Steamboat murah, sedap dan ada promosi !

by - December 04, 2014

Assalamualaikum ! Jumpa lagi !haha.. Korang toksah stress sangat eh,sebab update jam 1 pagi,haha!!! pernah baca tak pasal 'Tempat makan steamboat paling sedap" ? Seriously la i tot u haaa, steamboat memang aku tak suka! tapi disebabkan seorang halim perkenalkan aku dengan Pak John Steamboat & Yong Tao Foo ni,every weekend rasa nak pergi ! Tapi selalu tak kena masa,ciskek betei ! Tapi takpe! haritu aku dijemput bersempena untuk perkenalkan menu-menu baru yang bakal membanjiri meja-meja pelanggan dan hawa nopsu pelanggan. Menu ni memang khas sepanjang kedatangan perayaan krismas.


Jadinya, kepada semua rakan tolan dan sobat-sobat perjuangan especially kepada mereka yang meraikan perayaan krismas ini ,apakata lengkapkan perayaan kalian bersama makanan-makanan baru di Pak John ni? Kali ni punya resepi memang wimi wimi iaitu creamy dan cheezy,cewah.. Elok sangatlah pada kaki creamy dan cheezy tu haaaa... Wajib try !


Promosi Sempena Krismas
bermula pada 15.12.2014
RM46/person
*Terhad sempena perayaan krismas







Salah satu menu yang paling thorbaikkkkkkk i tell u haaa...Sedap dan wajib try walaupun seinci saiz daging.. wajib tau !



Antara blogger yang hadir. Kaki makan sungguh dorang ni !


Jangan lupa, menu still macam biasa ada buffet,ada hot pot dan ada hot plate yawwwww! Maka,marilah kita meratapi beberapa keping gambar yang menggiurkan,haha

CHRISTMAS BUFFET SPECIAL MENU



Grilled Slice Chicken with Creamy Spaghetti
(Dada ayam yang dipanggang dengan sempurna dihidangkan bersama spaghetti berkrim)
*Aku kaki spaghetti dan yang ni memang aku cekau dulu la,hewhewhewhew






Garden Herb Potato Salad
(Salad kentang yang klasik dihidangkan bersama herba)






Baked Potato with Mince Beef
(Kentang dibakorrr yang dihidangkan bersama daging cincang dan krim) 





New Zealand Rib Eye with Black Pepper Sauce
(Daging rusuk yang digoreng bersama sos lada hitam,cili benggala,bunga kobis dan cendawan)
*refer gambar atassssssss sekali





Christmas Island
(Pulut nasi yang dilimpahi dengan sos berkrim serta seafood)
*pulut dia memang win ah wei ! 



Bountiful Healthy Rice
(Nasi goreng pelbagai sayuran dan ayam)
*honestly, dia ada rasa ginger.





Ramen Vongole Ole
(Ramen istimewa dan HALAL dimasak bersama lala,sejenis makanan laut)





Seafood Bread Loaf
(Kepingan Baguette dan makanan laut yang disaluti keju)




Grill Sutchi Fillet
(Fillet ikan Sutchi tanpa tulang bersama brown sos)





CHRISTMAS HOT POT

Hot pot bersama sup istimewa sempena Krismas iaitu Creamy Butter Broth...







CHRISTMAS HOT PLATE

Jangan lerrr risau ! Bagi penggemar daging perap pun hadoooooo..Kalini special sikit sebab banyak nau nau nau daging perap berperisa,haaa..Antaranya:-

  1. Coffee Beef
  2. Tangerine Beef
  3. Black Pepper Beef
  4. Sweet Soya Beef
  5. Coffee Chicken
  6. Tangerine Chicken 
  7. Black Pepper Chicken
  8. Ginger Chicken
  9. Sweet Soya Chicken
  10. Lemongrass Chicken
  11. Spicy Fish Fillet

Kesemuanya ada 11 rasa dan jangan lupa cuba kesemuannya !!!! Sangat-sangat istimewa ;)




Bersama saya adalah Mr.Melvin,General Manager yang sangat sporting !hehe...Silalah korang terjah sini, servis dorang sangat tip top,staf dorang pun ramah..



Dari kiri duduk: Aku letew, Hannah,Maria
Dari kiri berdiri: Fana,Kak asyik

Terimalah dari kami, jangan lupa ke Pak John Steamboat & Yong Tao Foo di cawangan ecurve damansara untuk mencuba menu seperti di atas bermula 15.12.2014 . Konsep di sini adalah 'All You Can Eat" Yawwwwww... Makan la sampai 30 hari duk teringat ke Pak John..hehe


Salam sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com




Streamyx sekarang memang sesak eh?erghhhh! stress la oi,nak bukak facebook dan yahoo mail pun tak dapek ! steghessss maks nokksssss!

You May Also Like

15 comments

  1. sedapnya makanananananana. hahaha. jeles tengok dapat makan sedap2. . :D

    ReplyDelete
  2. cawangan putrajaya xde lagi eh? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada,kalau pijo yang bukak,hahahahhahahha

      Delete
  3. Sedapnyaaaa, iday baru 2 kali makan kat sini. nanti nak makan lagi, murah dan sedap. macam-macam ada. hehehe

    ReplyDelete
  4. Laparrrrrr.. onie, belanja sepinggan..

    ReplyDelete
  5. MENGAPA NAMPAK BEGITU MENYELERAKAN! AAAAAA NAKKKKK! MEK ONIE BELANJA PLSSSS

    *saje nak keploks*

    ReplyDelete
  6. terliur abaq hang dok usha mknan nie

    ReplyDelete
  7. Grilled Slice Chicken with Creamy Spaghetti --> nak print gambar ni masuk dalam frame. buat ngigau malam malam

    ReplyDelete
  8. Jangan dera perasaan kita. Hahahaha.

    ReplyDelete
  9. perghhhh,, untungla dok kat sana,, dapat pergi,,, muja jauh sangat,, salu pergi makan steamboat kat seoul garden je,, ada disc for students,, hehe

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..