minyak PETRONAS PRIMAX dalam setiap perlumbaannya. Sebanyak 30% penjimatan pada setiap perlumbaan dan hasil ini juga mampu meraih kemenangannya di litar perlumbaan,fuh! hebat jugak minyak ni oiiiiiiiiiiiiiiii....




Ini sebab kenapa korang perlu bertukar kepada PETRONAS PRIMAX 95:
  • Penjimatan sehingga 30% petrol
  • membersih
  • mengurangkan geseran
  • paling penting mampu pergi lebih jauh!
  • menghasilkan semburan halus


So,apalagi...jom kita bertukar ke PETRONAS PRIMAX 95 with Advanced Energy Formula  ... Semoga dapat berjimat dengan petrol ni,jyeahhhhhhhhhhhhhhh.....nak bagitahu abah the power of PETRONAS PRIMAX 95 ni lah!!!! :D




More details: http://www.mymesra.com.my/

You May Also Like

7 comments

  1. Okaylah nak bagitahu Wan juga. Hehehehe.

    ReplyDelete
  2. selalu jugak isi minyak petronas 95 ni sebab stesen petronas paling dekat dengan rumah & senang nak isi minyak kalu lambat pergi kelas haha

    ReplyDelete
  3. ok jom tukar minyak kereta lepas ni. heheh :)

    ReplyDelete
  4. guna petronas untuk moto! sebab senang nak jumpa. banyak kat mana2 pon ada! hehehe

    ReplyDelete
  5. kita pernah keje kat Petronas mek. So banyak jugak la tahu pasal cerita2 minyak petronas nie.. \0/

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..